Cum i-a luat Traian Basescu prin surprindere pe politicieni, analisti si tot Congresul PMP. Un singur om stia ca vine la Congres. Cu cinci minute inainte de sosirea lui Basescu, sala era intr-o blazare resemnata. Delegatii nu doreau decat sa voteze si sa plece, iar liderii se intrebau daca nu cumva indeplinesc un gest formal si inutil, partidul urmand sa se autodizolve. Formal, congresul PMP i-a ales pe Eugen Tomac s\u001Fi Siegfried Mure\u001Fan - pres\u001Fedinte \u001Fsi, respectiv, vicepres\u001Fedinte al partidului -, dar a fost evident ca ace\u001Ftia s-au sim\u001Dit u\u001Fura\u001Di in momentul in care au vazut ca fostul lider nu i-a lasat sa se descurce singuri. Dorel Onaca, consilier de stat la Cotroceni intre 2012 \u001Fi 2014, va fi secretar general al PMP, un semn ca Basescu este preocupat in primul rand de reorganizarea partidului, relateaza EVZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cea mai veche poza cu Elena Udrea aflata in arhiva foto Mediafax. 10 ani de ascensiune politica in 50 de imagini. Pe cand devenea cunoscuta, in 2005, in emisiunea lui Robert Turcescu, infatisata marelui public in rochie si taior roz, cu unghii lungi si aurii, Elena Udrea era inca o aspiranta. Avea 31 de ani si, gasind in mariajul cu Dorin Cocos banii, cauta gloria. A gasit-o patru ani mai tarziu si a pastrat-o pentru alti patru. Instantaneele trecerii sale prin trei partide - PNL, PDL si PMP - si 10 ani si jumatate de politica o surprind in ipostaze de multe ori spectaculoase. Gandul a selectat 50 dintre acestea.

PNL va decide, luni, daca va desemna un candidat pentru functia de judecator la CCR. PNL va decide, luni, daca va desemna un candidat pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, in locul ramas vacant dupa demisia lui Toni Grebla, a anuntat, sambata, co-presedintele PNL, Alina Gorghiu. "Luni, la ora 10.00, va fi sedinta conducerii PNL, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi, daca PNL considera necesar sa facem o propunere pentru ocuparea acestui loc vacant din CCR", a spus Alina Gorghiu, potrivit EVZ.ro.

Ponta, dupa aparitia publica a lui Basescu: Pe final de 2014, nici serviciile de informatii nu mai aveau incredere sa colaboreze cu Basescu. Colaborarea dintre Presedintie, Guvern si serviciile de informatii este foarte buna, spre deosebire de ultimele luni ale anului trecut, cand serviciile nu au mai avut incredere sa colaboreze cu presedintele Traian Basescu, aflat atunci in campanie electorala pentru Elena Udrea, spune premierul Ponta "Ca vicepresedinte CSAT, am discutat si cu presedintele tarii Iohannis, impreuna am discutat cu cei de la SIE si SRI si toata lumea isi face treaba si lucrurile merg bine. Cand mergeau rau era anul trecut, cand realmente nu mai avea nimeni - nici eu, nici serviciile de informatii - incredere sa colaboram cu Basescu, care era intr-o campanie electorala pentru Udrea, in care arunca totul in aer: servicii, Guvern, tot. Acum, lucrurile s-au schimbat fundamental in bine si asa trebuie sa ramana", a spus Ponta la Romania TV, potrivit Adevarul.ro.

Senat. Avize pentru Ariton si Vosganian. Conducerea Senatului va lua in discutie, in sedinta Biroului Permanent de luni, avizele favorabile date de Comisia juridica pentru incuviintarea urmaririi penale a senatorilor Ion Ariton si Varujan Vosganian, fosti ministri ai Economiei.Biroul Permanent va stabili, astfel, introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a solicitarilor venite din partea Justitiei pe numele celor doi fosti ministri, precum si avizele intocmite de Comisia juridica, plenul fiind suveran in transarea acestei situatii, relateaza Puterea.ro.