Corina Cretu, despre prioritatile sale in CE: Simplificarea birocratiei si cresterea absorbtiei pentru tari ca Romania. Comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a precizat ca are trei prioritati in mandatul sau: negocierea programelor operationale, cresterea absorbtiei fondurilor europene, prin transferul de bune practici din state precum Polonia catre tari ca Romania si o simplificare a birocratiei. "Sunt onorata si recunoscatoare pentru votul acordat astazi (miercuri - n.r.) de Parlamentul European, care mi-a incredintat mandatul Politicii regionale in noua Comisie Juncker", a declarat Corina Cretu, potrivit unui comunicat citat de Mediafax. Comisarul roman considera ca politica regionala este "un instrument esential" pentru cresterea competitivitatii Uniunii Europene, revenirea la crestere economica si crearea de locuri de munca, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Se fac cartile pentru fotoliul lui Ponta, in PSD. Ce spun analistii si cum voteaza baronii din teritoriu. Liviu Dragnea si Sebastian Ghita au anuntat ca vor candida in tandem pentru sefia PSD, dupa ce Victor Ponta va castiga alegerile. Anuntul celor doi ar putea reactiva un alt tandem celebru in PSD Marian Vanghelie - Mircea Geoana, mai ales ca cei doi au fost surprinsi de curind luand masa impreuna. Analistii politici contactati de "Adevarul" au analizat efectul luptei premature pentru sefia PSD. Lupta pentru sefia PSD a fost demascata de aparitia in presa a stenogramelor care redau discutia dintre Viorel Hrebenciuc si Dan Sova. Deputatul demisionar, Hrebenciuc, ii promitea lui Sova ca va face tot ce-i va sta in putinta pentru a-l aduce in fruntea PSD in "epoca post Victor". Totul, in schimbul unei noi legi a amnistiei si gratierii, anuntaAdevarul.

Traian Basescu participa, joi si vineri, la lucrarile Consiliului European. Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European, la reuniunea Grupului de la Visegrad+Romania+Bulgaria si la lucrarile Consiliului European, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. Seful statului va sustine joi, la Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni, o declaratie de presa, apoi va pleca spre Bruxelles, unde va participa, de la ora 14.00 (ora Romaniei), Bruxelles la Summitul Partidului Popular European. De la ora ora 17.00 (ora Romaniei), Traian Basescu participa la reuniunea Grupului de la Visegrad+Romania+Bulgaria, in perspectiva pregatirii Consiliului European, apoi la reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, informeazaRomania Libera.

PSD Constanta "doarme" linistit, nederanjat de campania electorala. Constanta, judetul in care alegerile prezidentiale nu au fost niciodata castigate de un candidat social democrat, cu exceptia anului 2000 cand cetatenii au avut de ales intre Ion Iliescu si C.V. Tudor, pare desprinsa de restul tarii. In afara de cateva bannere si panouri pe care sunt lipite chipurile candidatilor, campania electorala nu da semne sa se urneasca. La politia judeteana nu s-a inregistrat niciun incident. "Locomotiva" PSD Constanta, primarul Radu Mazare, a fost sfatuit sa-si vada de treburile lui cu justitia, fiind inlaturat astfel, elegant, de liderul partidului, Victor Ponta. Nicusor Constantinescu, cel care altadata batea judetul in lung si in lat, tunand si fulgerand impotriva "dusmanilor partidului", se trateaza in SUA, departe de ochii DNA. Cel "rugat" de premier sa-i coordoneze campania electorala la Constanta este senatorul Nicolae Moga. Mai putin conflictual decat Mazare, senatorul PSD a decis desfasurarea unei campanii electorale oneste, scrieEVZ.

Tariceanu, scrisoare catre liberali: "Lupta pentru locul al doilea se da intre mine si Iohannis". Candidat independent la alegerile prezidentiale, Calin Popescu Tariceanu insista sa obtina sustinerea partidului din care a demisionat si le transmite fostilor colegi liberali ca doreste votul lor, in defavoarea candidatului ACL Klaus Iohannis. Tariceanu le-a transmis un apel membrilor PNL pe care ii someaza sa i se alature, intrucat Klaus Iohannis nu reprezinta valorile formatiunii. In textul sau, presedintele Senatului il critica pe actualul lider PNL pe motiv ca ar fi lipsit de competenta si de experienta in politica si se declara principalul contracandidat al premierului Victor Ponta, anuntaAdevarul.