Brummell: MCV va fi ridicat cand vor fi indepliniti indicatorii Intrebat cum se vad problemele din Romania in Marea Britanie, Paul Brummell a afirmat ca Londra sustine importanta luptei anticoruptie. "Cred ca noi sustinem importanta luptei impotriva coruptiei in Romania. Cand Romania a intrat in UE, in 2007, a fost clar ca nivelul coruptiei a fost prea inalt si de aceea a aparut MCV. Sunt fericit ca MCV a inregistrat multe succese, institutiile anticoruptie au facut ceva foarte bun, cred ca e ceva foarte pozitiv pentru Romania si Europa", a declarat ambasadorul, la receptia organizata de Ambasada Marii Britanii la receptia organizata de ziua Reginei Elisabeta a II-a, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta, pentru Bloomberg: Ziua de maine nu va aduce surprize, coalitia va rezista cu hotarare Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma, intr-un interviu acordat agentiei de presa Bloomberg, ca "ziua de maine nu va aduce nicio surpriza", sustinand ca motiunea de cenzura va fi respinsa de majoritatea parlamentara. O criza politica prelungita in Romania risca sa afecteze cresterea economica, sustine Victor Ponta, precizand ca Guvernul sau incearca sa mentina la nivel anual ritmul de crestere al PIB-ului din primul trimestru, de 4,3%, si are nevoie de stabilitate pentru aplicarea masurilor de stimulare a economiei. "Planul de relaxare fiscala pregatit pentru anul 2016 are nevoie de aprobarea Parlamentului luna viitoare", afirma Ponta, aratand ca este convins ca motiunea de cenzura va fi respinsa de majoritatea parlamentara, scrie Gandul.

Cum le-au picat PSD si UNPR motiunea liberalilor, cu o zi inainte de vot Decizia PSD si UNPR, de a nu vota in niciun fel la motiunea de cenzura a PNL, reduce si mai mult sansele ca guvernul Victor Ponta sa fie demis azi. Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, i-a descurajat complet pe liberali, ieri, spunand ca parlamentarii partidului pe care il conduce nu isi vor exercita, probabil, votul, apreciind ca Opozitia este cea care va trebui sa isi arate forta la urna de vot. "Nu cred ca ne ridicam din banca. E o procedura: prezent, nu votez. Cel care vrea sa te darame trebuie sa isi arate forta atunci, la urna de vot. (...) Sunt intr- o coalitie de guvernare, sunt un om serios, sunt un om care mi-am dat cuvantul si cred ca Guvernul Romaniei este un guvern bun, din care fac si eu parte", a punctat seful UNPR, scrie EVZ.

Ludovic Orban, despre mitingul social-democratilor: PSD nu poate sa mai schimbe impresia penibila produsa Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, ca PSD nu poate sa mai schimbe impresia penibila produsa prin anuntarea unei contr-manifestatii, care aminteste de mineriade, prin anularea acesteia, informeaza Mediafax. "Nu cred ca mai pot sa schimbe impresia penibila pe care au lasat-o prin anuntarea unei contra-manifestatii cu o zi inainte de implinirea a 25 de ani de la mineriada care a provocat un adevarat tsunami in Bucurestiul democratic. Ceea ce au incercat sa faca, contra-manifestatia, mi-a adus aminte de mineriada, de Ion Iliescu care le multumea minerilor dupa ce au facut praf Bucurestiul", a declarat liderul liberal, conform Romania Libera.

Gabriel Oprea, sustinere totala pentru Kovesi la DNA El a precizat ca ea a demonstrat ca merita, iar lupta anticoruptie a dus mult la intarirea statului roman. "Normal ca o sustin. Nu uitati ca a fost propusa si sustinuta si de Victor Ponta, si de Cazanciuc, si de mine. A demonstrat ca merita acest lucru, chiar daca imi fac prieteni sau nu", a spus Oprea, la Adevarul Live. Vicepremierul a caracterizat lupta anticoruptie drept "un moment istoric". "Ma mai lasa si pe mine Victor Ponta sa mai primesc niste delegati cand nu are timp. (...) Oamenii se uita in jur, se uita unde am ajuns. Lupta asta anticoruptie este un moment istoric, care a dus mult la intarirea statului roman", a adaugat Oprea. Totodata, el a spus ca nu este de acord ca "o mana de parlamentari intersati sa schimbe Codul Penal", scrie EVZ.