George Maior va pleca ambasador in SUA. Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a semnat noile propuneri ale Ministerului Afacerilor Externe pentru numirea unor noi ambasadori. Cele mai importante numiri vizeaza trei nume cunoscute: fostul sef al SRI George Maior este propus pentru ambasada de la Washington D.C., actualul reprezentant la UE, Mihnea Motoc, va fi trimis la Londra, iar Ion Jinga va fi transferat de la Londra, la ONU. Procedura de numire prevede ca M.A.E. inainteaza propunerile, iar acestea sunt transmise Guvernului si Presedintiei. Odata ce seful statului isi da acordul, propunerea ajunge la Comisiile de politica externa ale Parlamentului, care dau un aviz. Dupa audieri, seful statului semneaza decretul de numire, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum a serbat PSD trei ani de la caderea Guvernului MRU: "Nu uitam si nu iertam!" Social-democratii s-au reunit, la Parlament, pentru a marca trei ani de la principalul eveniment care i-a adus la putere: caderea Guvernului condus de Mihai Razvan-Ungureanu. Liderul PSD Victor Ponta a gazduit luni, intr-una din salile Parlamentului, o manifestare cu un puternic iz propagandistic la care i-a invitat inclusiv pe liderii Opozitiei, dar si mai multi alesi care intre timp au ajuns in arest, precum Relu Fenechiu, Miron Mitrea sau Catalin Voicu. Despre acestia din urma, Ponta nu a pomenit nimic. In schimb, in discursuri scurte, intrerupte de imagini savuroase pentru cei aflati in sala, precum cele de la protestele din iarna lui 2012, Ponta i-a intepat strategic pe liberali, pe care i-a acuzat ca fraternizeaza cu dusmanul PDL. La sarbatoarea PSD care nu a durat mai mult de 40 de minute au participat atat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cat si membri actuali ai Partidului Liberal Reformator condus de acesta. Un moment de confuzie s-a creat inainte de eveniment cand Vasile Blaga, care trecea prin fata salii, a dat piept cu presa. "Participati?", l-a chestionat un jurnalist, iar Blaga s-a incruntat si a grabit pasul, anuntaAdevarul.

Deputatul Bogdan Diaconu vrea ca "romii" sa devina din nou "tigani". Reactia a venit prompt: "Cam atat il duce mintea! Din punctul meu de vedere, despre idioti, numai de bine!" Proiectul de lege prin care deputatul Bogdan Diaconu propune revenirea la denumirea de "tigani" pentru persoanele de etnie roma a fost catalogata drept "inoportuna" de Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). In plus, Gelu Duminica, directorul executiv al Agentiei de Dezvoltare Comunitara "Impreuna", a precizat ca, in opinia sa, ideea lui Diaconu este doar o "strategie" de atragere de capital politic. "In general, daca cineva vrea sa-si faca putina campanie, mai ales din punct de vedere politic, incepe sa se lege de grupurile care sunt nepopulare in Romania", a declarat Duminica pentru gandul. "Ce putem sa zicem? Cam atat il duce mintea! (...) A scoate de la naftalina aceleasi idei care exista din 1990 si care de fiecare data au fost sortite esecului, inseamna cel putin ca nu ai pic de originalitate. In rest, din punctul meu de vedere, despre idioti, numai de bine!", a adaugat el, informeazaGandul.

Cum incearca Guvernul Ponta "sa fure" relatia cu Moldova. Moldovenii au sarbatorit Ziua drapelului si un an de la ridicarea vizelor pentru UE. Cineva si-a amintit si ca acum cinci ani a fost semnat un acord de parteneriat strategic intre Bucuresti si Chisinau. Daca presedintele Iohannis s-a limitat sa dea un comunicat sobru, cele doua ministere de Externe au emis o declaratie comuna redactata intr-un limbaj amintind de diplomatia de dinainte de 1989. Ca este vorba de a scoate in fata "realizarile" Guvernului Ponta o dovedeste urmatorul fragment din declaratia comuna: "Primul bilant de etapa al Parteneriatului Strategic bilateral (...) este extrem de rodnic. In acest scurt rastimp, Republica Moldova a negociat, a semnat si a inceput deja sa aplice Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana - document care pune bazele unei integrari aprofundate, politice si economice, in spatiul comunitar. Fonduri sporite devin disponibile pentru modernizarea economiei, pentru investitii in infrastructura si servicii publice, pentru conservarea traditiilor si patrimoniului, pentru o viata mai buna pentru fiecare cetatean, scrieRomania Libera.

A inceput campania electorala neoficiala pentru locale. La sectorul 6 - un senator urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani vrea sa ajunga edil. De aproape o luna, parca s-a dat startul campaniei electorale in sectorul 6 al Capitalei. Senatorul Gabriel Mutu vrea sa ajunga primar in locul lui Rares Manescu. Mutu este urmarit penal, alaturi de deputatul Mario Ernest Caloianu, in dosarul fostului jurnalist Dragos Nedelcu. Toti sunt cercetati intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani in care prejudiciul este estimat la 15 milioane de lei. Zeci de oameni, imbracati in tricouri inscriptionate Gabriel Mutu, s-au apucat de plantat puieti de tei prin sectorul 6 al Capitalei, potrivit unor poze postate pe pagina se socializare a senatorului. "Vrem un sector curat, frumos, cu miros de tei si cu oameni zambitori! Vrem sa redam sectorului frumusetea de alta data. Am decis sa trec la actiune. Pur si simplu ma revolta problemele de mediu din Sectorul 6 si nu cred ca are vreun rost sa astept vreo rezolvare divina. Impreuna cu mai multi tineri entuziasti am inceput sa plantam tei in locurile defrisate de vegetatie", scrie parlamentarul pe pagina de facebook personala, anuntaEVZ.