Ponta o da la intors. Dupa ce a anuntat ca a avizat modificarea Codului penal care poate trimite jurnalistii dupa gratii, Guvernul a schimbat comunicatul. Guvernul a refacut avizul dat legii initiate de senatorul PSD Serban Nicolae, comunicand ca este nefavorabil si nu favorabil, cum a transmis initial. Cu scurt timp inainte insa, Victor Ponta isi arata acordul fata de proiect pe motiv ca se refera la "informatiile nepublice" si "in toata Europa exista sanctiuni' pentru dezvaluirea lor. integral pe Gandul.info.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Scandalul Monica Macovei - PRO TV, clarificat maine de CNA. Jucan: Daca s-a dat vreun telefon, e trafic de influenta. Conducerea CNA a invitat-o pe Monica Macovei sa participe la sedinta de maine, dupa ce candidatul indepenent la Presedintie a acuzat ca site-ul stirileprotv.ro a anulat o emisiune in care trebuia sa participe, in urma "unui telefon primit de la CNA" scrie Adevarul.ro.

Postarea lui Mircea Geoana de pe Facebook, care a adunat mii de like-uri: "Sunt unii politicieni care seamana mult cu el". Mircea Geoana a postat pe contul personal de pe Facebook o inregistrare video foarte amuzanta, care a adunat deja peste 1200 de like-uri. Este vorba despre o inregistrare video in care apare un papagal, care repeta obsesiv mai multe cuvinte. "Sunt unii politicieni care seamana foarte mult cu el, toata ziua repeta acelasi si acelasi mesaj fara sa faca nimic concret." - a scris politicianul PSD pe reteaua de socializare, potrivit StirileProtv.ro.

Cum au vrut sa scape de inchisoare personajele-cheie din dosarul Microsoft. Referatul DNA in baza caruia au fost arestati Dorin Cocos (sotul Elenei Udrea la data savarsirii faptelor), Gheorghe Stefan Pinalti (primar Piatra Neamt), Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicatiilor) si Dumitru Nicolae " NIRO (dezvoltator al unui centru rezidential din Capitala, unde au trei locuinte de lux Victor si Daciana Ponta si Ilie Sarbu) face o radiografie clara a modului in care banii publici sunt drenati prin si spre personaje care fac legaturile intre decidentii partidelor de la guvernare si opozitie si politicieni. Mai mult pe RomaniaLibera.ro.

Liiceanu: "Daca Elena Udrea ar prezenta produsele cosmetice ale unei mari firme de cosmetice, cred ca si-ar atinge gradul de competenta maxima". Cand analizeaza prestatia Elenei Udrea pe scena publica romaneasca, filosoful Gabriel Liiceanu descopera o contradictie, o "inadecvare", intre felul in care se prezinta si ceea ce isi propune sa faca in calitate de candidat la alegerile prezidentiale. 'In cazul doamnei Udrea, nu-i nimic contestabil in programul politic, ci e vorba de o contradictie, de o inadecvare intre ceea ce spui si ceea ce pari ca poti sa faci. Detalii pe Gandul.info.

Deutsche Welle:Absenteismul, mai mare in tabara PSD. O problema reala cu absenteismul ar putea-o avea mai degraba Victor Ponta si nu Klaus Iohannis, care detine un electorat mai hotarat si mai stabil. Romania. De multe ori analizele sociologice ne surprind. Iata un exemplu cat se poate de interesant. Domina impresia ca absentii de la vot sunt mai cu seama recrutati din randurile opozitiei anti-PSD. S-a creat candva aceasta imagine a electoratului "fin", care protesteaza prin absenta si de atunci toata lumea ii acuza pe "hipsteri' si pe 'corporatisti" de lipsa de raspundere politica.

Vicepresedinte PNL: Am 100 de vaci in curte si Guvernul Ponta mi-a trimis cupon pentru defavorizati. Vicepresedintele PNL Costel Caras a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca sotia sa a primit de la Guvernul Ponta un cupon pentru ajutoare din fonduri UE destinate persoanelor defavorizare. Cu toate acestea, el are o ferma de 100 de vaci si incasari anuale de peste 100.000 de lei, informeaza StirileProtv.ro.