Premierul Victor Ponta: "Iohannis si Basescu s-au intalnit, mari se vorbira si se sfatuira, ca sa ma omoare". Presedintele PSD, Victor Ponta, candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC la functia suprema in stat, a declarat marti seara ca are o mare ambitie, aceea de a schimba in Romania un mit fundamental, al mesterului Manole, "un blestem prin care tara a trecut de multe ori". "Mesterul Manole, un adevarat roman, ce ziua construia, noaptea se darama. Si Romania a trecut de multe ori prin acest blestem pana la urma. Vreau sa va aduc aminte ca in 2004 Romania intrase in NATO, se pregatea sa intre in UE, aveam crestere economica si iarasi am daramat tot, mergand si crezand ca negativul, ca raul, ca cel care vine si acuza fara sa spuna ce o sa faca el, e mai bun sa-l alegem presedinte. In 2004 nu au votat romanii pentru Basescu, au votat impotriva a ceva, in 2009 la fel, nu au votat pentru Basescu, au votat impotriva a ceva. In 2014, dupa cum vedeti, in fiecare zi aflam de ce nu e bine sa ma voteze romanii pe mine ca presedinte, dar nu aflam ce ar face ceilalti, nu aflam de ce sunt ei mai buni, nu aflam de ce Udrea, Iohannis, Macovei, toti cei care se trag din Traian Basescu ar trebui sa vina din nou, sa continue ceea ce Traian Basescu a facut in acesti zece ani", a spus Ponta la intalnirea cu membrii si simpatizantii PSD din Sectorul 3, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cand va putea fi arestat Hrebenciuc. De ce gestul Eminentei rozalii a PSD poate fi o simpla manevra de tergiversare. Viorel Hrebenciuc, fosta "eminenta cenusie" a PSD, a demisionat marti din Camera Deputatilor, exact in ziua in care Comisia Juridica trebuia sa spuna daca poate fi arestat preventiv, asa cum au cerut procurorii DNA. "Este perfect adevarat, am decis sa demisionez. Vreau sa-mi pastrez demnitatea, asa cum am avut-o toata viata. Daca va uitati atent, astea sunt discutii pe care le faci la cafea, cum faceti si dumneavoastra. Nu, nu regret nimic din ce am vorbit", a spus Hrebenciuc despre stenogramele in care ii promitea lui Dan Sova sefia PSD, in schimbul unei legi a amnistiei si gratierii. Prin demisie, Hrebenciuc ramane fara imunitate parlamentara, adica procurorii DNA pot cere arestarea lui fara a mai avea nevoie de permisiunea Parlamentului. Numai ca acesta nu a demisionat oficial din Camera Deputatilor, ci doar verbal. Asta inseamna ca procurorii inca nu se pot atinge de el, pentru ca "sforarul PSD" se foloseste in continuare de imunitate, anuntaAdevarul.

"Stenogramele durerii" din PSD. Vanghelie: "Nu mai suport sa fiu urmarit de Ghita". Dragnea: "Daca nu iese presedinte Ponta, sigur nu vom mai fi pe aici la anul". Furtuna politica declansata in PSD de stenogramele DNA in care sunt prezentate discutiile Sova - Hrebenciuc, dar si izbucnirea nervoasa a lui Marian Vanghelie la adresa unor paparazzi, unde printre injuraturi e mentionat tandemul Ghita - Ponta, incearca sa fie dezamorsate la partid. Victor Ponta a convocat de urgenta o sedinta a conducerii partidului pentru a dezamorsa scandalul declansat in PSD. Ghita, Hrebenciuc si Vanghelie sunt pedepsiti cu suspendarea din partid, informeazaGandul.

Monica Macovei: Iau in calcul infiintarea unui partid dupa alegerile prezidentiale. Monica Macovei a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca exista o presiune din partea voluntarilor si a simpatizantilor sai de a infiinta un nou partid politic dupa alegerile prezidentiale si ca ia in calcul acest lucru. "Este evidenta o dorinta a voluntarilor de a nu lasa entuziasmul sa se se duca. Sunt mii de oameni implicati in campania mea, cu care am vorbit. Iau in calcul sa facem o miscare civica ce poate fi transformata intr-un partid. Vreau in 2016 un partid care sa-mi sustina proiectele", a spus Monica Macovei. Ea a sustinut ca nu are banii de care dispun partidele in aceasta campanie electorala si ca toate donatiile primite le-a raportat la Autoritatea Electorala Permanenta, criticand totodata "afisajul excesiv" al PSD, care are panouri in toate orasele, scrieEVZ.

Vedete in propriile clipuri de campanie: de la presedintele Marii Uniri la "Opreste jaful cu cearsaful!". Campania electorala a scos la iveala, dincolo de scandaluri, resursele creative ale candidatilor. Astfel, Victor Ponta, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Calin Popescu Tariceanu si Elena Udrea au postat, pe Internet, clipurile menite sa redea principalele mesaje ale prezidentiabililor. "Victor Ponta, presedintele care uneste" este titlul sub care a fost publicat, pe canalul Youtube, clipul de campanie al ilderului PSD. Primele imagini il infatiseaza pe Ponta la 17 ani, varsta pe care o avea la Revolutie, iar la cateva secunde distanta apar fotografii din albumul de familie, alaturi de copii si de sotia sa, Daciana Sarbu. Clipul dureaza exact un minut si este unul de prezentare a candidatului. Nu este, insa, singura postare video a premierului. Contul sau de Youtube gadzuieste imagini de la evenimentul de lansare a candidaturii la alegerile prezidentiale, dar si marturii ale celor care il voteaza, anuntaAdevarul.