Tariceanu vaneaza Secretariatul Guvernului Ponta. Lista Cabinetului Ponta IV este inca in lucru, negocierile cu gruparea Tariceanu urmand a fi reluate joi cand ar trebui finalizata lista. Discutiile privind noua echipa guvernamentala nu au ajuns la final, ele urmand a fi reluate maine, cu reprezentantii PLR, care, care, potrivit unor surse, ar urma sa primeasca pe langa ministere si secretariatul general al Executivului. Secretarul cu rang de ministru ar urma sa fie Radu Stroe, care a mai ocupat aceasta functie. De asemenea, este tot mai evident ca unii ministri nu vor scapa de remaniere. Pe langa Ioana Petrescu de la Finante, in topul listei negre figureaza si ministrul Educatiei Remus Pricopie (foto drapta jos). Educatia si Cultura ar urma sa fie negociate maine cu reprezentantii PLR, care au avansat ca nume pe deputatul Nicu Marcu (Educatie) si pe fostul ministru Daniel Barbu sau Gratiela Gavrilescu (Cultura). Potrivit unor surse, Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu colegii sai pentru a pentru a discuta, din nou, despre portofoliile pe care le vor revendica in negocierile cu PSD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Sebastian Ghita: Cat timp presedintele PSD sta de-a dreapta tatalui Ion Iliescu nu ma intorc. Dau in scris ca Ponta va reforma PSD. Deputatul Sebastian Ghita a explicat, la Adevarul Live, motivele reale ale demisiei sale din PSD, a povestit de cand a inceput prietenia sa cu premierul Victor Ponta si despre infiintarea unui nou partid, in zona centru-stanga. Ati creat o efervescenta in PSD, iar dupa aceea ati plecat. Cel putin asa s-a vazut. S-a vazut ce a vazut toata lumea. M-am luptat alaturi de ei pentru Victor Ponta si nu au iesit lucrurile asa cum am sperat. Am mai spus-o: Pentru ca nu imi gaseam un loc in PSD-ul acesta de acum. Integral inAdevarul.

Marian Vanghelie: Daca Ponta ar fi castigat alegerile, ar fi fost un pericol pentru Romania. Marian Vanghelie reia acuzatiile la adresa triou-lui Ponta-Ghita-Dragnea, sustinand ca "ar fi fost un pericol pentru Romania" daca Victor Ponta ar fi fost ales presedinte. Cu toate acestea, sustine Vanghelie, l-a votat pentru ca voia sa scape de el de la partid. Despre Dragnea, spune ca e "las si pervers". "Noi n-am pierdut ca suntem comunisti, candidatul a fost slab, imatur, directorul de campanie nu a existat si are o gandire medievala", a declarat Marian Vanghelie, laGandullive. Despre Sebastian Ghita, fostul lider PSD a povestit o intalnire de la sediul partidului cand acesta "in contextul arestarilor" spunea"chit, chit, chit" "eu sunt mic, mic, mic".

Despre PSD, rezultatele de la prezidentiale, comunicare online si anticipate - Interviu cu Dan Sultanescu. Dan Sultanescu este analist politic, coordonator al proiectului infopolitic.ro, director executiv in cadrul Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala. Context Politic: Prin prisma rezultatelor la alegerile prezidentiale, sa va rog sa faceti o scurta radiografie a stangii din momentul actual, adica ceea ce se vede dincolo de declaratiile si actiunile generate de rezultate. Ce planuri de viitor are stanga pe care vor sa le transmita celor care au votat cu PSD, dar si celor care nu au votat cu PSD? Dan Sultanescu: Stanga a castigat, in ultimii doi ani, foarte multe voturi, obtinand rezultate mai importante decat dreapta (castigand alegerile locale si parlamentare in 2012 si jumatate din mandatele europarlamentare in 2014). Integral peContextpolitic.net.

Mihai Razvan Ungureanu: Nu e o graba sa preluam guvernarea acum. Prim-vicepresedintele PNL, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat marti seara ca pentru PNL preluarea guvernarii acum nu este o graba si ca una din proritatile partidului o reprezinta pregatirea candidatilor pentru viitoarele alegeri locale si parlamentare. Invitat marti seara la B1 TV, Mihai Razvan Ungureanu a vorbit si despre presedintele ales, Klaus Iohannis, despre care spune ca este politicianul cu cea mai mare cota de incredere. "Sondajele de dupa victorie sunt nectarul zeilor, care te binedispune dar iti poate lua si mintile. Cota de incredere a lui Klaus Iohannis este atat de ridicata este urmare a victoriei din 16 noiembrie. Marele PNL se afla acum si in preferintele electoratului. PNL are nevoie de o concentrare continua pe ce inseamna resursa umana proprie in vederea unei viitoare, eventuale preluari a guvernarii. In momentul in care personalitati ale partidului se afla sub cota celor 30% pe care, teoretic ar trebui sa ii aiba PNL, si vorbesc aici de rezultatele din primul tur, isi pui intrebarea daca iti valorifici cum trebui motoarele de incredere si daca esti capabil, pe seama resursei umane pe care o ai, sa generezi in continuare incredere", a spus Ungureanu, la B1 TV, anuntaEVZ.

Cum incearca parlamentarii sa revina la pensiile nesimtite din 2010. O mana de parlamentari PSD a propus un proiect de lege prin care mai multe categorii de bugetari, printre care parlamentarii, aviatorii si militarii sa primeasca din nou pensiile speciale taiate de premierul Emil Boc in 2010, in timpul crizei financiare. Un grup de 11 parlamentari PSD, in mare parte anonimi, au depus in urma cu un an un proiect de lege cu scopul de a le oferi pensii speciale, care ar ajunge si la 4.000 de lei, unor bugetari alesi pe spranceana: parlamentari, aviatori, militari, diplomati si magistrati. Adica cei carora premierul Emil Boc le-a taiat pensiile nesimtite in primavara anului 2010, in timpul crizei economice. Proiectul legislativ a picat la Senat, dar acum urmeaza sa primeasca votul decisiv in Camera Deputatilor, iar cei care pun mare presiune pentru a se adopta acest proiect de lege sunt insisi parlamentarii, pentru ca le-ar asigura venituri grase atunci cand vor iesi la pensie, informeazaAdevarul.