Alina Gorghiu: Cine va mai pune interesul personal deasupra interesului partidului va fi marginalizat. Copresedintele PNL Alina Gorghiu, a declarat, la Realitatea TV, ca episodul de sambata, de la Pitesti, cand discursul vicepresedintelui Teodor Atanasiu a fost intrerupt de vociferarile unora dintre participantii la Consiliul National, a pus in umbra subiecte de substanta pe care liberalii le-au adus in discutie. Pe de alta parte, ea a subliniat ca premierul Victor Ponta nu vrea votul prin corespondenta. "Regret ca din tot evenimentul nostru care a insemnat multa substanta si foarte multa munca, si a insemnat lansarea finalului programului de guvernare si a unor criterii de integritate extrem de dure, cum niciun alt partid din Romania nu le are si nu le va avea in afara de PNL, in ciuda faptului ca am discutat despre un calendar pentru alegerile locale si cum ne vom face selectia de candidati si de motiunea de cenzura, tot ce s-a retinut a fost faptul ca unii colegi, dintr-o lipsa de experienta politica, pentru ca nu vreau sa pun pe altceva acel moment mai putin elegant, au eclipsat un subiect, cred eu, extrem de important sau un moment important al PNL", a declarat Alina Gorghiu, la Realitatea TV, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Macelarirea conflictului de interese, in faza finala la Camera Deputatilor. Deputatii din Comisia Juridica dezbat, marti, proiectul de modificare a legii conflictului de interese care, practic, dezincrimineaza conflictul in materia numirilor. Proiectul se afla in procedura de urgenta. Proiectul legii de modificare a Codului Penal, care ar permite functionarilor publici sa-si angajeze rudele pana la gradul II inclusiv fara ca acest lucru sa fie considerat conflict de interese, deja a fost adoptat tacit, de catre Senatul Romaniei la 25 martie. Proiectul a avut aviz negativ atat de la Ministerul Justitiei cat si de la Comisia Juridica a Senatului. Propunerea legislativa pentru modificarea art. 301 si art. 308 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, in calitate de camera decizionala, anuntaAdevarul.

PNL a preluat controlul asupra Consiliului Judetean Cluj. Liberalii clujeni au castigat o batalie politica de uzura si au reusit sa preia, din a treia incercare, controlul asupra Consiliului Judetean Cluj. Concret, consilierii judeteni din Cluj au ales un nou vicepresedinte al acestui for. Liberalul Mihai Seplecan, care este si presedinte executiv al acestui for, a depus pentru a treia oara juramantul pentru acest post. De fiecare data pana acum, hotararea prin care era desemnat vicepresedinte a fost suspendata dupa ce a fost atacata in contencios administrativ de catre prefectul Gheorghe Vuscan. De aceasta data, potrivit unor surse din mediul politic, prefectul Clujului nu va mai ataca hotararea referitoare la alegerea liberalului Mihai Seplecan. Acesta a devenit vicepresedinte dupa ce postul a devenit vacant ca urmare a demisiei lui Ioan Oleleu. Acesta a renuntat si la calitatea de consilier judetean, pentru a putea prelua postul de director al Directiei Judetene Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Ioan Oleleu este secretar general al PSD Cluj, informeazaRomania Libera.

CExN al PSD, la care urmeaza sa se discute demisia lui Dragnea, convocat miercuri. Potrivit unui anunt de presa difuzat de PSD, Comitetul Executiv National urmeaza sa se reuneasca miercuri, de la ora 17.00, la sediul central al partidului. Miercuri, liderul PSD, premierul Victor Ponta, confirma ca sedinta Comitetului Executiv al PSD in care va fi discutata demisia presedintelui executiv, Liviu Dragnea, urma sa aiba loc in cursul acestei saptamani. El preciza ca Dragnea si-a inregistrat demisia la PSD. "Omul a spus de la inceput ca-si da demisia si s-a tinut de cuvant, absolut normal. In rest, sunt absolut convins ca aceasta echipa Ponta-Dragnea, care a castigat batalii, a mai si pierdut, o s-o ducem in continuare si PSD, anul viitor, va castiga alegerile locale si parlamentare", afirma Ponta, scrieEVZ.

Darius Valcov si-a depus demisia din Senat. Darius Valcov, aflat in arest preventiv in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, si-a trimis astazi demisia din functia de senator. "Da, a fost depusa astazi la presedintele Senatului", a spus Ion Vargau, secretarul general al Senatului, pentru "Adevarul". Darius Valcov este senator din 2012, cand a fost ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.30 Olt. Valcov a fost presedintele Comisiei Rosia Montana. Potrivit procedurii, demisia lui Valcov devine efectiva in momentul in care plenul Senatului sa ia act de demisia social-democratului si de vacantarea postului de senator. Pe 7 aprilie, in ziua in care procurorii DNA au cerut instantei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele fostului ministru al Finantelor Darius Valcov, avocata acestuia, Lucia Furtuna, declara ca acesta a demisionat din functia de senator. "Demisia domnului Valcov este un act politic", spunea Lucia Furtuna, anuntaAdevarul.