Basescu aminteste ca i-a cerut, in 2009, lui Kovesi solutionarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei: "Au murit 1.600 de oameni, iar voi inchideti dosarul!" Fostul presedinte Traian Basescu a postat pe pagina sa de Facebook o inregistrare video din 9 septembrie 2009, cand discuta pe un ton ridicat cu actuala sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, pe atunci Procuror General al Parchetului ICCJ, cerandu-i socoteala pentru dosarele Revolutiei si Mineriadei din 1990. Traian Basescu o intreba pe Kovesi daca are o solutie pentru dosarul Revolutiei. Schimbul de replici a avut loc la Cotroceni in cadrul unei medieri intre Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Primii pasi ai fuziunii PLR-PC. Tariceanu: Suntem la nivel de discutii. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca PLR se afla in discutii cu PC pentru realizarea unei fuziuni. El a facut aceste declaratii, intrebat daca partidul sau a negociat cu PC o eventuala fuziune. "Negociere nu (a fost - n.r.). Am facut niste discutii in acest sens. Exista la nivelul PLR o totala deschidere pentru realizarea unei constructii politice care sa contureze o a treia forta politica majora pe scena politica romaneasca si, din ceea ce stiu, exista si la PC dorinta de a analiza aceasta formula. Suntem intr-o faza preliminara, nu am inceput niciun fel de negocieri", a subliniat Tariceanu, citat de Mediafax. Acesta a precizat ca este normal ca fiecare dintre cele doua partide sa analizeze intai in plan intern, "sa sondeze terenul, sa vada care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect polic", anuntaAdevarul.

Orban, despre Codul Fiscal: Am convenit o intalnire a PNL cu ministrul de Finante. Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca, pentru a-si arata deschiderea pentru o discutie pe tema Codului fiscal, liberalii au convenit sa aiba o intalnire cu ministrul de Finante, Darius Valcov. El a transmis, totodata, ca PSD nu are niciun motiv sa-si angajaze raspunderea pe acest proiect, relateaza Mediafax. "PSD nu are niciun motiv sa-si angajeze raspunderea pe Codul fiscal. (...) Pentru a arata deschiderea noastra la o discutie pe tema acestui proiect de Cod fiscal, am convenit o intalnire a grupurilor parlamentare ale PNL cu ministrul Finantelor, Darius Valcov, care va avea loc saptamana viitoare, marti, la orele 17.00", a anuntat Orban. El a aratat ca Guvernul Ponta a modificat Codul fiscal de 29 de ori, dintre care de 19 ori prin OUG si a acuzat faptul ca acest subiect al Codului fiscal a fost "inventat peste noapte de cameleonul Victor Ponta", informeazaRomania Libera.

Predoiu: Consultari pe programul de guvernare pot fi accelerate, daca motiunea de cenzura trebuie introdusa mai devreme. Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a declarat, marti, ca programul de guvernare al partidului are 'cadrele mari', iar consultari fi accelerate, daca motiunea de cenzura trebuie introdusa mai devreme. "Programul, in linii mari, 99% daca vreti, este cel pe care il avem aici. Sunt anumite subiecte punctuale - va dau un exemplu: produsele modificate genetic - asupra carora trebuie sa luam decizii si aceste decizii trebuie sa aiba la baza o dezbatere. Sau unde plasam un segment sau altul, cum ar fi silvicultura. Dupa niste teorii trebuie sa stea la mediu, dupa altele, la agricultura. Sunt chestiuni tehnice, dar filosofia mare a programului, directiile prioritare care inseamna agricultura, energetica, IT si telecomunicatii, inseamna infrastructura noastra cu scopul de a crea mijloacele financiare sa sustinem o altfel de sanatate si un altfel de invatamant (...) toate aceste lucruri sunt cadrele mari care sunt deja stabilite si convenite. Aceste consultari pot fi si accelerate, daca ajungem la concluzia ca o motiune de cenzura trebuie introdusa sau are sanse sa fie introdusa mai devreme", a spus Predoiu, citat de Agerpres, scrieEVZ.

Eugen Tomac: In mod sigur, Guvernul din 2016 nu se va putea face fara PMP. Presedintele PMP, Eugen Tomac, deputat ales de romanii din Basarabia, a vorbit, la Adevarul Live, despre intentia Comisiei de Cod Electoral de a le acorda romanilor din Diaspora numai sapte parlamentari, despre cele doua proiecte de lege privind votul electronic si prin corespondenta, dar si despre relatia fostului presedinte Traian Basescu cu PMP. In Comisia de Cod Electoral s-a discutat ca romanii din Diaspora sa fie reprezentanti in Parlament de sapte parlamentari. Cum vi se pare aceasta cifra? Noi cand vorbim de Diaspora ne referim la romanii care sunt plecati afara. Eu ii reprezint, in cea mai mare parte, pe romanii care nu au plecat nicodata undeva, ma refer la cei din Basarabia. Nu este vina lor ca nu fac parte din statul roman pentru ca asa au stabilit doi criminali: Hitler si Stalin, atunci cand au impartit Europa. Romanii nu trebuie priviti ca altceva decat ca cetateni ai Romaniei. Nu trebuie sa cladim un zid intre romanii din tara si cei plecati in afara. Constat ca gandirea aceasta bolsevica inca bantuie prin Parlament. Comparam romanii din tara cu cei care, vezi Doamne, au plecat tradand tara. Integral inAdevarul.