Nicolaescu, PNL: Guvernul sa asigure fondurile pentru aplicarea legii falimentului personal. Legea falimentului personal, chiar daca nu va fi aplicata imediat, ar crea un cadru corect de negociere intre clienti si banci, iar Guvernul ar trebui sa asigure fondurile necesare pentru aplicarea acestei legi, a declarat deputatul PNL Eugen Nicolaescu, care a cerut BNR mai multa flexibilitate, scrie mediafax.ro. "In ceea ce priveste legea falimentului personal, m-ar interesa daca se vede flexibilitate din partea BNR. Am vazut o pozitie ciudata a CSM. Dansii au reactionat ca un admnistrator, ca nu au suficiente ghisee, ca nu au judecatori... (...) Problema este a Guvernului, care trebuie sa asigure resursele materiale pentru aplicarea unei legi care face bine si populatiei si sistemului bancar", a spus Nicolaescu la audierea in Parlament a conducerii BNR privind problema francilor elvetieni, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD tine cu dintii de ordonanta traseistilor lui Dragnea, PNL il foloseste in lupta pe Iohannis. Amendamentul hilar propus de PSD. Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca Ordonanta 55, ordonanta care a permis traseismul in administratia locala, este neconstitutionala, Camera Deputatilor trebuia sa decida ce se intampla cu mandatele traseistilor. Dupa ce promotorii legii, Liviu Dragnea si Victor Ponta, au anuntat ca traseistii nu ar trebui sa isi piarda mandatul, parlamentarii PSD au refuzat sa discute aceasta ordonanta in Comisia Juridica. Printre cei care au votat impotriva se numara deputata Catalina Stefanescu, o apropiata a lui Liviu Dragnea, anunta Gandul.

Parlamentul cere retragerea de la posturi a responsabilor pentru gafa cu invitatiile de la Paris. Vizat este si ambasadorul Bogdan Mazuru. Comisia pentru politica externa din Senat a propus chemarea de la post a ambasadorului Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru, si cea a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, ca urmare a comentariilor ofensatoare la adresa unor invitati la receptia organizata cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis la Paris. "Am avut o discutie cu domnul secretar de stat Radu Podgorean, domnul ministru Aurescu nefiind in tara, privind acest incident absolut regretabil, pe care Comisia de politica externa il regreta in mod unanim. Comisia de politica externa a hotarat sa propuna urmatoarele lucruri: rechemarea de la post a celor doua doamne implicate, e vorba de doamna Yvette Fulicea, directoarea Institutului Cultural Roman de la Paris, si a unei alte doamne, functionara, implicata in mod direct in emiterea acelui document catre cei care urmau sa fie invitati. Ambasada (n.r. - de la Paris) sa trimita in mod oficial scrisori de scuze publice celor care au primit acel e-mail nefericit, pe care il regretam, si propunem ca domnul ambasador Bogdan Mazuru sa fie chemat de la post", a spus senatorul Petru Filip, presedintele Comisiei pentru politica externa, informeaza Adevarul.

Patru alesi traseisti din Gorj isi pierd mandatele. O sentinta a Tribunalului Gorj ii poate pune pe jar pe alesii locali care au profitat de Ordonanta 55/2014, care a permis, timp de 45 de zile, ca primarii, presedintii de consilii judetene si consilierii locali si judeteni sa-si schimbe partidul. In judetul Gorj, PP-DD si-a atacat in instanta fostii consilieri, care au plecat pe Ordonanta traseimului, si a reusit sa obtina incetarea mandatelor acestora. "Obliga paratul Consiliul Local Motru sa emita hotarari de consiliu local prin care sa se ia act de incetarea de drept a mandatului de consilier local al membrilor acestuia, respectiv: Petrisor Florentina, Coltatu Constantin, Petrescu Ilie si Raducu Ion si declararea ca vacante a locurilor consilierilor in cauza", se arata in decizia Tribunalului Gorj, scrie EVZ.

Vanghelie "s-a ratacit" prin Parlament la o intalnire secreta cu conducerea PNL. Marian Vanghelie a facut ieri o vizita surpriza la Parlament, el participand la o intalnire cu conducerea PNL, in biroul lui Ludovic Orban, liderul grupului PNL din Camera Deputatilor. Dupa excluderea din PSD, Marian Vanghelie si Mircea Geoana nu au facut un secret din faptul ca negociaza cu conducerea PNL, dar si cu alti parlamentari, pentru a darama Cabinetul Ponta. Geoana sustine ca, dupa ce guvernul Ponta va pica in Parlament, se poate construi o majoritate PNL - PSD pentru urmatorii zece ani. Din biroul lui Ludovic Orban, a iesit cu cateva minute inaintea lui Marian Vanghelie, co-presedintele PNL, Alina Gorghiu. La cateva secunde, la etajul al doilea din Parlament, a aparut si Mircea Geoana, care, vazand reporterii, s-a intors si l-a sunat pe Marian Vanghelie, anunta Gandul.