Iohannis si Ponta ignora deciziile CSAT privind starea de sanatate a demnitarilor. Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta ar fi trebuit sa respecte Hotararea CSAT 166/2006, modificata prin Hotararea CSAT 5/2009, privind asistenta medicala pentru demnitarii romani, inainte de a lua orice decizie privind starea de sanatate a primului-ministru si stabilirea faptului ca acesta se afla "in imposibilitatea exercitarii atributiilor". Potrivit CSAT, comisia medicala de la Spitalul Militar Central (SMC) este cea care hotaraste ca demnitarul - seful statului, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sau premierul - trebuie sa fie tratat peste hotare. Aceasta masura a fost luata dupa ce Traian Basescu a fost nevoit sa se opereze de hernie de disc la Viena si s-a constatat lipsa unor proceduri in ceea ce priveste tratamentul medical al demnitarilor. La SMC, in cadrul Unitatii de Primiri Urgente, exista doua saloane pregatite special pentru demnitarii romani. Potrivit Hotararii nr. 166/2006, SPP este institutia responsabila de convocarea comisiei medicale si de comunicarea starii de sanatate a politicienilor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Legea lobby-ului va fi lasata la sertar pana la toamna. Deputatii juristi ar fi trebuit sa discute ieri, in sedinta Comisiei juridice, doua propuneri legislative privind activitatea de lobby. Mai exact, pe ordinea de zi a discutiilor figurau un proiect depus in 2010 de catre deputatul PSD Constantin Nita si modificat pe sest in "martea neagra" din 10 decembrie 2013, dar si un altul depus in 2011 de PDL, care intre timp a fost avizat negativ de catre Guvern. Dupa mai putin de o ora de discutii generale, singura concluzie la care au ajuns parlamentarii din Comisia juridica a fost ca trebuie sa amane discutiile privind reglementarea activitatii de lobby, pe motiv ca un asemenea demers necesita o analiza mai profunda. Printre cei care au dat inapoi s-a numarat si deputatul PSD Daniel Florea, care a dezgropat, oficial, proiectul lui Nita din sertarele Comisiei juridice, unde a zacut documentul inca din 10 decembrie 2013, anuntaAdevarul.

Vicepresedintele CJ Buzau, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat. Vicepresedintele Consiliului Judetean Buzau, liberalul Cristinel Romanescu, a demisionat din functie, motivandu-si gestul prin tensiunile iscate in Partidul National Liberal, al carui membru este, dupa ce Cezar Preda l-a acuzat de mai multe ori ca a pactizat cu PSD. Cristinel Romanescu a declarat marti ca a decis sa demisioneze, urmand sa se dedice activitatii politice in cadrul PNL, el fiind alaturi de Cezar Preda copresedinte al filialei buzoiene a partidului, transmite corespondentul Mediafax. "Am luat decizia de a cere eliberarea din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Buzau pentru a elimina orice suspiciune in legatura cu faptul ca eu as batut palma cu PSD. Am vrut mai demult sa fac acest pas, insa la insistentele colegilor de partid am ramas pentru inca o vreme in functie. Acum, am luat o decizie finala si urmeaza sa-i anunt pe cei care m-au sustinut. Vreau sa ma dedic in continuare activitatii politice, cred in noua constructie a PNL si doresc sa fac tot ce pot pentru ca partidul sa castige alegerile", a declarat, marti, Cristinel Romanescu, informeazaGandul.

Cu cine inlocuim actuala clasa politica? Direct sau indirect, DNA decimeaza varfurile clasei politice. "Decimeaza" (adica elimina unul din zece) e un eufemism, pentru ca in anumite categorii, cum ar fi cea a presedintilor consiliilor judetene sau a primarilor de sector si ai marilor orase, proportia celor atinsi de spectrul cercetarii penale tinde sa depaseasca jumatatea - daca nu a si facut-o deja, eu recunosc ca am pierdut sirul. PSD are probleme majore la varf. Nu doar ca actualul presedinte este cercetat penal - acuzatia legata de contractul lui Sova cu complexurile energetice ramane in picioare, chiar daca deputatii nu au fost de acord cu anchetarea conflictului de interese. Cel dinainte (Geoana) este vizat intr-un dosar de luare de mita care-l are ca personaj principal pe Vanghelie, dosar din care fostul ministru de Externe s-a ales cu niste ceasuri puse sub sechestru, ceea ce nu face bine la imagine. Daca-i adaugam pe Adrian Nastase, condamnat de doua ori, si pe Iliescu, care n-ar avea cum sa scape daca dosarul Mineriadei ar fi redeschis pe bune, avem o galerie de onoare de toata frumusetea, scrieRomania Libera.

Sesizarea PNL privind reluarea votului Senatului in cazul Sova, discutata de CCR. Curtea Constitutionala a cerut, in 15 iunie, un punct de vedere Biroului Permanent al Senatului la sesizarea facuta de 36 de senatori, referitor la neconstitutionalitatea hotararii din 2 iunie, privind respingerea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, in dosarul "Turceni - Rovinari". "Am trimis o scrisoare Curtii Constitutionale, care ne-a solicitat un punct de vedere in legatura cu sesizarea unor membri ai Senatului vizavi de votul pentru respingerea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului Dan Sova. A fost insusit acest punct de vedere. Punctul de vedere spune foarte clar ca a fost corect din punct de vedere procedural si ca ne-am inscris in opinia Senatului in lucrurile pe care le-a solicitat Curtea Constitutionala in decizia cu privire la o alta hotarare declarata neconstitutionala in aceeasi situatie", declara atunci vicepresedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, anuntaEVZ.