Teodor Melescanu: "Vreau sa fiu un presedinte-dirijor". Candidat independent la Presedintia Romaniei, fostul director al SIE spune ca nu are polite de platit, nu are batalii cu nimeni si nu intentioneaza sa joace un rol activ in crearea de noi majoritati parlamentare, sau sa spuna cine are dreptate si cine nu. Teodor Melescanu s-a intors in politica. In ultimii ani a condus SIE, iar legea nu i-a permis sa se implice. Recunoaste ca i-a lipsit aceasta activitate si ca postura de candidat la Presedintie ii ofera o tribuna potrivita. In aceasta calitate, a acordat "Evenimentului zilei" un interviu in exclusivitate. Evenimentul zilei: Domnule Teodor Melescanu, de ce ar trebui sa va voteze romanii in alegerile prezidentiale? Teodor Melescanu: Pentru ca romanii au nevoie de un presedinte competent, cu experienta si echilibrat, de un presedinte care sa reuseasca sa armonizeze interesele romanilor si sa le prezinte un proiect comun, pe care sa-l urmeze cu totii indiferent de diferentele ideologice. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta: PSD a facut prostia de a-l bloca pe primarul Capitalei, in 2004, si a luat bataie la alegeri. Premierul Victor Ponta a declarat marti, in debutul sedintei de Guvern, ca primarul Sorin Oprescu este blocat de consilierii CGMB sa achite datoriile catre Distrigaz, crezand ca astfel vor castiga voturi. Ponta sustine ca si PSD a facut prostia de a-l bloca pe primar in 2004 si "si-a luat o bataie la alegeri de s-a invatat minte". In 2001-2004, primarul Bucurestiului a fost Traian Basescu, acesta castigand in decembrie 2004 alegerile prezidentiale. "Guvernul va interveni atunci cand cei care au atributii nu reusesc sa isi faca datoria fata de cetateni, cum se intampla in Bucuresti. Acolo era nevoie doar ca o parte din consilierii generali sa nu blocheze primarul general in a acorda si a plati datoriile catre Distrigaz. Din pacate, suntem in campanie electorala si unii cred ca, blocandu-l pe primarul general, o sa castige voturi. Eu imi aduc aminte, alaturi de cei mai vechi, ca am facut si noi prostia asta in 2004, l-am blocat pe primarul general cu consilierii nostri si am luat o bataie la alegeri de ne-am invatat minte. Vad ca cei de acum nu au inteles, ca blocandu-l pe Sorin Oprescu de fapt blocheaza bucurestenii si cred ca e un lucru foarte rau", a spus premierul Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern, citat de Mediafax, anuntaAdevarul.

Ministrul Teodorovici raspunde acuzatiilor Elenei Udrea: Fondurile UE alocate Romaniei nu sunt folosite in scop electoral. Ministrul Eugen Teodorovici spune, referitor la afirmatiile Elenei Udrea conform carora Guvernul ar cumpara din fonduri UE alimente pentru a le distribui in ziua votului, ca fondurile UE nu sunt folosite in scop electoral, iar orice afirmatii privind deturnarea acestora reprezinta "dezinformari". Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a facut o serie de precizari, intr-un comunicat de presa transmis marti, in legatura cu afirmatiile Elenei Udrea referitoare la faptul ca Guvernul ar cumpara din fonduri UE alimente pentru a le distribui in ziua votului. Acesta mentioneaza ca MFE deruleaza in prezent procedura de achizitie a alimentelor destinate persoanelor defavorizate. "Ajutoarele pentru aceste persoane vor fi achizitionate din fonduri special alocate de UE din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), pe care tara noastra le atrage prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate", precizeaza el, informeazaGandul.

Ludovic Orban l-a reclamat pe Ponta la ANI, acuzandu-l ca nu a trecut in declaratia de avere si bunurile sotiei. Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, azi, ca a depus o sesizare la Agentia Nationala de Integritate (ANI) in care reclama faptul ca premierul Victor Ponta nu a trecut in declaratia de avere si bunurile sotiei, impreuna cu care, sustine liberalul, liderul social-democratilor ar avea sapte case. "Sesizez oficial incalcarea flagranta de catre prim ministru Victor Ponta a legislatiei privind integritatea in exercitarea functiei publice. Este vorba despre declaratia de avere depusa de Victor Ponta in care, din 2010 (...) omite in mod intentionat sa treaca bunurile sotiei. (...) Probabil a considerat ca electoratul PSD nu ar privi cu ochi buni sa vada ca de fapt Victor Ponta are de fapt sapte case in proprietate (...) si si-o fi imaginat probabil ca votantii PSD nu l-ar vota pe Victor Ponta afland ca la varsta de 42 de ani detine impreuna cu sotia sapte case", a spus Orban, in fata sediului ANI, dupa ce a depus sesizarea, scrieEVZ.

Iohannis: Maior nu a demisionat, ci se pune la dispozitia viitorului presedinte.E un gest onorabil, de profesionist 100%. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidat la Presedintie, nu a citit declaratiile lui George Maior ca o intentie de a-si prezenta demisia din fruntea SRI dupa alegerile prezidentiale, ci Maior doar s-a pus la dispozitia viitorului presedinte. "Mi se pare o atitudine foarte onorabila si eu nu am inteles ca demisioneaza, ci se pune la dispozitia viitorului presedinte, dupa alegeri, ceea ce mi se pare foarte fair-play si imi reconfirma ca avem de a face cu un profesionist 100%. Eu cred ca domnul Maior este un sef foarte bun la SR", a spus liderul PNL, la RFI. Iohannis a vorbit si despre varianta George Maior - premier. "Nu-mi pun acum problema aceasta, ce se va intampla atunci. Noi avem un protocol in ACL - daca eu devin presedinte, atunci avem clar un candidat pentru prim-ministru. Aceste lucruri oricum ar fi ele nu vor fi preocuparea mea prioritara in aceasta etapa de campanie prezidentiala. Sunt preocupari pentru urmatoarea etapa, atunci cand ne apucam de constructia noului guvern", a mai spus Iohannis, anuntaAdevarul.