Elena Udrea despre Iohannis: M-am mirat ca ACL a ales un candidat ce ar urma sa fie judecat pentru incompatibilitate. Candidatul PMP la alegerile prezidentiale a vorbit, in aceasta seara, la postul B1 TV, despre candidatii la fotoliul de la Cotroceni, dar si despre subiectul Robert Turcescu si implicatiile candidaturii unui ofiter sub acoperire la fotoliul de la Palatul Cotroceni. Referitor la declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia printre candidatii la alegerile prezidentiale s-ar afla un ofiter al serviciilor secrete, Elena Udrea a precizat ca principalul pericol e dat de faptul ca "ne putem trezi cu un presedinte santajabil". "Este important sa nu ducem la Cotroceni un om santajabil. Nici in presa nu ar trebui sa existe ofiteri acoperiti", a declarat liderul PMP. Totodata, Elena Udrea s-a declarat surprinsa de faptul ca ACL a ales sa mearga la alegerile prezidentiale cu un candidat care are un dosar de incompatibilitate, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Portretul lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale: pacatele si virtutile "micului Titulescu". Premierul Victor Ponta, cel mai bine cotat candidat din cursa prezidentiala din noiembrie, a abandonat cariera juridica pentru a avea un parcurs fulminant pe scena politica. "Adevarul" a facut o radiografie a vietii premierului, asa cum a fost, cu bune si cu rele. Premierul s-a nascut in urma cu 42 de ani, in Bucuresti, si este cel mai tanar candidat inscris in cursa pentru cea mai inalta functie in stat. Intr-un interviu TV din 2013, Cornelia Naum, mama premierului, declara ca, inca de mic, Victor Ponta avea inclinatii de lider. "El a fost din gradinita un lider si apoi, la scoala, in liceu, mai ales cand s-a apucat de baschet, era o vedeta. El stabilea intotdeauna unde se fac excursiile, el era ghidul si le povestea istoria locurilor vizitate, captand atentia oamenilor", a dezvaluit mama premierului intr-una dintre rarele iesiri publice. Tot Cornelia Naum a mai povestit ca, desi premierul nutrea sa ajunga preot, la fel ca bunicul sau, in secret isi cam dorea sa ajunga politician, anuntaAdevarul.

Opozitia stie cine este ofiterul acoperit despre care a vorbit Traian Basescu. Ludovic Orban a aratat inspre Victor Ponta, atunci cand a fost intrebat cine crede ca este ofiterul acoperit despre care a vorbit presedintele Traian Basescu. Liberalul Ludovic Orban a spus ca, in opinia lui, ofiterul acoperit despre care a vorbit presedintele Traian Basescu, este, in realitate, chiar premierul Victor Ponta. Cu toate acestea, Orban a tinut sa precizeze ca nu detine probe in acest sens. Intrebat daca stie cine este acel candidat, initial, Orban a spus doar: "Eu stiu foarte bine cine este, n-am probe sa demonstrez". La insistentele jurnalistilor, care l-au intrebat din nou cine anume este candidatul respectiv, Orban a rostit numele lui Victor Ponta, precizand ca ascensiunea profesionala a premierului si faptul ca Victor Ponta este singurul dintre candidatii la Presedintie care "nu a infirmat cu subiect si predicat" ca ar fi ofiter acoperit sunt argumente in sprijinul afirmatiei sale, informeazaGandul.

Procesul lui Iohannis: Ce risca ACL si cum muta Melescanu. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) analizeaza, joi, dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis si va fixa, cel mai probabil, un termen de judecata. Iohannis poate fi eliminat din cursa pentru Cotroceni daca este declarat incompatibil. In aceste conditii, ACL ar trebui sa sprijine un alt candidat, fiind posibile variante precum Teodor Melescanu sau Monica Macovei. ICCJ a stabilit pentru astazi primul termen in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, in care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agentiei Nationale de Inte￯gritate (ANI). In 24 aprilie 2013, ANI a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in doua adunari generale ale actionarilor, ceea ce contravine prevederilor legale. In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare, scrieRomania Libera.

PSD a racolat 150 de alesi locali in Dambovita. Numarul alesilor locali damboviteni care au trecut la PSD de la aparitia ordonantei privind migratia politica este aproape 150, a anuntat, joi, presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, citat de Agerpres. Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a precizat ca este vorba de 20 de primari (de la PDL) si 127 de consilieri locali, precum si doi alesi judeteni. Cei 20 de primari veniti in PSD se adauga celor 47 care au fost alesi in 2012 pe listele partidului. In Dambovita sunt in total 98 de primari, anuntaEVZ.