Tabloul complet al cruciadei penalilor impotriva Justitiei Deputatii si senatorii din arcul de Putere al PSD au incercat pe toate caile sa promoveze legi care sa-i scape pe corupti de incompatibilitati, de catuse si chiar de procurori. Parlamentarii Puterii poarta un razboi cu institutiile sistemului judiciar dupa urmatoarea tactica: au aruncat in Senat si in Camera Deputatilor cateva proiecte legislative prin care vor sa mutileze legislatia penala, cu intentia ca, oricat ar fi de criticate, pana la urma unul tot o sa treaca. Asa se face ca, doar in ultimele trei luni, au iesit la iveala cinci proiecte de lege anti-Justitie, initiate de parlamentari PSD sau de alesi din partidele "afiliate" PSD. Unele au trecut tacit de Senat, altele zac in acest moment la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, cu scopul de a fi aruncate in plen la momentul oportun. Practic, o noua "marte neagra" sta la panda in sertarele Parlamentului, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tariceanu ii scrie lui Iohannis sa le demita pe Livia Stanciu - sefa ICCJ si pe Codruta Kovesi - DNA si sa fie de acord cu modificareaCodului de Procedura Penala Calin Popescu Tariceanu, alaturi de alti patru senatori, au trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis in care ii cere sa le demita pe Livia Stanciu - ICCJ si pe Codruta Kovesi - DNA din functiile pe "care le ocupa nedemn". In solicitarea lor, cei cinci reclama faptul ca Mariana Rarinca a stat in arest preventiv sase luni dupa ce a fost reclamata de Livia Stanciu - presedinta ICCJ. Tariceanu a avut o discutie astazi cu liderii grupurilor parlamentare din Senat in care le-a cerut sa semneze o plangere penala impotriva Liviei Stanciu, informeaza Gandul.

"Revolutia" pro- Dragnea a esuat Doar doi presedinti de filiala social-democrata au demisionat din functii, in semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, desi, initial, patru lideri anuntasera asta. Paul Stanescu si Niculae Badalau au demisionat din functiile de conducere din PSD "in semn de solidaritate" cu "muncitorul calificat al partidului" Liviu Dragnea. Mai multi presedinti de filiale judetene au amenintat ca vor renunta la functiile pe care le au in partid, daca Dragnea nu revine asupra de ciziei de a demisiona din functia de presedinte executiv.In cadrul Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, in care s-a decis soarta lui Dragnea, mai multi lideri social-democrati, printre care Paul Stanescu - vicepresedinte la nivel national si presedinte PSD Olt, senatorul Niculae Badalau - presedinte PSD Giurgiu, Gabriel Zetea - presedinte PSD Maramures si Dumitru Buzatu - presedinte PSD Vaslui, si-au pus mandatele pe masa. Nici Dragnea si nici Ponta nu au fost impresionati de gestul lor, scrie EVZ.

Alina Gorghiu recunoaste greselile trecutului "Unii dintre noi poarta vina ca l-am facut pe Ponta premier. Astazi, la Timisoara, va spun ca regret profund. Am auzit ca premierul a anuntat mandru ca nu stie ce sa faca cu alocatiile pentru copii, ca poate nu e bine sa avem alocatii la fel pentru toti, ca poate nu a fost asa o idee extraordinara. Masura maririi alocatiei nu e o masura care trebuie privita ca o masura de dreapta sau de stanga, e o masura necesara sau de bun-simt. Daca PNL va ajunge la guvernare nu doar ca va tine nivelul alocatiilor la 85 de lei, ci va face in asa fel incat sa ajunga la 200 de lei", a spus Alina Gorghiu. Ea i-a indemnat pe liberali sa faca opozitie PSD "din tot sufletul", pentru ca acest partid sa plece de la guvernare. informeaza Romania Libera.

Blaga, increzator ca PNL va ajunge la guvernare in 2015 Vasile Blaga a spus intr-o conferinta de presa ca sunt sanse ca PNL sa ajunga la guvernare pana in decembrie, dupa ce a fost intrebat daca acest lucru se va intampla pana la urmatoarea aniversare a primarului municipiului Timisoara, Nicolae Robu, respectiv de Sfantul Nicolae. "Sunt sanse ca la urmatoarea aniversare a domnului Robu sa fim la guvernare. Propunem o motiune de cenzura privind votul diasporei. Ea atinge mai multe puncte si sigur va fi votata de mai multi parlamentari. Sunt sanse, dar nu dam termene. Venim la guvernare cand avem majoritate. Speram ca anul acesta sa se intample", a declarat Vasile Blaga. Joi, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care este si copresedintele PNL Timis, si-a aniversat ziua de nastere. El a implinit 60 de ani, scrie Adevarul.