Emilian Pavel, locul 18 pe lista PSD-UNPR-PC la euroalegeri, in locul Corinei Cretu in Parlamentul European. Surse din PSD citate de mediafax.ro au declarat ca cel care va merge la Bruxelles in locul Corintei Cretu va fi Emilian Pavel, din organizatia PSD Bihor, el fiind cel de-al 18-lea candidat pe lista Aliantei PSD-UNPR-PC. Aceleasi surse au aratat ca postul de vicepresedinte al PE detinut in acest moment de Corina Cretu ramane tot al PSD, formatiunea urmand sa desemneze pe altcineva pentru ocuparea acestuia. Sursele citate au mai aratat ca nu se va lua o decizie in acest sens pana cand nu se va da votul asupra noii Comisii Europene. Comisia Europeana a prezentat oficial, miercuri, componenta Executivului european propus de Jean Claude Juncker, in care Corina Cretu este comisar european pentru Politica Regionala, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mesajul premierului Victor Ponta pentru fostul comisar european Dacian Ciolos. Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, ca a avut o relatie foarte buna, din punct de vedere personal, cu Dacian Ciolos si i-a multumit acestuia pentru activitatea depusa in functia de comisar european pentru agricultura si pentru modul in care a reprezentat Romania la Bruxelles. "Cel putin din punct de vedere personal, am avut o relatie foarte buna, de cand sunt prim-ministru, cu domnul comisar Ciolos. Cred ca domnia sa a fost un foarte bun comisar european, care in reforma politicii agricole comune a reprezentat interesele tuturor tarilor membre, inclusiv ale Romaniei. Domnia sa a fost tot timpul in contact cu mine in ceea ce priveste negocierile legate de viitorul portofoliu al Romaniei, din momentul in care a fost foarte clar ca Romania, si nu doar Romania, nicio tara nu si-a pastrat portofoliul avut in vechea Comisie", a spus Ponta, anuntaGandul.

Macovei: In 2009, presedintele mi-a propus sa fiu premier. Eurodeputata Monica Macovei marturiseste in interviul acordat Romaniei libere ca inainte sa-si anunte candidatura pentru presedintie a fost cautata de "emisari" ai presedintelui, care au rugat-o sa-si amane anuntul fiindca ar fi existat intentia de a i se propune sa candideze din partea PMP. Totusi, Macovei nu este nici pana acum sigura daca acele semnale "veneau de la presedinte sau din propria dorinta a emisarilor". Cert este ca nu a dat curs acelei rugaminti si spune ca nu sustinerea ei de catre Traian Basescu in aceasta cursa conteaza, ci sustinerea oamenilor. In ceea ce priveste declaratia presedintelui ca nu a mai vrut sa o propuna ca ministru al Justitiei dupa 2008, Macovei sugereaza ca Traian Basescu nu spune adevarul si face o istorie a propunerilor pe care le-a primit de la Cotroceni: in 2007 sa fie consiliera prezidentiala, in 2008 sa fie ministra Justitiei, inaintea aliantei de guvernare PSD-PDL, in criza guvernamentala 2009 sa fie premier, informeazaRomania Libera.

Andreea Paul (PDL), despre existenta unui ofiter sub acoperire printre prezidentiabili: A te juca cu informatii ce tin de siguranta nationala mi se pare periculos. Prim-vicepresedintele PDL, Andreea Paul, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca, daca presedintele Traian Basescu are informatii despre statutul de ofiter sub acoperire al unui prezidentiabil, problema ar trebui transata in comisiile de specialitate din Parlament. Ati urmarit emisiunea de aseara (n.r. Sub semnul intrebarii, moderata de Robert Turcescu)? Andreea Paul: Da, am urmarit-o. Dar nu mai este simpatic, pentru ca a te juca cu informatii ce tin de securitate nationala in maniera televizata, politicianist, ce tin de campania electorala, mi se pare periculos. Functia prezidentiala implica si niste responsabilitati, nu doar detinerea de informatii secrete. Daca ai pe masa astfel de informatii, apelezi la legile scrise sau la legea bunului simt. Ma intreb daca mai este loc in Romania pentru alegerea unui om corect si serios. Daca da, acesta este Klaus Iohannis. Daca nu, mergem mai departe cu circul politic. Integral inAdevarul.

Premierul afirma ca nu a discutat cu presedintele UDMR despre proiectul de autonomie a tinutului secuiesc. Premierul Victor Ponta a precizat miercuri ca nu a discutat cu conducerea UDMR despre proiectul de autonomie a asa-zisului tinut secuiesc. "Nu a existat niciun fel de asemenea discutie in cadrul Guvernului. Dupa cum stiti foarte bine, nu este un proiect guvernamental", a declarat premierul la Palatul Victoria, intrebat daca a discutat cu presedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, pe tema proiectului de autonomie ce va fi lansat de Uniune. "Eu sunt cu steagul Romaniei in spate, am un respect deosebit pentru steagul Romaniei, pentru simbolurile institutiei pe care o reprezint. Cat fac declaratii de aici, vorbim despre activitatea Guvernului. Repet, nu este un proiect guvernamental, nu a fost discutat in cadrul guvernului si orice alte comentarii politice le voi face in alt cadru", a adaugat seful executivului, anuntaEVZ.