Teodor Melescanu: "Sunt un candidat cu viziuni liberale". Fostul director al SIE, Teodor Melescanu, a afi rmat ieri, in emisiunea "Evenimentul zilei" de la B1 TV, ca este un candidat de centru-dreapta in alegerile prezidentiale. El spune ca nu a avut insa discutii cu fostii colegi din PNL, in legatura cu un eventual sprijin. Teodor Melescanu a lamurit scandalul semnaturilor stranse de Partidul Dreptatii Sociale (PDS) pentru ca el sa se poata inscrie in cursa pentru Cotroceni si a comentat retragerea brusca a sprijinului de catre presedintele PDS, Traian Rece. Potrivit lui Melescanu, col. Mircea Dogaru, liderul sindicatului militarilor in rezerva, nu a adunat semnaturi pentru el, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

16 deputati au intrat in greva foamei, suparati ca Guvernul ii ignora. Zgonea: "Vor sa iasa in evidenta". Deputatul independent Aurelian Mihai a intrat, saptamana trecuta, in greva foamei, pe motiv ca Guvernul nu acorda atentie solicitarilor sale pentru diminuarea taxelor consulare. Astazi, alti 16 deputati din Comisia romanilor de pretutindeni au urmat gestul. Ministerul de Externe precizeaaza, intr-un comunicat, ca masura a ramas "o preocupare prioritara si constanta a MAE" si grupul PSD si-a exprimat sustinerea, cu exceptia lui Valeriu Zgonea. Ministerul a precizat ca a elaborat recent un nou proiect de modificare a legii care urmeaza sa intre in dezbatere publica. "Incepand cu 2012, Ministerul Afacerilor Externe a realizat multiple demersuri pentru identificarea si adoptarea de solutii viabile, inclusiv la nivel legislativ, in intampinarea intereselor cetatenilor romani aflati in strainatate, beneficiari ai serviciilor consulare", se arata in comunicatul MAE, anuntaAdevarul.

ANI pune presiune pe parlamentarii-juristi: Sunt pasibili de amenda sau chiar inchisoare. Prin doua scrisori trimise presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea si, respectiv, Calin Popescu Tariceanu, conducerea Agentiei Nationale de Integritate incearca sa puna presiune pe alesii care tergiverseaza in continuare solutionarea cazurilor parlamentarilor incompatibili Stefan Stoica (PDL) si Akos-Daniel Mora (PNL). Concret, ANI cere sa ii fie comunicate componenta Comisiilor juridice si "datele de identificare" ale membrilor celor doua structuri, in sarcina carora se afla acum solutionarea cererilor de revocare a mandatelor celor doi, informeazaRomania Libera.

Macovei semneaza pactul lui Iohannis doar daca sunt acceptate conditii privind incompatibilitatea. Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidentiale, a declarat, miercuri, ca pactul pentru democratie si stabilitate trimis de liderul liberal Klaus Iohannis nu aduce integritate in viata politica si il va semna doar daca acesta este completat, iar parlamentarii ACL incompatibili vor demisiona. O alta conditie este legata de condamnarea "abuzurilor" impotriva statului de drept, din vara lui 2012, atunci cand liberalii, alaturi de PSD, l-au suspendat pe seful statului. "Pactul de stabilitate si democratie trimis de domnul Iohannis tuturor candidatilor este incomplet, nu spune tot adevarul si nu aduce integritate in viata politica", a afirmat Macovei, citata de Mediafax. Ea a spus ca ii solicita lui Iohannis sa adauge in pact si abuzurile impotriva statului de drept facute in iunie 2012, dar si cele din "martea neagra", cand deputatii PNL si PSD au votat pentru "superimunitatea" demnitarilor, scrieEVZ.

Kelemen Hunor: Vrem sa ne obtinem dezideratele impreuna cu majoritatea romaneasca, in statul unitar. Comunitatea maghiara din Romania doreste sa-si obtina dezideratele impreuna cu majoritatea romaneasca, in interiorul statului unitar roman, afirma liderul UMR Kelemen Hunor, citat intr-un comunicat despre o intalnire pe care a avut-o, la Bruxelles, cu presedintele PPE, Joseph Daul. Alegerile prezidentiale, proiectul statutului de autonomie elaborat de UDMR, respectiv telurile politice si comunitare ale UDMR au fost subiectele principale ale intrevederii de la Bruxelles dintre Kelemen Hunor, presedintele UDMR, si Joseph Daul, presedintele PPE, anuntaAdevarul.