Oamenii din spatele lui Klaus Iohannis. In campania electorala, toate refl ectoarele sunt pe candidat. In umbra sa se afla o echipa care are grija de fiecare detaliu, de la mesajele publice la organizarea mitingurilor sau a mesajelor online. Oficial, cel care a condus campania candidatului ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a fost Vasile Blaga, la acel moment presedinte al PDL. In spatele lui Blaga s-a aflat un prim-esalon de lideri liberali, iar in randul doi un grup restrans de tineri activisti PNL. Liderii PDL au fost alaturi de Iohannis, dar mai putin implicati in organizare. Cel care a fost in fruntea campaniei ACL, Vasile Blaga, a mai avut aceasta misiune si in 2004, cand a lucrat pentru Traian Basescu. De altfel, inainte de a prelua Presedintia PDL, Blaga a fost ani indelungati fie secretar general al PDL, fie vicepresedinte pe probleme organizatorice, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD nu s-a vindecat de microbul micilor furtisaguri. Camera Deputatilor a dat aviz pozitiv pentru arestarea deputatilor PSD Ioan Adam si Ion Dinita, dar si a liberalului Mircea Rosca, desi, pe ultimul, deputatii PSD l-au aparat in comisia Juridica, pentru a-l pune intr-o ipostaza delicata pe Klaus Iohannis Parlamentul a muncit ieri pana seara tarziu dupa ce la ambele Camere s-au adunat mai multe solicitari primite din partea procurorilor anticoruptie de arestare sau incepere a urmaririi penale, amanate din cauza alegerilor prezidentiale. Dupa esecul de duminica si la recomandarea lui Klaus Iohannis, Victor Ponta, presedinte PSD, le-a dictat parlamentarilor din coalitia de guvernare sa voteze astazi in favoarea tuturor cererilor venite din partea Justitiei, anuntaAdevarul.

Mesajul PMP, pentru Klaus Iohannis, dupa alegerea in functia de Presedinte. PMP il felicita pe Klaus Iohannis pentru alegerea ca presedinte, intr-un comunicat remis marti seara, mentionand ca liderul ACL era "alegerea mai buna in turul doi de scrutin" si cerandu-i acestuia sa-i indemne pe parlamentarii PNL sa voteze pentru proiectul PMP privind votul prin corespondenta. "Partidul Miscarea Populara il felicita pe domnul Klaus Werner Iohannis pentru alegerea in functia de Presedinte al Romaniei. Chiar daca, in dese momente, nu am fost pe aceleasi coordonate politice si am avut puncte de vedere diferite, Klaus Iohannis a fost alegerea mai buna in turul doi de scrutin. Pur si simplu, Romania nu isi putea permite sa se intoarca la partidul-stat PSD, la o Justitie aservita politic si la oligocratia pe care o propunea Victor Ponta", se arata intr-un comunicat al PMP remis marti seara, informeazaGandul.

Lupta pentru putere sub noul presedinte. Rezultatele alegerilor prezidentiale impulsioneaza partidele sa isi adapteze strategiile politice. PNL vrea sa preia puterea in 2015 sau cel mai tarziu in 2016. De cealalta parte, Ponta incearca sa ramana la Palatul Victoria si sa coafeze imaginea Guvernului, apeland la tehnocrati. Klaus Iohannis a declarat, marti, ca noul PNL vrea sa preia puterea, iar acest lucru se va intampla in 2015 sau cel mai tarziu in 2016, cand vor fi alegeri parlamentare, adaugand ca PNL "nu vrea o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii". "Exista voci care spun ca de ce nu cerem noi schimbarea de urgenta a Guvernului. Ce dorim noi este insa o schimbare a puterii in Romania. Noi dorim sa preluam puterea, noi PNL", a spus Iohannis, scrieRomania Libera.

Daniel Funeriu propune alegeri anticipate in 2015, simultan cu un referendum pentru scurtarea mandatului de presedinte, astfel incat in 2019 sa avem alegeri concomitente parlamentare-prezidentiale. Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu a facut mai multe propuneri pentru actuala clasa politica, pe pagina sa de Facebook, printre care convocarea de alegeri anticipate in 2015, simultan cu referendum pentru scurtarea mandatului presedintelui: 1) Ponta trebuie OBLIGAT sa prezinte Legea bugetului si astfel expus public pentru goliciunea si ticalosiile sale. 2) Presedintele ales trebuie sa fie investit. 3) Actuala opozitie trebuie sa depuna motiune de cenzura in noua sesiune (februarie) pe votul din diaspora, buget, educatie si sa reuseasca sa pice guvernul Ponta. Integral inEVZ.

Arogantele baronilor PSD: "desteptii" care l-au votat pe Iohannis sunt "manelisti", "cocalari" si manipulati pe Facebook. Diaspora sa aduca investitori. Baronii PSD din mai multe judete au dat declaratii jignitoare la adresa romanilor, atat in ziua votului, cat si dupa, la aflarea vestii ca noul presedinte al Romaniei este Klaus Iohannis, candidatul ACL. In timp ce declaratiile unora dintre liderii social-democrati din tara uimesc prin atitudinea aroganta, discursurile altora s-au schimbat la 180 de grade fata de cele din campanie, facand apel la pace si intelegere. Declaratiile baronilor locali din mai multe judete confirma, inca o data, daca mai era cazul, ca e mare nevoie de o schimbare in politica romaneasca. Prin vorbele lor, romanii care au votat duminica, 16 noiembrie, cu Klaus Iohannis sunt "manelisti", "cocalari" si nu au pus stampila "rational", informeazaAdevarul.