Sotul Monicai Iacob Ridzi, primarul din Petrosani, s-a inscris in UNPR. Inscrierea primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) reprezinta un castig pentru organizatia judeteana, avand in vedere experienta sa in administratia publica locala, a declarat presedintele Comisiei de Arbitraj a filialei UNPR Hunedoara, Gabriel Lungu, citat de Agerpres. "UNPR urmareste consolidarea organizatiilor sale teritoriale prin oameni de valoare. Primarul municipiului Petrosani are experienta in administratia publica locala, fiind reconfirmat in functie de mai multe ori, prin votul alegatorilor. Decizia sa, de a se inscrie in UNPR, alaturi de alti consilieri judeteni si locali din judetul Hunedoara, reprezinta un castig pentru organizatia judeteana a UNPR", a afirmat Gabriel Lungu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta: Basescu si Iohannis au preluat acuzatiile ca sunt homosexual si ca mi-am ucis tatal. Premierul Victor Ponta spune ca presedintele Traian Basescu si Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, au preluat argumentele senatorului Valer Marian, care a spus ca Ponta este homosexual si ca si-a omorat tatal, acestea fiind si motivele pentru care premierul nu a raspuns interpelarii lui Marian. "Traian Basescu si Klaus Iohanis au invocat acuzatiile, afirmatiile unui coleg senator, Valer Marian. Am zis ca nu raspund la ele, am crezut ca nu trebuie sa raspund, pentru ca Valer Marian nu a zis doar ca sunt ofiter acoperit - lucru de care, daca as fi fost, as fi fost mandru - a spus si ca mi-am omorat tatal, care a murit in 1992 de cancer si orice om s-ar fi gandit la un parinte pe care l-a pierdut, si nu sa raspunda. A zis si ca sunt hoomosexual si, slava Domnului, copiii mei nu m-au intrebat ce inseamna sau daca este adevarat", a spus Ponta, desi acuzatiile lui Traian Basescu nu se refereau la aspectele invocate de premier, ci la faptul ca a fost ofiter acoperit in perioada 1997 - 2001, iar Klaus Iohannis doar i-a cerut lui Ponta sa lamureasca acuzatiile lui Basescu, anuntaAdevarul.

Presedintele Basescu participa, joi si vineri, la Summit-ul Asia-Europa de la Milano. Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Summitul Asia - Europa (ASEM) de la Milano. La plecarea la Summit, presedintele va sustine o declaratie la Aeroportul International "Henri Coanda", informeaza mediafax.ro. Joi dupa amiaza presedintele va participa, la Centrul de Congrese din Milano, la sesiunea de deschidere a Summitului, apoi la sesiunea plenara cu reprezentantii Parteneriatului Parlamentar Asia -Europa (ASEP), ai Forumului Popular Asia - Europa (AEPF) si ai Forumului de Afaceri Asia - Europa (AEBF), informeazaEVZ.

Cel mai nou sondaj electoral: Ponta pierde din avantajul fata de Iohannis. A fost dat publicitatii barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului "Adevarul" dupa prima saptamana de campanie electorala a alegerilor prezidentiale 2014. Indicatorul care masoara prezenta la vot sugereaza ca bazinul celor care declara ca vor veni la urne in mod sigur creste. Comparativ cu iulie (48,6%) si septembrie (55,7%), la masuratoarea de la inceputul lunii octombrie, 59% declara ca se vor prezenta in mod sigur la vot. Datele reprezinta prima estimare a intentiei de vot realizata in conditii de campanie electorala, cu masurarea candidatilor care se vor regasi efectiv pe buletinele de vot, scrieGandul.

Elena Udrea: PMP are parteneriat cu Basescu si Boc. Invitata la emisiunea "Evenimentul Zilei", prezidentiabilul PMP a discutat despre contracandidatii sai si a criticat guvernarea premierului Victor Ponta. Liderul PMP, Elena Udrea, a declara ca directorul SIE, Teodor Melescanu, a facut un joc politic numindu- l pe Victor Ponta ofiter in cadrul serviciilor. Va prezentam cele mai importante declaratii: Sunt convinsa ca ar conta pentru electorat faptul ca domnul Iohannis a fost in stare de incompatibilitate. Vorbim de o situatie legala. Dansul nu ar putea fi validat de CCR; Problema pe care eu o vad este ca in continuare se voteaza pe structuri de partid. Inca nu stim ce va face electoratul nehotarat; Victor Ponta este un candidat mai slab decat partidul pe care il reprezinta. Electoralul PSD este suficient de consistent incat sa-l duca pana in turul II. Electoratul urmeaza indicatiile partidului. Integral inEVZ.