Cutremur in Partidul Poporului. Parlamentarii PPDD se dezic de Dan Diaconescu, acesta ii ameninta cu excluderea. Pierderea alegerilor de catre candidatul PSD Victor Ponta creeaza o unda de soc in interiorul Partidului Poporului Dan Diaconescu. Nemultumiti de esecul aliatilor si de cifrele care arata ca electoralul PPDD s-a indreptat mai degraba spre candidatul ACL Klaus Iohannis (peste 61%, potrivit unui sondaj IRES), membrii grupului parlamentar al Partidului Poporului s-au ridicat impotriva lui Dan Diaconescu. "Ne dezicem de conducerea partidului," ne-a transmis ieri deputatul Liliana Minca, secretar al grupului parlamentar PPDD din Camera Deputatilor. Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD, a confirmat ca grupul parlamentarilor partidului a cerut o conducere interimara si organizarea unui congres, scrie Romania libera.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Presedintele ales, Klaus Iohannis, cauta consilieri pentru Cotroceni. Doua nume sunt pe lista favoritilor. Presedintele ales, Klaus Iohannis, a inceput procesul de selectie pentru consilierii cu care va lucra la Palatul Cotroceni.Deocamdata, pe lista posibililor viitori sfatuitori ai presedintelui PNL se afla: Alina Mungiu Pippidi, Rares Bogdan, Andreea Paul, Dan Mihalache, Andrei Muraru si Andrei Plesu. De asemenea, nu este exclus ca Iohannis sa isi aduca de la Cotroceni colaboratori de la Sibiu, potrivit unor surse liberale. Alina Mungiu este presedintele Societatii Academice Romane (SAR) si conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance. In timpul campaniei electorale, ea l-a sustinut public, prin articolele publicate pe site-ul romaniacurata.ro, pe candidatul ACL, scrie EVZ.ro

Pe cine NU a reusit Ponta sa convinga pentru a ajunge presedinte. Candidatul Aliantei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a obtinut cel mai mare scor in primul tur al alegerilor prezidentiale, dar nu a reusit sa se impuna in runda decisiva, aducand de partea sa votantii lui Calin Popescu Tariceanu si cei ai Corneliu Vadim Tudor. Victor Ponta a luat un mic procent chiar de la votantii din primul tur ai lui Klaus Iohannis - 1,48%. A fost votat mai mult de cei ai lui Calin Popescu Tariceanu 68,93%, de cei ai lui Dan Diaconescu - 52,79% si ai lui Vadim Tudor 51,14%. In schimb, a atras foarte putin electoratul Monicai Macovei - 7,72%, de la Elena Udrea 12,61% si Kelemen Hunor 12,40%, scrie gandul.info.

Hedda, matusa lui Radu Mazare: "O sa-l cert pe nepotul meu ca a dezvaluit ca sunt de etnie germana". Este pentru prima data cand edilul Constantei a recunoscut ca are neamuri de origine germana. "Matusa mea Hedda este sasoaica si membra activa in Forumul German la Constanta. Nah! Si varul meu Misi este sas. Am mai avut un var, dar a murit. Ambii sunt evaghelici. Si eu vorbesc germana!", a precizat Mazare marti, la Bucuresti. In fiecare zi de miercuri, membrii micii comunitatii germane din Constanta se intalnesc la sediul din centrul Constantei. Aici joaca rummy, beau o cafea si povestesc. In zile de sarbatoare fac prajituri traditionale si isi impart cadouri. Evident, in aceasta saptamana, subiectul central a fost Klaus Iohannis. Printre ei s-a aflat si Hedda Popa, matusa lui Radu Mazare. Sotul ei, care a murit in urma cu opt ani, era frate cu mama lui Mazare. Hedda Popa a fost asistent farmacist, iar acum este pensionara, scrie Adevarul.

PSD "vrea" vot prin corespondenta, dar trage de timp. Luand in considerare modul in care au decurs prezidentialele in strainatate, deputatii PNL si PDL au cerut, in sedinta de ieri, sa se discute si sa se voteze proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenta initiat de Eugen Tomac (PMP). Cererea opozitiei a fost respinsa de presedintele Camerei, social-democratul Valeriu Zgonea, care a sustinut ca proiectul ar fi "neserios", deoarece ar avea o serie de neajunsuri (nu specifica la ce tip de alegeri se refera, nu stabileste cine poarta raspunderea si nici nu precizeaza metode de securizare a votului). Zgonea a dat, in schimb, asigurari ca va convoca, saptamana viitoare, Comisia de cod electoral (comisie pe care o conduce si care nu s-a reunit deloc de la infiintarea in februarie 2013), care sa inceapa sa discute, scrie Romania libera.