Traian Basescu, atac la Ponta: "Vai de tine si de clica ta, cand romanii vor intelege cat i-ai mintit" Fostul presedinte Traian Basescu a lansat un atac dur la adresa premierului Victor Ponta, dupa ce seful Guvernului a declarat ca absorbtia fondurilor europene a crescut de la 7%, cat era in timpul guvernarii Boc, la 53%. Traian Basescu a postat pe contul sau de facebook urmatorul mesaj, intitulat "Plagiatorul mincinos": "Din barurile de prin Emirate, plagiatorul mincinos spune, citez: "Absorbtia de fonduri europene a crescut de la 7% la peste 53%, iar toate programele europene au fost deblocate. Acum avem si noul exercitiu financiar", informeaza Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Marko Attila, dat in urmarire prin Interpol. Fostul deputat UDMR, pus pe lista celor mai cautati infractori Deputatul UDMR Marko Attila a fost dat in urmarire. El a fost pus de Politia Romana pe lista celor mai cautati infractori. Pe acceasi lista mai figureaza nume celebre precum Zaher Iskandarani sau Mohammad Munaf, dar si infractori periculosi. Judecatorii au emis mandat de arestare in lipsa pentru Marko Attila si este acum cautat international, dupa ce a plecat in Ungaria si demisionat din Parlamentul Romaniei. Deputatul este acuzat de abuz in serviciu in dosarul despagubirilor supraevaluate de la ANRP, in care este arestat preventiv si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu. Prejudiciul adus statului roman in acest dosar este de 84 de milioane de euro, scrie Gandul.

Blaga, despre motiunea de cenzura: O depunem in iunie. Tema va fi de nerefuzat, indiferent de apartenenta Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca PNL va depune motiunea de cenzura, pentru schimbarea celui "mai nociv Guvern de dupa \'90", in luna iunie, iar tema acesteia va fi de "nerefuzat", pentru orice parlamentar, indiferent de apartenenta sa politica. "Nu am dat niciodata termene pentru schimbarea unui Guvern, pentru ca schimbarea unui Guvern nu poti decat sa o faci pe cale constitutionala si sunt doar trei variante: prin alegeri anticipate, asa cum ne-am dorit, dar lucrul asta e imposibil in Romania postdecembrista, s-ar fi putut schimba daca Victor Ponta ar fi inteles din infrangerea usturatoare pe care a luat-o, in 16 noiembrie, si nu il vad pe Victor Ponta sa isi dea demisia, in niciun fel, si mai e motiunea de cenzura, pe care am promis ca o vom depune in luna iunie. Tema am discutat-o. Ne facem calculalele pentru reusita unei astfel de masuri, nu e un lucru simplu". Integral pe EVZ.ro.

Macovei cearta Opozitia pentru lipsa de reactie vizavi de mutilarea Codului Penal: "Cat timp tace, Ponta si PSD vor sufoca Parlamentul" Europarlamentarul Monica Macovei a criticat marti lipsa de reactie a Opozitiei fata de tentativele PSD de modificare a Codului Penal, respectiv a Codului de procedura penala. "Cat timp opozitia tace si se bazeaza doar pe vigilenta presei si a societatii civile, Ponta si PSD vor sufoca Parlamentul cu initiative de demolare a institutiilor anticoruptie si a statului de drept. Tacerea opozitiei va spori elanul "grupului infractional organizat" numit PSD", arata Macovei pe contul sau de Facebook, conform Adevarul.

Basescu, mesaj catre Iohannis si Ponta: Inteligentilor, Romania va pierde cam 7 miliarde de euro din fondurile europene Fostul presedinte Traian Basescu, atrage atentia, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca la sfarsitul anului Romania va pierde sapte miliarde de euro din fondurile europene daca presedintele Iohannis si Guvernul nu fac nimic ca sa salveze situatia." O tara vesela? Banicioiu alearga sa scoata plasticul pentru spitale din bancomatele bancilor si da cu pumnii in calculatoarele blocate ale CNAS. Teodorovici se chinuie sa-si imagineze cum ii duce lui Lazaroiu o pizza acasa cu taxarea ciubucului la scara blocului; Ponta incearca sa vinda alifie prin tarile arabe si pare decis sa scape si de grija Aeroportului Otopeni, tocmai extins si modernizat, uitind ca la astia cind ceri spaga ti se taie mina; In intelepciunea sa, Iohannis mai pune la Cotroceni de o tacla fara rezultate pentru votul prin corespondenta pentru diaspora. Inteligentilor, la 31.12.2015, Romania va pierde cam 7 miliarde de euro din fondurile europene.", a scris Traian Basescu pe pagina sa de Facebook, informeaza EVZ.