Voiculescu isi asuma rolul de parinte pentru noul partid rupt din PC. Dan Voiculescu afirma public ca nu este strain de noua formatiune politica PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste social-liberal) care s-a desprins din PC. Intr-o postare, pe blogul personal, aminteste ca recent infiintatul partid, pentru care "grupul de tineri" au depus cererea de inregistrare la Tribunalul Bucuresti, preia doctrina umanista, fondata de el in 1992, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Regula in Europa pentru demnitari corupti: demisia imediata. Silvio Berlusconi este pana acum singurul inalt demnitar din Europa care nu si-a dat demisia dupa ce a fost pus sub acuzare pentru fapte de coruptie. Victor Ponta se pregateste sa devina al doilea Victor Ponta, urmarit penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, nu e singurul prim-ministru din Europa care are probleme cu justitia. Dintr-un material documentar realizat de agentia Mediafax, rezulta ca in covarsitoarea majoritate a cazurilor, demnitarii vizati de anchete au demisionat imediat, chiar daca unii dintre ei au fost ulterior gasiti nevinovati, anuntaAdevarul.

Cu cat s-a imbogatit Emil Boc intr-un singur an. Potrivit declaratiei de avere a primarului Emil Boc, completata la sfarsitul lunii mai si postata pe site-ul Primariei Cluj-Napoca, in anul 2014 fata de 2013, acesta avea, in plus, in depozitele bancare si in conturile de carduri suma de 28.741 de lei. De asemenea, edilul Clujului si-a majorat un cont in valuta, de la 6.029 dolari, cat avea in 2013, la 7.568 dolari. Depozitul in euro de la o banca a scazut insa, de la 7.134 euro la 5.476 euro. Emil Boc a castigat in 2014 din salariul de la Primaria Cluj-Napoca suma de 52.464 de lei, aceeasi ca in anul precedent, dar a incasat si 24.211 de lei, reprezentand salariu de la Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB), unde preda ca lector universitar, informeazaGandul.

Alina Gorghiu: Sunt optimista ca motiunea de vineri are sansa de reusita. Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a declarat ca demisia premierului Ponta este foarte imporanta pentru imaginea Romaniei in lume. Ea si-a exprimat parerea ca interventia presedintelui Iohannis imediata este bine-venita si ca "in curand" Victor Ponta va iesit din prim-planul scenei politice. Principalele declaratii: Ca Victor Ponta spunea la televizor votati "pentru" si la vot vota "contra" pentru "fratele meu siamez Sova" sa scape, e altceva. PNL a votat intodeauna "pentru" ca justitia sa dea un vedict. Solicitarea demisiei premierului a fost una normala intr-un stat de drept Interventia presedintelui Iohannis imediata este bine-venita. Faptul ca ma ameninta cu tot felul de plangeri, nu am nicio indoiala ca va pune in practica aceste amenintari. Domnul Ponta numeste mineriada orice demers impotriva domniei sale. Nu m-ar mira, poate da un decret de la Palatul Victoria, ca nu mai avem voie sa mergem cate trei pe strada, scrieEVZ.

Cum demonteaza politologii lovitura de stat reclamata de Victor Ponta. Premierul Victor Ponta , presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si alti lideri ai PSD acuza ca actiunile procurorilor DNA sunt parte a unei lovituri de stat. Plecand de la definitia academica a notiunii, politologii il contrazic total pe Victor Ponta. Imediat dupa ce a fost pus sub urmarire penala, premierul Victor Ponta si-a construit apararea pe ideea ca DNA vrea sa-l inlature de la Palatul Victoria, deci asistam la o lovitura de stat. "Acuzarea mea are ca scop schimbarea Guvernului actual si a majoritatii actuale. Schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau vot in Parlament. Altfel e lovitura de stat", a spus premierul Victor Ponta, dupa ce a fost audiat de procurorii DNA. Mesajul a fost preluat si rostogolit de toti liderii coalitiei de guvernare, anuntaAdevarul.