Ce a declarat Victor Ponta, dupa intalnirea cu Juncker si Schulz. Premierul Victor Ponta a declarat, dupa intalnirile pe care le-a avut la Strasbourg cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca a discutat despre situatia economica a Romaniei, precum si despre intrarea tarii noastre in Spatiul Schengen. "Am discutat despre situatia economica a Romaniei, rezultatele bune si intentiile pe care le avem. Si situatia regionala, am avut ocazia sa vorbesc despre Moldova, despre rolul Romaniei in regiune si despre dorinta de a fi factorul de dezvoltare de care UE are nevoie. M-am vazut cu domnul Schulz si am avut o prezentare in cadrul grupului social-democrat din PE si m-am referit la faptul ca un guvern social-liberal poate sa aibe performante economice fara sa puna biruri", a declarat Victor Ponta, conform B1 TV. Totodata, premierul a precizat ca a discutat si chestiunea intrarii Romaniei in spatiul Schengen si a precizat ca exista sprijin la nivelul Uniunii Europene, insa mai trebuie sa convingem unul sau doua state membre. "Am discutat si despre MCV si Schengen. Sprijin exista, mai ramane sa convingem una sau doua state membre care inca mai au retineri cu privire la acest lucru", a declarat premierul, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Romania, la un pas de aderarea la Schengen chiar in acest an. Presedintele Klaus Iohannis a fost primit, astazi, de catre premierul Italiei, Matteo Renzi, la Palatul Chigi din Roma. Atat premierul, cat si presedintele italian Sergio Mattarella, l-au asigurat pe presedintele Klaus Iohannis de tot sprijinul privind aderarea Romaniei la Schengen. Potrivit unor surse din cadrul Admnistratiei Prezidentiale, Romania are toate sansele ca anul acesta sa intre in Schengen cu granitele aeriene si maritime. Premierul Matteo Renzi a reiterat faptul ca Italia sustine Romania in procesul de aderare la UE. "Aderarea nu este numai in interesul Romaniei, ci si a Italiei si a UE", a spus Renzi, in cadrul intalnirii cu seful statului roman. "Sunt perspective foarte bune privind aderarea Romaniei la Schengen chiar anul acesta. Se fac pasi importanti in sensul acesta", au declarat surse din cadrul Administratiei preyidentiale dupa intalnirea dintre Iohannis si Renzi, anuntaAdevarul.

Ce spune Tariceanu despre anchetarea votului in cazul lui Dan Sova. Este posibil ca anchetarea votului din Senat in cazul lui Dan Sova sa fie doar un pretext pentru a se ajunge la premierul Victor Ponta, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu pentru PSnews. Liderul PLR se intreaba daca nu cumva prin retinerile si arestarile atat de frecvente in ultimul timp nu se urmareste cumva sa se exercite o presiune psihologica asupra celui care este invinuit astfel incat sa se obtina marturii pe care procurorii nu le pot obtine prin alte metode. "E posibil. In orice caz, pretext sau nepretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, cred ca discutia trebuie purtata un pic dintr-o alta perspectiva si anume perspectiva care cred ca este de interes public. Este necesar ca orice persoana acuzata, nu vorbesc de persoana publica - om politic - vorbesc de orice persoana; este necesar ca orice persoana care este acuzata, impotriva careia s-a declansat o urmarire penala, sa fie arestata? Sau poate ca aceasta persoana sa fie anchetata in libertate si daca exista probe suficiente sa fie trimisa in fata instantei", a subliniat senatorul, informeazaRomania Libera.

Eugen Tomac: Traian Basescu va sustine in mod deschis candidatul PMP pentru Primaria generala a Capitalei. Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat ca fostul presedinte Traian Basescu este in parteneriat cu Partidul Miscarea Populara si ca, chiar daca nu doreste sa se inscrie in partid, cu siguranta va sustine candidatul PMP la Primaria Capitalei. Intrebat daca la alegerile locale de anul viitor fostul presedinte Traian Basescu ar putea fi candidatul PMP pentru Primaria Capitalei, Eugen Tomac a raspuns ca nu crede ca Traian Basescu va candida, in contextul in care a fost si primar al Capitalei, cat si presedinte al Romaniei. "Noi suntem intr-un parteneriat cu presedintele Traian Basescu. Dupa ce a castigat de doua ori Primaria generala a municipiului Bucuresti, dupa ce a castigat batalii extrem de grele pentru functia de presedinte al Romaniei, (...) pentru noi este foarte important acest parteneriat pentru ca domnia sa ne sustine in mod deschis in acest proces de consolidare a partidului. Nu vrea sa fie membru al partidului, tocmai pentru ca vrea ca acest partid sa fie un partid nou, cu oameni care cred in mod onest in linia politica pe care a promovat-o si pe care a consacrat-o timp de 10 ani. (...) Nu cred ca va candida si ceea ce cred in mod sigur este ca va sustine in mod deschis candidatul PMP pentru Primaria generala a Capitalei", a declarat Tomac, scrieEVZ.

Fratia primarilor in "slujba" pensiilor speciale. Atrasi de pensiile pe care senatorii si deputatii si le pregatesc, primarii cer egalitate. Asociatiile primarilor de comune si de orase au trimis deja petitii Parlamentului, aratand de ce alesii locali nu pot fi lasati in afara legii care ar urma sa le garanteze unor categorii de demnitari, la varsta pensionarii, o indemnizatie de la 1.200 pana la 4.000 de lei. "Am cerut egalitate cu ei. Ca primarul merge cu deputatul prin oras sau prin comuna, nu invers", justifica demersul Emanoil Savin, primar la Busteni si secretar al Asociatiei Oraselor, contactat de "Adevarul". Primii revoltati ca nu au fost luati in calcul de parlamentari cand senatorii si deputatii au initiat doar pentru ei insisi legea care sa le asigure o indemnizatie suplimentara la varsta pensionarii au fost primarii de comune. Imediat ce cei 255 de parlamentari au semnat proiectul pentru "dreptul firesc si echitabil" de a-si echivala pensiile cu cele ale colegilor din alte state europene, primarii de comune s-au pus de acord sa le aduca aminte cine i-a facut senatori sau deputati, anuntaAdevarul.