Iliescu: Nu-i nicio graba sa facem Congres. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a precizat, marti, ca nu este nicio graba sa se organizeze un Congres rapid al partidului si a declarat ca este nevoie de o perioada de reflectie dupa rezultatele de la sfarsitul lui 2014. "Nu-i nicio graba si e nevoie si de o perioada de reflectie dupa rezultatele de la sfarsit de an. Adica e o perioada in care membrii de partid trebuie sa traga niste concluzii, niste invataminte si sa fie o discutie fireasca in conducerea de partid, cel mai mare partid al tarii, care are responsabilitati. Deci un Congres nu e o chestiune oarecare", a spus Iliescu, transmite Mediafax. El a aratat ca va fi prezent si la Consiliul National din 20-21 martie, precum si la Congres, insa a evitat sa spuna ce sfaturi le va da social-democratilor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Seful CIA l-a sunat pe George Maior sa-i multumeasca pentru buna colaborare dintre SRI si CIA. Directorul CIA, John Brennan, i-a multumit fostului sef al SRI, George Maior, pentru aportul sau la dezvoltarea cooperarii dintre CIA si SRI in domeniul informatiilor. George Maior a fost contactat telefonic de catre John Brennan, ocazie cu care directorul CIA "i-a multumit pentru cooperarea deosebita dezvoltata pe parcursul vremii intre CIA si SRI in domeniul informatiilor" si "a apreciat contributia directorului Maior la consolidarea parteneriatului cu SUA in domeniul strategic al informatiilor in interesul securitatii nationale a ambelor state si al securitatii regionale si internationale", intr-un comunicat transmis de fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, potrivit romaniatv.net. La randul sau, George Maior i-a multumit lui John Brennan pentru implicarea sa in evolutia relatiilor operative dintre cele doua servicii si l-a asigurat pe directorul CIA ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, cu primul-ministru, Victor Ponta, si cu noul director al SRI, Eduard Hellvig, spera ca acest parteneriat va continua la nivelul calitativ informational si operational la care a ajuns si ca acesta va constitui o prioritate pentru politica de securitate a Romaniei, anuntaAdevarul.

Cine va ocupa locul de europarlamentar eliberat de Hellvig. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat, marti, ca mandatul de europarlamentar al lui Eduard Hellvig, ramas vacant dupa validarea sa la conducerea SRI, va fi preluat de urmatorul de pe lista de la alegerile europarlamentare, respectiv de Mihai Turcanu. Stroe a fost intrebat cine va prelua mandatul de europarlamentar din partea PNL ramas vacant ca urmare a demisiei lui Eduard Hellvig, care a preluat conducerea SRI. "Conform legii care guverneaza alegerile europarlamentare, urmatorul din lista este cel care va merge la Bruxelles. Nu a existat o dezbatere pe acest subiect in aceasta sedinta (a conducerii vechiului PNL, n.r.), in mod normal Mihai Turcanu este urmatorul europarlamentar din lista pe care am avut-o anul trecut", a raspuns purtatorul de cuvant al PNL, informeazaGandul.

Sorin Ovidiu Vintu il lauda pe Iohannis: "Daca i-am da toata puterea, ar fi capabilsa puna in aplicare un proiect economic". Sorin Ovidiu Vintu a postat, pe pagina sa de Facebook, un clip in care il lauda pe actualul presedinte al Romaniei si spune ca, desi "nu era incantat de Iohannis ca presedinte si nici acum nu se da in vant dupa el, totusi, spre deosebire de Traian Basescu, Iohanis lucreaza inteligent, discret, in liniste". "V-am aratat ca sursa neagra a tuturor relelor este legea finantarii partidelor. Am reusit o prima parte: a inceput serios sa se preocupe intreaga lume de finantarea partidelor. Acum s-au dus catre PDL. Nimeni nu verifica de unde a avut Ponta bani de campania prezidentiala de anul trecut. Evident, cu toti stim de unde a avut bani - furati de la stat cu ajutorul tovarasului Dragnea si altii, dar nimeni nu focalizeaza pe campania lui Ponta pentru ca daca s-ar intampla asta ar trebui sa se verifice si campania lui Iohannis; atunci ne limitam doar la PDL", spune Vintu, conformEVZ.

Mihail Neamtu critica partidul lui Macovei: "M10 are o titulatura narcisista si anunta mai curand o magistrala de metrou". Mihail Neamtu, fondatorul Partidului Noua Republica, proiect sustinut de Monica Macovei, considera nepotrivita denumirea proaspatului partid lansat de fostul ministru al Justitiei, M10, avand o problema si cu unii membri din partid, care provin din alte formatiuni politice, inclusiv din Noua Republica. "M10 are o titulatura narcisista si anunta mai curand o magistrala de metrou, nu un proiect de tara. Cu toate acestea, M10 este o aparitie necesara si binevenita pentru democratia romaneasca. Monica Luisa Macovei a facut multe lucruri bune, ca tehnocrat, pentru Justitia romana. Ca lider de Partid nou-nascut, acum, doamna Macovei trebuie sa ne spuna: de ce a candidat pe platforma PDL la europarlamentare 2014 si de ce acum 7-8 luni spunea, citez, ca <>? Azi nu mai e? De ce? Daca vrea o formatiune fara traseisti, cum se explica aglomeratia de fosti pe scena M10 (cu recruti din PDL, PMP, FC, Noua Republica)?", arata Neamtu, intr-o postare pe Facebook, anuntaAdevarul.