Fostul director editorial de la trustul lui Dinu Patriciu povesteste cum voia Dan Voiculescu sa-l declare bolnav pe Basescu, folosind ziarul Adevarul. Fostul director editorial al trustului Adevarul Holding, Adrian Halpert, a povestit, pe site-ul reportervirtual.ro, cum a intentionat Dan Voiculescu sa-l declare bolnav pe Traian Basescu, folosind ca punct de start ziarul "Adevarul" pentru a lansa apoi o ampla campanie mediatica de sustinere a de suspendarii fostului presedinte al Romaniei pe motive medicale. Manevra era propusa chiar de mogulul de la Adevarul, Dinu Patriciu. Astfel, Adrian Halpert povesteste cum Dinu Patriciu, patronul trustului Adevarul, l-a chemat in biroul sau, in vara anului 2010, pentru a-i inmana un document despre sindromul Wernicke-Korsakoff. Alaturi de Dinu Patriciu se afla si Peter Imre, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Operatiunea PSD de a-l scoate pe Dan Sova din ghearele Justitiei. Ponta, Dragnea si Tariceanu transmit mesaje cu subinteles senatorilor PSD in privinta arestarii lui Dan Sova, parlamentarii gasesc diverse stratageme pentru a trage de timp, iar senatorii PSD ii gasesc tot mai multe scuze lui Sova, care, in final, are toate sansele sa scape de mana Justitiei. Desi ieri a expirat termenul de cinci zile pana la care plenul Senatului trebuia sa se pronunte asupra solicitarii DNA care il vizeaza pe Dan Sova, conducerea Senatului a gasit un motiv pueril pentru ca raportul intocmit de senatorii juristi sa fie retrimis la Comisia Juridica, astfel decizia fiind amanata pentru inca doua zile. "Raportul Comisiei nu a fost complet, nu a cuprins apararea pe care a facut-o Dan Sova", a explicat, pentru "Adevarul", senatorul PSD Ioan Chelaru, membru al Comisiei Juridice. Din acest motiv, secretarul Comisiei Juridice, social-democrata Doina Federovici, a refuzat sa-si puna semnatura pe raportul Comisiei Juridice. Iar vicepresedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a precizat ca semnatura secretarului Comisiei este obligatorie. De fapt, toate aceste pretexte nu sunt decat niste tertipuri ale social-democratilor pentru a-l scoate basma curata pe Dan Sova, pentru care procurorii cer arestarea sa in dosarul Turceni-Rovinari, anuntaAdevarul.

Deputatii vor sa securizeze presedintele Camerei. Procedura speciala prin care ar putea fi revocat. Deputatii se pregatesc sa adopte un nou regulament. Potrivit modificarilor operate la comisia de specialitate, presedintele Camerei Deputatilor nu va mai putea fi revocat de majoritatea parlamentara, ci doar de partidul din care face parte. Proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor l-ar face pe actualul sef al forului, Valeriu Zgonea, sa ramana in functie atat timp cat decide partidul din care face parte, adica PSD. Concret, deputatii vor sa modifice regulamentul de functionale al Camerei astfel incat presedintele forului sa nu mai poata fi revocat de majoritatea parlamentara, ci doar de partidul care l-a propus in functie. In forma actuala a regulamentului, presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat odata cu schimbarea majoritatii parlamentare, la propunerea unei treimi din numarul deputatilor. Si pentru ca insusi Valeriu Zgonea, actualul sef al deputatilor, a ajuns la putere datorita acestui paragraf, in baza caruia a fost revocata Roberta Anastase, PSD vrea sa-si securizeze functia de presedinte al Camerei, informeazaGandul.

Vanghelie a lasat PSD Bucuresti in colaps financiar. Desi este suspectat ca ar fi luat cea mai mare spaga din politica romaneasca, Marian Vanghelie a lasat la partid datorii de zeci de mii de lei. Primarul Sectorului 5, este arestat preventiv dupa ce ar fi luat mita, din 2007 si pana in prezent, 90 de milioane de euro. De asemenea, primarul "care este" are o avere impresionanta. ANI l-a denuntat la DNA, in urma cu aproximativ doua saptamani, ca nu poate justifica un milion de dolari. Fara probleme financiare, Vanghelie a plecat din PSD si a lasat in urma sa datorii de zeci de mii de lei. Fostul presedinte al Organizatiei PSD Sector 5 nu a platit nicio cotizatie in ultimii doi ani si jumatate, acumuland datorii de aproximativ 65.000 de lei, potrivit actualului presedinte al organizatiei, deputatul Cristian Rizea. "Domnul Vanghelie nu a platit cotizatia legala catre trezoreria partidului din ultimii doi ani si jumatate. Intre timp, din donatii si cotizatii, am reusit sa achitam aceasta suma. Cand am preluat interimatul de la Sectorul 5 nu am gasit niciun act, arhiva sau stampila la sediu", a declarat, pentruEVZ, presedintele organizatiei PSD Sector 5, Cristian Rizea.

Minciunile Raportului Ponta catre propriul partid. Premierul Victor Ponta i-a imbunat pe colegii de partid suparati de pierderea alegerilor prezidentiale cu o analiza pompoasa a ultimilor trei ani de guvernare, presarata cu exagerari si omisiuni, dar si cu date false. La prima confruntare cu partidul de la alegerile prezidentiale, premierul Victor Ponta a incercat sa treaca esecul inregistrat in 16 noiembrie in planul doi si sa se axeze, mai mult, pe rezultatele guvernarii. In acest sens, Victor Ponta a pregatit o brosura pentru fiecare din cei peste 1.000 de delegati reuniti in weekend la Palatul Parlamentului, care consta intr-o laudarosenie de sine, departe de realitate. "PSD este in fata unei situatii aparent neasteptate - aceea de a conduce o guvernare care se apropie de indeplinirea tuturor promisiunilor majore de campanie, cele asumate prin intermediul programului USL - Romania Puternica", incepe raportul guvernarii prezentat de Victor Ponta. Premierul se lauda cu faptul ca 80% din obiectivele propuse au fost indeplinite de catre cele patru guverne conduse de Victor Ponta, anuntaAdevarul.