Traian Basescu suna mobilizarea in PMP. Fostul presedinte este tot mai implicat in activitatea Partidului Miscarea Populara. Mai intai, l-a impus in functia de secretar general pe fostul sau consilier Dorel Onaca, iar din acest week- end au inceput schimbarile la nivelul conducerilor judetene. Intr-un singur week-end, au fost numite noi structuri de conducere in Tulcea, Arges, Neamt si Maramures. Pana la sfarsitul lunii aprilie vor fi alegeri in toate structurile judetene ale PMP. In plus, Basescu intentioneaza ca, din martie, sa devina mult mai activ si sa creasca frecventa aparitiilor publice. De altfel, el a fost si ieri la sediul PMP, anuntand ca in partid s-au inscris, doar in ultima luna, aproximativ 14.000 de noi membri de partid. "Cred ca este mai mult entuziasm ca oricand in partid" a sustinut fostul sef al statului, care a participat la o sedinta a Consiliului Executiv National, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Fostul sef SRI George Maior: "Il voi sprijini pe Eduard Hellvig". Fostul director al Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a declarat luni pentru Agerpres ca il va sustine pe succesorul sau, Eduard Hellvig, si considera oportuna numirea sa la sefia SRI. "Il cunosc de mult timp pe Eduard Hellvig si stiu ca acesta apreciaza parteneriatele strategice cu SUA, Marea Britanie, Germania si Franta, precum si apartenenta profunda a Romaniei, inclusiv prin structurile de informatii, la NATO si Uniunea Europeana. Cred ca va realiza repede ca vechile idei de axe politico-strategice sunt desuete, ca element de referinta in acest context euro-atlantic. Domnul Hellvig ar trebui sa continue pe linie de informatii aceste parteneriate cu o valoare operationala importanta pentru securitatea Romaniei "cea mai semnificativa modalitate prin care pot fi promovate interesele de securitate ale Romaniei intr-un context international si regional complex si din ce in ce mai tensionat", a declarat fostul director al Serviciului. El a subliniat ca Hellvig va gasi in SRI o institutie profesionista, neutra si independenta politic, anunta Adevarul.

Surpriza ultimului sondaj de opinie: Cine ar castiga alegerile in acest moment. Un sondaj Avangarde, prezentat duminica seara de sociologul Marius Pieleanu la Antena 3, arata cum ar vota romanii, daca duminica viitoare s-ar desfasura alegeri parlamentare. Potrivit cercetarii realizate in intervalul 18 februarie - 26 februarie 2015, pe un esantion de 900 de persoane majore, PNL ar castiga alegerile. PNL- 40 la suta, PSD-UNPR-PC - 37 la suta. Este cel mai recent sondaj de opinie care arata cum politica in Romania a ajuns sa se imparta intre doua blocuri mari. Dincolo de aceste formatiuni politice, niciun partid nu este sigur de intrarea in Parlament, in conditiile in care sondajul Avangarde are o eroare maxima tolerata de +/-3.27%. Rezultatul sondajului a fost prezentat in emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, informeaza Gandul.

Cine se bate pe locul lui Nastase din PSD. PSD se reuneste pe 20-21 martie, in cadrul Consiliului National, pentru a alege un nou sef al acestui for. Desi abia ieri, in BPN, s-au stabilit criteriile pentru depunerea candidaturilor, deja sunt vehiculate numele a cinci lideri PSD care ar putea intra in cursa pentru functia de presedinte al Consiliului National. Potrivit unor surse din partid, acestia sunt: ministrul Muncii si vicepresedinte PSD, Rovana Plumb; presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea; presedintele PSD Brasov, Constantin Nita; primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si presedintele Consiliului Judetean Vrancea Marian Oprisan. Aceleasi surse spun ca cele mai mari sanse pana acum le au Valeriu Zgonea si Rovana Plumb. Gheorghe Nichita a mai candidat pentru aceasta functie, concurandu-l in 2010 pe Adrian Nastase, scrie EVZ.

PSD il va sustine pe senatorul Ioan Chelaru pentru sefia Comisiei de revizuire a Constitutiei. PSD il va sustine pe senatorul Ioan Chelaru pentru presedintia Comisiei de revizuire a Constitutiei, au precizat, luni, pentru Mediafax, surse din partid. Numele lui Calin Popescu Tatariceanu a fost intens vehiculat pentru preluarea acestei functii, insa liberalii nu-l doresc in fruntea acestei comisii. "Daca Tariceanu ar fi preluat sefia Comisiei, PSD pierdea functia de vicepresedinte. Adica senatorul Chelaru, care stie tot ce misca la acea Comisie, ramanea fara functie. Decizia politica a fost ca, intr-adevar, PNL sa preia functia de presedinte al Comisie de Cod Electoral, iar PSD pe cea de la Comisia de revizuire a Constitutiei. Dar liberalii nici nu vor sa auga de Tariceanu in fruntea acestei comisii", au declarat, pentru "Adevarul", surse politice. Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta BPN a PSD, ca spera ca lucrarile Comisiei de revizuire a Constitutiei sa fie "repornite", anunta Adevarul.