Sotul deputatei Andreea Paul Vass, 50 de contracte cu statul. Firma lui Cristian Paul face evaluari de milioane de lei pentru zeci de institutii publice. Marea problema a recentelor retrocedari scandaloase este pretul supraevaluat al acestor imobile. O parte din aceste evaluari au fost facute de firma "Romcontrol SA". Despre aceasta societate, senatorul independent Valer Marian sustine, intr- o interpelare depusa la Parlament, ca a obtinut sume importante de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) din activitatea de evaluare a imobilelor care urmau a fi retrocedate. ""RomcontrolSA" presteaza, printre altele, si servicii de "evaluare proprietati imobiliare". Potrivit interpelarii senatorului Marian, "in perioada 2009 - 2012 (...) firma SC Romcontrol SA Bucuresti a incasat cea mai mare suma de bani de la ANRP, pentru evaluari efectuate in dosare de retrocedare, dintre cei 115 evaluatori acreditati (persoane fizice sau persoane juridice)", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce sanse ar avea un nou partid de stanga si unul de dreapta. Sebastian Ghita si Monica Macovei au anuntat lansarea unor noi partide politice. Specialistii contactati de "Adevarul" spun ca cele doua proiecte sunt complet diferite, nu doar din punct de vedere ideologic. Rezultatul alegerilor prezidentiale din noiembrie a deschis usa unor noi proiecte politice, si de stanga, si de dreapta. Sebastian Ghita, proaspat demisionar din PSD, asteapta sa vina Anul Nou pentru a-si continua cariera politica intr-un nou partid de stanga, ce va fi format, cu precadere, din tineri. "In ianuarie o sa incepem strangerea de semnaturi pentru un nou partid politic. Am ramas surprins sa vad ca peste 10 parlamentari mai tineri mi-au dat mesaje", a declarat Sebastian Ghita, la Romania TV, propriul post de televiziune. Anuntul vine la scurt timp dupa ce Sebastian Ghita i-a cerut public lui Ion Iliescu si lui Marian Vanghelie sa plece din PSD, pentru ca amandoi trag partidul in jos. Pana la urma a plecat el din PSD, anuntaAdevarul.

"Alba ca zapada" de la Ghita.Piticii, de la PSD. Victor Ponta spune ca ramane sa faca politica in PSD, desi prietenul sau, Sebastian Ghita, a anuntat ca isi face partid. Noua formatiune s-ar putea promova ca alternativa de stanga a PSD-ului nereformat si ar putea servi inclusiv lui Ponta si altor "lupi tineri"" social-democrati. Dupa cum a dezvaluit chiar Sebastian Ghita, la propria televiziune, viitorul partid se bazeaza pe oameni care l-au ajutat in campanie pe Victor Ponta si se doreste a se prezenta publicului drept opusul PSD-ului comunist, al baronilor si al coruptilor. Adica, exact al PSD-ului invinovatit de Victor Ponta de pierderea alegerilor prezidentiale si despre a carui nevoie de reformare se vorbeste tot mai des, informeazaRomania Libera.

Despre candidati, resursa umana din PSD si comunicare - Interviu cu Radu Magdin. Radu Magdin este analist si consultant politic, CEO al Smartlink Communications. E pasionat de politica nationala si internationala si spera sa aduca mai mult din profesionalismul lumii politice anglo-saxone in Romania. Interviu realizat de Irina Ursu. Cum s-au vazut in afara rezultatele alegerilor prezidentiale din Romania? S-au vazut cum au fost: neasteptate. Si fiecare a reactionat in consecinta, cu deschidere prudenta, dar si cu o analiza a cauzelor succesului lui Iohannis, sau mai precis ale infrangerii lui Ponta. Cred ca Romania a furnizat o surpriza majora in cancelariile care se uita cu interes la noi, si ramane de vazut in functie de politica prezidentiala in urmatoarele luni, cat de placuta va ramane surpriza si cat de predictibil va fi noul ocupant al Palatului Cotroceni. Integral peContextpolitic.net.

Cati bani primea Ioan Rus pentru a conduce Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti. Ioan Rus, vicepresedinte PSD si ministru al Transporturilor, era platit cu 600 de lei pentru a conduce Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti (UASC) din Centrul Universitar Cluj-Napoca, potrivit statului de plata publicat de Gazeta de Cluj. In documentul facut public de Gazeta de Cluj sunt consemnate sumele de bani primite de toate persoanele care aveau functii in UASC. Ioan Rus, in calitate de presedinte al Uniunii, primea suma de 600 de lei, celelalte persoane fiind platite cu sume cuprinse intre 450 si 500 de lei. "Fostii comunisti ar face putina ordine si pe Facebook. Ioan Rus, fostul Presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Centrul Universitar Cluj-Napoca[...] Studentii fiind priviti cu suspiciune, Partidul Muncitoresc din Romania infiinteaza, in anul 1957, Uniunea Asociatiilor Studentesti. Presedintele comitetului de organizare a fost Ion Iliescu. In 1985, la varsta de 30 de ani, Ioan Rus conducea UASC Cluj-Napoca, iar pentru infaptuirea neabatuta a hotararilor Partidului Comunist Roman era si retribuit, cu 600 lei lunar..", a scris pe Facebook Zoltan Gyorke, fost subprefect de Cluj, in prezent inspector guvernamental, scrieEVZ.

Mugur Isarescu a fost detronat la incredere. Afla maine intr-un sondaj INSCOP cum stau Iohannis si Ponta. Entuziasmul postelectoral a zdruncinat serios ierarhiile politice: dupa ani buni in care a dominat autoritar clasamentul increderii in politicieni, Mugur Isarescu coboara pe pozitia a doua. Cine i-a luat locul Guvernatorului BNR in topul increderii? Afli maine dintr-un sondaj publicat de Adevarul. Si in ce priveste intentia sde vot la partide s-au produs schimbari majore. Unul dintre partidele aflate azi in Parlament nu ar mai depasii pragul de 5%, in cazul organizarii unui scrutin, duminica viitoare. Aflati maine, pe adevarul.ro, rezultatele detaliate ale celui mai recent sondaj INSCOP, la comanda ziaruluiAdevarul.