Elena Udrea: Singurul lucru pe care il va face Hellvig e sa ia pozitie de drepti in fata adjunctului. Il felicit pe Voiculescu. Deputatul Elena Udrea a scris, pe contul sau de Facebook, ca singurul lucru pe care Eduard Hellvig il va face in postura de sef SRI va fi ''sa ia pozitie de drepti in fata adjunctului cu patru stele''. ''Am spus in denuntul pe care l-am facut la Parchet ca viitorul sef SRI va fi ales de Coldea. Iata ca asa este! Singurul lucru pe care Eduard Hellvig il va face acolo este sa ia pozitie de drepti in fata adjunctului sau cu patru stele. De altfel, este obisnuit cu aceasta ipostaza din campania electorala pentru prezidentiale. Il felicit pe Dan Voiculescu - nu credeam ca, in puscarie fiind, va putea sa-si numeasca propriul om in fruntea principalului serviciu de informatii din Romania. Il rog pe domnul Ion Cristoiu sa faca publice insemnarile din jurnalul meu referitoare la Hellvig si Coldea ca sa vedeti ca lucrurile se intampla exact asa cum am spus eu ca se vor intampla inca din noiembrie'', a scris Elena Udrea, pe Facebook. Ea a subliniat ca are voie sa comunice pe orice alte teme decat cele legate de cauza penala in care s-a dispus arestul la domiciliu, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum trag liberalii de timp in favoarea suspectului Borbely si in contradictie cu indicatiile lui Iohannis. Daca cererile DNA care au vizat-o pe Elena Udrea au fost votate la foc continuu, in cazul deputatului UDMR, Laszlo Borbely, deputatii juristi au amanat, la propunerea liberalilor, cererea procurorilor DNA de incepere a urmariri penale, in ciuda semnalelor venite de la Cotroceni. Amanarea avizului in cazul Borbely reprezinta unul din efectele ultimei intalniri dintre UDMR si Vasile Blaga, copresedintele PNL. Biroul Permanent al Camerei a trimis, luni, 9 februarie, Comisiei juridice cererea procurorului general pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru, Laszlo Borbely. Initial, deputatii juristi au anuntat ca solicitarea DNA se afla pe ordinea de zi a sedintei de astazi. Ieri, Comisia Juridica a decis sa amane cazul Borbely pana saptamana viitoare, mai exact, pana marti, la propunerea liberalilor, anunta Adevarul.

Baronii locali de peste tot nu vor sa depinda de centru. Alegerea presedintilor de consilii judetene de catre consilieri, votata de comisia electorala, agita apele in partidele politice. In ciuda acestor proteste, parlamentarii din comisia electorala nu renunta la propunere. Liderii partidelor politice incearca sa limiteze puterea presedintilor de consilii judetene anuland regula prin care acestia erau alesi uninominal. Comisia de cod electoral a decis ca ei sa fie alesi de catre consilierii judeteni, asa cum s-a intamplat in Romania pana in 2004. Cum consilierii judeteni sunt alesi pe lista de partid, liderii de la centru vor putea influenta desemnarea sefilor de judete. Masura este contestata de sefii de CJ, atat din interiorul PSD, cat si de cei din PNL, informeaza Romania Libera.

PSD a bagat in Parlament legea tunului imobiliar. Pe 2 februarie, pe masa deputatilor a ajuns un proiect de lege prin care instrainarea bunurilor din proprietatea oraselor sau judetelor, in favoarea clientelei politice, sa poata fi hotarata cu majoritate simpla. Consilierii locali, liberali si independenti, au luat foc. O lege initiata de ministrul Finantelor, Darius Valcov (PSD), ar putea duce la privatizarea bunurilor imobiliare ale primarilor dupa interese politice. Concret, concesionarea terenurilor din parcuri sau vanzarea spatiilor comerciale detinute de o autoritate locala va putea fi facuta fara acordul a doua treimi dintre consilierii locali, daca parlamentarii vor aproba un proiect de lege care ar urma sa fie discutat in comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatiilor, martea viitoare, scrie EVZ.

Socialismul in opinia romanilor. BOR, un colector de voturi pentru toate partidele. Politica romaneasca duce lipsa de un adevarat partid de stanga, spun analistii, care considera totusi ca stanga progresista continua sa creasca, ceea ce va conduce la schimbari majore in societatea romaneasca. Insa temele tabu despre care se discuta in cercuri restranse nu-si vor avea locul pe agenda publica atat timp cat partidele politice isi pastreaza relatiile apropiate cu Biserica Ortodoxa Romana, un instrument de colectare a voturilor, anunta Adevarul.