Consultari la Cotroceni pe tema legilor electorale, pe 20 aprilie Consultarile intre presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii partidelor parlamentare pe tema legislatiei electorale, dar si pe alte teme de actualitate vor avea loc pe 20 aprilie, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, postat joi pe site-ul institutiei. Consultarile se vor referi la "stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor". De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla "discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public", scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Iohannis despre pensiile speciale: Mi s-ar parea exceptional sa fie pentru oamenii de cultura Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, intrebat fiind despre proiectul pensiilor speciale pentru membrii Legislativului, ca i s-ar parea "un lucru exceptional" ca de acest drept sa beneficieze "oamenii de cultura". "Mi s-ar parea un lucru exceptional daca in Parlament ar aparea ideea sa se dea pensii speciale pentru oamenii de cultura", a spus presedintele, in timpul unei vizite la Teatrul National Bucuresti. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusa joi la Camera Deputatilor si este semnata de 255 de deputati si senatori, din toate partidele parlamentare, scrie Adevarul.

Victor Ponta: Vrem sa ii convingem pe strainii ca merita sa investeasca in Romania Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Guvernul vrea sa convinga investitorii straini, prin masurile de relaxare fiscala adoptate, ca merita sa investeasca in Romania. Declaratia a fost facuta la Coldea, in judetul Brasov, unde premierul a participat la inaugurarea unei noi unitati de productie a unei companii germane. De asemenea, Ponta a mentionat ca anul trecut Guvernul a redus CAS, a scutit firmele de plata impozitului pe profitul reinvestit, si si-a exprimat speranta ca reducerea TVA si aplicarea celorlalte prevederi ale noului Cod Fiscal ii vor incuraja pe investitori sa vina in Romania, sa-si pastreze si sa-si dezvolte investitiile facute in tara noastra, scrie EVZ.

Euroimunitatea lui Dan Nica, aparata de la Bucuresti Comisia juridica a Parlamentului European a amanat, ieri, raportul privind cererea DNA de ridicare a imunitatii eurodeputatului Dan Nica, pe fondul controverselor provocate de la Bucuresti privind regimul care i se aplica politicianului roman. Europarlamentarul Dan Nica (PSD) beneficiaza in continuare de imunitate, la sase luni de zile dupa ce DNA a cerut forului european aprobarea pentru a incepe urmarirea penala in cazul acestuia. Comisia juridica a Parlamentului European (PE), care trebuia sa intocmeasca, ieri, un raport pentru votul din plen, a amanat luarea unei decizii. Potrivit lui Daniel Buda (PNL), membru al comisiei juridice a PE, eurodeputatii au decis amanarea dupa ce miercuri seara au primit un document de la Camera Deputatilor din Romania, potrivit caruia Parlamentul European nu are competente in privinta imunitatii lui Dan Nica, informeaza Romania Libera.

Senatorii "sfidati" de seful ANAF cer revocarea lui. "A fost o inconstienta, tine de cat de mult ti s-a urcat functia la cap" Dupa ce presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, i-a lasat pe senatorii din comisia de buget sa-l astepte aproape o ora, fara sa se prezinte la audierile pe Codul fiscal si pe controalele facute de inspectorii antifrauda, membrii comisiei de specialitate se arata deranjati de gestul lui si cer revocarea acestuia din functie. "A fost un gest de inconstienta", a acuzat pesedistul Sorin Bota, vorbind pentru Gandul. "E o sfidare a unei comisii parlamentare", a comentat si presedintele comisiei, Viorel Arcas. Nici liberalii nu-l sustin pe Gelu Diaconu, mai ales dupa gestul facut. "Este o atitudine profund aroganta, specifica incompetentilor", a spus si senatorul PNL Marius Balu, scrie Gandul.