Traian Basescu cere demisia lui Victor Ponta: A devenit un bolovan legat de piciorul Romaniei. Traian Basescu a declarat joi seara ca Victor Ponta este discreditat in interiorul Uniunii Europene, iar prezenta sa in fruntea Guvernului reprezinta un element de discreditare si pentru Romania. In context, seful statului i-a cerut premierului sa demisioneze, rugandu-l sa formeze un nou guvern din care "domnia sa sa lipseasca", informeaza Adevarul.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: O clarificare la stanga ar antrena o clarificare si la dreapta. Proiectul clarificarilor ideologice ar trebui urmarit chiar cu riscul de a pierde alegerile. Si nu ar fi o forma de idealism prostesc, ci o investitie pe termen lung, care nu aduce dividende din primul an. Unul dintre militantii PSD care a avut se pare o influenta mai mare decat functia lui oficiala, Sebastian Ghita, a demisionat demonstrativ din partid declarand ca nu se intoarce cata vreme Ion Iliescu va ramane figura emblematica a acestei formatiuni.

Grija cea mai mare a parlamentarilor: cu cati bani vor iesi la pensie. Cum vor sa modifice legea pentru a incasa mai mult. Alesii nostri ne mai demonstreaza inca o data ce grija au de propriul buzunar, scrie StirileProtv.ro.Cei care ies la pensie ar putea primi de la 40 pana la 60 la suta, din valoarea indemnizatiei de parlamentar. Ca sa se bucure de o batranete linistita, dupa o viata la fel de linistita, le vor intra lunar in conturi de la doua pana la patru mii de lei, in functie de numarul de mandate trecute in CV. "Nu putem sa facem dreptate pentru toata lumea si sa nu modificam legea tocmai cand vine vorba de noi", spun impricinatii.

Elena Udrea: „Monica Macovei are o obsesie pentru mine”. Intrebata cum explica declaraţia doamnei Monica Macovei: “Macoveismul este băsismul fără Udrea", Elena Udrea a raspuns: "Nu exista nimic la doamna Macovei fără Elena Udrea. Monica Macovei are o obsesie pentru mine şi lucrul acesta a fost extrem de evident, mai ales în campania de la prezidenţiale unde, a intrat cu scopul de a lua din voturile care puteau veni la mine de la Traian Băsescu, a avut o singură ţintă în campanie - pe mine. Mi-a copiat acţiunile, ideile şi chiar şi sloganul. Nu m-aş mira să aud că are acasă o cameră plină cu fotografii cu mine, ori că practică voodoo înţepând cu andreaua păpuşi blonde…Aşa cum am spus mereu, eu sunt o persoană pozitivă, optimistă, fără frustrări, fără invidii... deci, mi-este greu să o înțeleg pe Monica Macovei". Citeste integral in EVZ.ro.

R.Negoita: Daca tot discutam despre o remaniere, de ce sa nu cooptam in noul cabinet PNL si PMP?Robert Negoita, vicepresedintele PSD, se intreaba intr-o postare pe Facebook de ce nu ar fi cooptate in noul guvern PNL si PMP, daca tot se discuta despre o remaniere in urma careia se pare ca vor fi in noul cabinet mai toate partidele, aratand ca s-ar ajunge astfel la un guvern de uniune nationala, scrie Mediafax, citat de Romanialibera.ro.

Cat l-au costat pe Ponta cei 4 milioane de fluturasi anti-Iohannis, impartiti de Posta Romana cu talonul de pensie. Posta Romana, institutie a statului, a distribuit in timpul campaniei prezidentiale, alaturi de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate si platite de PSD, prin care pensionarii erau anuntati ca prezidentiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea sa le taie pensia daca va iesi presedinte. Posta Romana este condusa de un membru PSD, care a declarat ca s-a incheiat un contract pentru impartirea acestor fluturasi. Intreaga operatiune i-a costat pe social-democrati in jur de 50.000 de euro, relateaza Gandul.info.

Harta judetelor unde baronii sunt in puscarie, iar locurile lor trebuie scoase la concurs. Alegeri partiale trebuie organizate pentru sefia CJ Neamt, Valcea si Cluj. Se pregatesc Mehedinti, Constanta, Brasov si Braila, dar si numeroase primarii. Guvernul trebuie sa organizeze alegeri pentru sefia unor Consilii Judetene, municipii resedinta de judet sau numeroase comune, acolo unde locurile au ramas vacante, urmare a decesului sau a problemelor cu legea ale alesilor locali. Integral pe EVZ.ro.

Despre politica partidelor, campanii online si anticipate - Interviu cu Bogdan Dima. Scena politica romaneasca nu este una previzibila. Si totusi, acum la rece, in ce cheie ar trebui sa interpretam rezultatele alegerilor prezidentiale din 2014? Bogdan Dima: Din punctul meu de vedere, alegerile au fost castigate de Klaus Iohannis pentru ca neasteptat de multi oameni au venit la vot in turul II al alegerilor prezidentiale porniti sa dea un vot impotriva lui Victor Ponta. Premierul a fost perceput ca vinovat pentru blocarea voturilor romanilor din strainatate. Citeste detaliat pe Contextpolitic.net.

Culisele luptei pentru sefia PNL. Teodor Atanasiu si Ludovic Orban se concureaza pentru a obtine sefia Partidului National Liberal, dupa plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Preluarea mandatului de presedinte al Romaniei de catre Klaus Iohannis este programata pentru 21 decembrie. Din acel moment, el va parasi PNL iar adjunctii sai isi fac calculele pentru succesiune. Miza este ridicata, scrie Romanialibera.ro.