Rovana Plumb, apel catre Alina Gorghiu: Revizuirea Constitutiei e un proces extrem de important, nu este un moft. Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, face un apel la liderul PNL Alina Gorghiu sa nu blocheze revizuirea Constitutiei, adaugand ca revizuirea legii fundamentale nu este un moft. "Am vazut ieri ca doamna Alina Gorghiu sustine ca partidul domniei sale este foarte activ in Comisia de revizuire a Constitutiei, ca doreste continuarea acestui proces. Zilele trecute insa, alti liberali ne indemnau sa nu ne grabim. Fac apel la Alina Gorghiu sa discute cu colegii sai pe tema revizuirii Constitutiei, sa se puna de acord, dar sa nu blocheze procesul. Acest proiect a fost demarat de cativa ani de zile. Putem spune ca suntem in intarziere, nu ca ne grabim, dupa cum sugereaza diverse voci liberale", a declarat Rovana Plumb, potrivit unei declaratii de presa, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Avocat: Elena Udrea este mahnita si surprinsa de mutarea la Targsor. Unul din avocatii Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat joi ca deputata a fost luata prin surprindere de mutarea sa la Targsor, unde pana marti, cand ii va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu isi va putea cumpara nimic de la magazinul inchisorii, potrivit Mediafax. Alexandru Chiciu a declarat, joi, ca si-a vizitat clienta la Penitenciarul Targsor si ca starea generala a acesteia este una de mahnire si surprindere totodata. "Starea de spirit a Elenei Udrea este schimbata, impactul ei cu mediul penitenciar este unul evident, are o reala problema in a se gandi ca in perioada urmatoare va fi vizitata de catre membrii familiei sau cunostinte in alte conditii decat cele in arest preventiv, respectiv fiind separata de acel geam protector specific mediului de penitenciar, este evident un alt stil si un alt tratament pe care il are, specific deja persoanelor condamnate, pentru ca vorbim de un penitenciar, iar impactul pe care l-a avut mutarea ei in penitenciar este unul foarte important", a precizat Chiciu, adaugand ca personalul penitenciarului s-a comportat pana la acest moment ireprosabil fata de clienta sa, anuntaRomania Libera.

Ce-si doreste Mircea Geoana de la alianta cu PNL, cum il descrie pe Ponta si in ce relatii a ramas cu Marian Vanghelie. Presedintele Partidului Social Romanesc (PSRO), senatorul Mircea Geoana, a vorbit, la Adevarul Live, despre acordul politic incheiat astazi cu PNL, care consta in formarea unei alte majoritati parlamentare. "Este un protocol aparent legat de subiectul noii majoritati, dar este un protocol si mai profund pentru ca este inceputul unui proiect de tara. Este ceea ce Romania are nevoie mai mult ca oricand. Ceea ce am facut astazi este prima piatra de temelie, in care stanga este reprezentata de PSRO, si dreapta romaneasca, reprezentata de PNL. Romanii s-au lamurit cum este cu majoritatile si coalitiile. Se schimba, dar vreau sa va spun este ca acest protocol nu are in spate negocieri privind functiile. Nu atat de mult algoritmul politic conteaza, ci calitatea proiectului de tara si calitatea oamenilor pe care ii pui in functii", a declarat Mircea Geoana, informeazaAdevarul.

Daciana Sarbu cere institutiilor europene implicare mai hotarata in lupta impotriva obezitatii, in special in randul copiilor. Comisia Europeana trebuie sa se angajeze mai serios in lupta impotriva obezitatii si in promovarea unui stil de viata sanatos, a atras atentia Daciana Sarbu intr-o dezbatere ce a avut loc joi la Strasbourg, in sesiunea plenara a Parlamentului European. Eurodeputata PSD a subliniat si importanta pe care trebuie sa o capete combaterea obezitatii infantile, un fenomen amplu si ingrijorator: "Prevenirea obezitatii in randul copiilor trebuie sa devina, in mod special, o prioritate, iar acest obiectiv poate fi atins prin campanii de educatie nutritionala, dar si prin politici care sa faca alimentele sanatoase mai accesibile pentru populatie". Daciana Sarbu a aratat ca obezitatea "face ravagii" in Uniunea Europeana, dar exista cai prin care aceasta tendinta poate fi limitata. Una dintre aceste cai este informarea populatiei cu privire la impactul pe care il poate avea alimentatia nesanatoasa asupra sanatatii, scrieEVZ.

Nichita, baronul-spion din PSD. Cum a transformat Politia Locala din Iasi in serviciul sau de spionaj. Gheorghe Nichita, primarul PSD al Iasilor, adus la Bucuresti cu duba DNA, risca retinerea pentru abuz in serviciu. Nichita ar fi transformat Politia Locala, din directa sa subordine, in serviciu personal de spionaj, spun surse judiciare. La sediul central al DNA au fost adusi mai multi politisti implicati in spionaj pentru primarul Nichita, intre care seful Politiei Locale, Liviu Hliboceanu, seful de serviciu Stefan Avirvarei, politistii Junica Gheorghe Gelu, Bacioiu, alte persoane. Nichita este primul baron local vizat de DNA pentru actiuni specifice serviciilor secrete. Acest mod de lucru poate explica si motivele pentru care Nichita este un primar longeviv - de 12 ani pe functie! De asemenea, poate oferi raspunsuri la modul in care Nichita si-a consolidat pozitia in PSD - este vicepresedinte -, si poate explica si modul in care i-a crescut averea: de la un om sarac, la bogatii de baron local, cu resurse pentru a organiza o nunta de printesa pentru fiica sa, anuntaRomania Libera.