Aurelian Pavelescu: In aceasta campanie exista numai trei candidati cu mize reale, politice. Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, este de parere ca numai Victor Ponta, Elena Udrea si Klaus Iohannis au proiecte care conteaza in lupta pentru majoritatea parlamentara din anul 2016, o lupta pe care acesta o considera deja lansata. In cazul celorlalti candidati, Pavelescu spune ca mizele sunt mascate. "Calin Popescu Tariceanu trage spre refacerea USL, doar cu o parte din PNL, deci in favoarea lui Victor Ponta; Monica Macovei face un joc anti-Basescu, rupand de la Elena Udrea - PMP, proiectul Traian Basescu, asa ca, in mod implicit, se plaseaza de partea lui Victor Ponta (atac la Traian Basescu, din interior), in coniventa cu Ponta (probabil, noul stapan); Teodor Melescanu, candidat de rezerva, cu miza de conjunctura in turul doi, pro-Iohannis sau pro-Ponta (daca va lasa votul la liber)", a scris liderul PNTCD, pe Facebook, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea, despre interventia lui Ponta in cazul Lukoil: O sa ne amintim cu greu ca a existat justitie independenta, in vremea lui Traian Basescu. Presedintele PMP, Elena Udrea, a afirmat ca situatia Lukoil si interventia lui Ponta in acest caz demonstreaza ca daca va ajunge presedinte, Ponta va da ordine justitiei si ii va spune ce sa faca. "Cazul Lukoil arata un lucru pe care multi il cred, altii doar il banuiesc. Arata cum va fi justitia daca Victor Ponta va ajunge Presedintele Romaniei. Ponta va da ordine justitiei ce sa faca, cu sau fara pretexte. O sa ne amintim cu greu ca a existat justitie independenta, in vremea lui Traian Basescu", a scris prezidentiabilul PMP, Elena Udrea, citata de Adevarul.

Ministrul de Finante, despre modul de calcul al accizei: ''Avem un grup de lucru care lucreaza. Acciza va fi ori aceeasi, ori schimbata''. Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a declarat ca modalitatea de calcul al accizei pe 2015 este inca necunoscuta, dar va fi stabilita ''la timp'', scrie Digi24. 'Avem un grup de lucru care lucreaza la aceasta modalitate de calcul, luam in calcul mai multe scenarii (...) Vrem si sa fie foarte echitabil fata de cei care platesc aceasta acciza, dar pe de alta parte ne uitam si care vor fi incasarile la buget. Deci sunt sigura ca grupul de lucru va termina lucrul... Dar pana nu termina de analizat nu ma grabesc sa ies public. Acciza va fi ori aceeasi, ori schimbata, dar mai intai sa termine grupul de lucru", a spus Ioana Petrescu, relateaza Gandul.

Alegerile romanesti din unghiul razboiului global al ideilor. E probabil ca, din punctul de vedere al lumii libere, sa existe primejdii net mai mari decat pusul "lupului" Ponta "paznic la stana" democratiei de pe malul Dambovitei. Dar n-ar trebui neglijata nici una. O iluzie persistenta determinand in vest abordari neadecvate vizeaza pericolele la adresa valorilor ocidentale reprezentate de democratiile defecte si de accesul la putere al liderilor lor. Dincolo de manifestarile aiuritoare de simpatie ale unui Victor Ponta pentru comunismul chinez si de grija lui de o intensitate iesita din comun pentru interesele rusesti socheaza grav si alta atitudine a premierului, cea fata de inclestarea justitiei romanesti cu marea coruptie, scrie Deutsche Welle.

Ponta ii ureaza bafta lui Cartarescu la premiul Nobel. Acum patru ani il facea nazist. In goana dupa orice aduce a succes romanesc in lume premierul Victor Ponta ii ureaza bafta scriitorului Mircea Cartarescu, cel care este in cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatura. Acum cativa ani avea insa alta atitudine si il compara cu un propagandist nazist. Pe de alta parte, Mircea Cartarescu a anuntat ca o va vota pe Monica Macovei, iar in trecut l-a criticat dur pe Victor Ponta, spunand in 2010 ca este "cel mai prost demagog al PSD-ului", noteaza Realitatea.

PC mai pierde un membru important. Primarul Devei, Petre Marginean, a trecut la PNL. Petre Marginean, membru fondator si lider al organizatiei PC din judetul Hunedoara a trecut la PNL. Marginean, care a ajuns primar al Devei in 2012 cu sprijinul PNL, a dat semne clare ca va lua aceasta decizie inca de cand a semnat pe lista de sustinatori ai candidaturii lui Klaus Iohannis. La ora actuala, PNL detine o majoritate confortabila in Consiliul Judetean, dar si in Consiliul Local Deva. Atat la CJ Hunedoara cat si la Primaria Deva, cele trei posturi principale din executiv sunt detinute tot de liberali, noteaza EVZ.