Ordonanta traseistilor, trantita in Parlament, dar in vigoare. Obisnuiti cu ideea ca au majoritate, reprezentantii Puterii, s-au trezit, ieri, ca Ordonanta care permite traseismul primarilor a picat in Camera Deputatilor. Fiind lege organica, pesedistii, fara sprijinul UDMR, mai aveau nevoie de opt voturi pentru a o trece, inregistrandu-se 195 de voturi "pentru", 109 voturi "impotriva" si 21 de abtineri. "Ordonanta nu a trecut", a constatat presedintele de sedinta, Viorel Hrebenciuc. Nu-i nimic, ordonanta isi produce efectele in continuare, pana cand Senatul, care este for decizional, va decide ce se intampla cu proiectul. Potrivit unor surse parlamentare, alesii Puterii au fost atentionati sa vina la vot , dar nu toti au respectat consemnul. "N-au ajuns. Noi ne-am facut calculul ca avem 210 voturi pentru", au declarat sursele citate mai sus. Din cei 188 de deputati PSD, la vot au fost 163. De la PCPLR au lipsit 6, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mircea Diaconu a inceput mandatul cu o impostura. Europarlamentarul independent Mircea Diaconu si-a asumat un raport european care aloca 3,57 milioane de euro somerilor din Campia Turzii. De fapt, raportor era Siegfried Muresan, europarlamentar PMP. Actorul Mircea Diaconu, ajuns la Bruxelles in urma unei decizii controversate a Curtii de Apel Bucuresti, s-a facut repede remarcat in peisajul european, insa nu printr-un proiect de lege sau printr-o declaratie sustinuta in Plenul Parlamentului European, ci prin faptul ca si-a inceput mandatul mintind, anuntaAdevarul.

Candidatul PPMT la Presedintie: In 40-50 de ani maghiarii ar putea disparea din Romania. Candidatul PPMT la Presedintie, Szilagyi Zsolt, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca el constata ca, potrivit recensamantului, la fiecare zece ani dispar 200.000 de maghiari din Transilvania, astfel ca, "intr-o perspectiva vizibila", comunitatea lor "va disparea". El a adaugat ca o comunitate puternica, precum cea a germanilor din Romania, care au fost de ordinul sutelor de mii, "a devenit atat de maruntica, incat nu e vizibila, din pacate" si toti ardelenii au pierdut o cultura europeana care exista aici din anii 1100-1200, ceea ce "spune foarte multe despre politica nationala din Romania", informeazaGandul.

George Scutaru, liderul deputatilor PNL: Dragnea face declaratii mincinoase si iresponsabile. George Scutaru, liderul deputatilor PNL, sustine ca declaratiile vicepremierul Liviu Dragnea in privinta liberalilor "nu doar mincinoase, ci si iresponsabile", mentionand ca "este total fals" ca PNL ar ameninta primari din Buzau sau din tara. Scutaru mai spune ca "in spatele acestor fumigene, racolarile locotenentilor lui Victor Ponta decurg in continuare conform unui plan bine ticluit, prin promisiuni, santaj si amenintari la adresa tuturor alesilor locali care inca nu au cedat presiunilor <>", scrieRomania Libera.

Corlatean, despre criza din Ucraina: Romania se afla la adapost. Fostul premier Adrian Nastase a revenit ieri pe scena politica, participand la o dezbatere pe politica externa, organizata de Fundatia Titulescu, sub patronajul sau, dupa eliberarea sa con ditionata din inchisoare. Prezent la dezbatere, ministrul de Externe, Titus Corlatean , a precizat ca ii va face cadou lui Nastase volumul aniversar dedicat implinirii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, care a fost un obiectiv atins datorita fostului premier. Acesta a adaugat ca in contextul crizei din Ucraina, Romania se afla acum la adapost tocmai datorita deciziei din 2004, iar astazi toata lumea poate constata cat de importanta a fost aderarea la NATO, anuntaEVZ.

Kelemen: Nu exista nicio asemanare intre Tinutul Secuiesc si Scotia. Partidele nu au nicio treaba cu proiectul de autonomie al UDMR. Liderul partidului UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Sfantul Gheorghe, ca nu exista niciun fel de asemanare intre referendumul de independenta a Scotiei si proiectul de autonimie a Tinutului Secuiesc, o asemenea comparatie fiind "o greseala uriasa", informeaza Mediafax. Intrebat de jurnalisti care este opinia sa despre comparatia pe care unii o fac intre Tinutul Secuiesc si referendumul privind independenta Scotiei, Kelemen Hunor a precizat ca "acolo e cu totul alta situatie". "Nu exista nicio asemanare intre Tinutul Secuiesc si Scotia. Din punctul meu de vedere, e o greseala uriasa sa faci astfel de comparatii, acolo e cu totul si cu totul alta situatie, iar daca cineva face o astfel de comparatie, inseamna ca nu a inteles nimic sau vrea sa creeze o diversiune", a declarat presedintele UDMR, anuntaAdevarul.