Iohannis, despre Codul Silvic: Am cerut SRI sa analizeze afirmatiile lui Ponta. Daca nu sunt adevarate, sa raspunda. Nu mai tolerez! Reactia PSD Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, astazi, ca a avut o discutie telefonica cu directorul SRI, Eduard Hellvig, in care i-a cerut sa analizeze afirmatiile lui Victor Ponta, cu privire la pretinsul lobby facut de compania Holzindustrie pe langa oameni din anturajul prezidential. Seful statului nu exclude posibilitatea de a-l actiona in judecata pe Ponta, in cazul in care se va adeveri ca afirmatiile sale sunt false. Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat inainte de plecarea in Italia despre afirmatiile premierului Victor Ponta privind un eventual lobby facut de unele companii din industria lemnului pentru ridicarea pragului de 30%, plafon prevazut in Noul Cod Silvic pentru cantitatea maxima de lemn neprelucrat care se duce catre export, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Victor Ponta refuza din nou sa aplice legea. Un fost subprefect de Cluj ii cere in instanta pedeapsa: 1.195 de lei pe zi, plus alte penalitati Un fost subprefect de Cluj, Gyorke Zoltan, a castigat in instanta repunerea sa in functie, insa Guvernul Romaniei, prin Victor Ponta, a refuzat timp de mai bine de o luna sa puna in aplicare decizia Curtii de Apel Cluj si a atacat-o cu contestatie in anulare. Gyorke il da acum din nou in judecata pe Ponta, precum si pe presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Jozsef Birtalan, pentru ca au refuzat sa aplice decizia instantei si cere amenzi drastice: 1.000 de lei plus 20% din salariul minim brut pe economie (adica 195 de lei) pentru fiecare zi de intarziere a punerii in aplicare a sentintei, plus alte penalitati, scrie Gandul.

Cristian Adomnitei se autosuspenda din functiile detinute in PNL "Sunt socat si dezamagit de decizia judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Iasi, dar pe care o voi respecta intocmai potrivit regulilor care guverneaza statul de drept. Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apararilor mele si care urmeaza sa fie judecate si de opinia publica. Ma voi suspenda din functiile politice detinute in cadrul PNL", a precizat Cristian Adomnitei intr-un comunicat de presa transmis la doua ore dupa ce judecatorii Curtii de Apel Iasi au anuntat ca il plaseaza in arest la domiciliu in dosarul in care procurorii DNA il acuza de favorizarea faptuitorului si fals intelectual. Adomnitei ocupa functia de co-presedinte al filialei Iasi a PNL si cea de vicepresedinte la nivel national al aceleiasi formatiuni. In schimb, el isi va putea exercita, de acasa, atributiile de presedinte al CJ Iasi, scrie EVZ.

Ponta a numit sef la PSD Diaspora un deputat care nu are voie sa iasa din tara. Ce acuzatii ii aduc procurorii Partidul Social Democrat, condus de premierul Victor Ponta, l-a numit pe Catalin Radulescu, cunoscut ca Berlusconi de Pitesti, presedinte al PSD Diaspora, scrie site-ului jurnaldearges.ro. Insa Radulescu, care este si deputat de Arges, se afla sub control judiciar dupa ce, in urma cu trei ani, a fost trimis in judecata pentru dare de mita. Una dintre masurile controlului judiar impuse atunci se refera si la interdictia de a parasi tara. Insa, o data cu numirea in aceasta noua pozitei, Radulescu spera sa ii convinga pe judecatori sa ii ridice aceasta interdictie deoarece va fi nevoit sa faca vizite in strainatate la comunitatile de romani, informeaza Romania Libera.

Basescu: Tata socru, Ilie Sarbu, a patronat semnarea, in 2003, a unui contract pe zece ani cu Schweighofer. Seful corpului de control era VV Ponta Fostul presedinte Traian Basescu arata, intr-un mesaj pe facebook intitulat "Plagiatorul mincinos este si ticalos", legaturile dintre premierul Victor Ponta si firma austriaca Schweighofer. "Ponta, vezi ca mortul este in familia ta, in administratia ta si in clientela ta politica, vezi Hrebenciuc, Adam, Ilie Sirbu", ii transmite Basescu premierului. Fostul sef al statului aminteste de scandalul retrocedarilor ilegale, in care sunt implicati fostii parlamentari PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, dosar in care apare si numele lui Ilie Sarbu, socrul premierului Ponta, scrie Adevarul.