Un social-democrat participant la Consiliul National al PSD, desfasurat la Parlament, a declarat pentru site-ul stiripesurse.ro ca actiunile procurorilor au devenit "un adevarat cosmar, in fiecare zi sunt arestari", si ca "trebuie schimbat ceva". Potrivit acestuia, "daca se merge in ritmul asta, o sa ramanem fara Guvern, fara Parlament, fara primari". El a mai sustinut ca "intra in gena poporului nostru sa ajuti pe cineva", astfel ca, "daca intervii undeva sa ajuti sincer pe cineva, mai ales daca ai o functie", poti fi acuzat de trafic de influenta.

"Trebuie schimbat ceva, am devenit pe plan international o tara penala, o tara de hoti. Or nu ne caracterizeaza asta, deci pe undeva se exagereaza. Nu zice nimeni sa nu se faca curatenie, sa se faca, dar sunt multe intrebari care se pun. De ce a durat 10-15 ani ca sa scoti la iveala un caz?", spune pesedistul.

"Acum, ce sa va spun? Traim un adevarat cosmar, in fiecare zi sunt arestari, lumea la inceput se bucura dar acum va spun ca nu se mai bucura nimeni, se ingrijoreaza, pentru ca este vorba de cei pe care i-au ales ei si nu intamplator sunt oameni care au fost alesi mai multe mandate si atunci se produce un haos si in puterea de orientare a oamenilor, toti pot fi penali. Mai ales ca s-au inventat niste chestiuni, acest trafic de influenta. Vreti sa va spun? Traficul de influenta... intra in gena poporului nostru sa ajuti pe cineva, deci daca intervii undeva sa ajuti sincer pe cineva faci trafic de influenta, mai ales daca ai o functie, si esti penal", este de parere social-democratul.

"Pe urma, alta chestiune. Cineva care este retinut poate sa aiba o viata mai usoara daca toarna pe cineva. Ce inseamna asta? Justitia nu ai are parghii de analiza? Trebuie sa se recurga la aceste chestiuni neplacute? Noi si cand eram elevi nu incurajam para. (...) Daca se merge in ritmul asta o sa ramanem fara Guvern, fara Parlament probabil, fara primari, fara presedinti de Consilii Judetene aproape am ajuns. Nu, nu chiar asa. Daca in celelalte tari cu pretentii s-ar proceda la fel, sa-i caute peste tot, si in buzunarele cusute, credeti ca nu s-ar afla? Orice om intr-o functie are niste privilegii, asta e de cand e lumea. In America functioneaza dictonul 'Nu ma intreba cum am facut primul milion'", a mai declarat acesta.