Laura Georgescu va putea fi demisa de la sefia CNA. Senatul a adoptat un proiect care permite decapitarea conducerii Consiliului Senatul a adoptat astazi, in calitate de Camera decizionala, o propunere legislativa care prevede modificarea Legii Audiovizualului astfel incat conducerea CNA sa fie demisa daca raportul de activitate al institutiei este respins de Parlament. "Respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate (al Consiliului National al Audiovizualului, n.r.) atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului", se arata in propunerea legislativa. Totodata, proiectul prevede ca "Parlamentul va numi un nou presedinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului presedinte", iar "fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului", scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deputatii juristi "sugereaza" sesizarea la CCR a abuzului DNA reclamat de Sebastian Ghita Dupa ce Sebastian Ghita a reclamat un abuz al procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie asupra lui, prin masura interzicerii exercitarii calitatii de deputat, membrii comisiei juridice au decis sa "sugereze" Biroului Permanent sesizarea la Curtea Constitutionala. Sebastian Ghita le-a trimis o scrisoare colegilor deputati, prin care sustine ca decizia procurorilor este una "extrem grava si neconstitutionala", fiind un conflict intre puterile statului. "Decizia mi se pare extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercursiuni asupra democratiei in Romania. Consider ca Parlamentul Romaniei si Comisia Juridica trebuie sa reactioneze de urgenta in vederea limitarii unui astfel de abuz. Sunt dispus sa inaintez Biroului Permanent si Comisiei Juridice orice documente relevante. Totodata, solicit declararea unui conflict intre puterile Statului, care sa fie solutionat de catre Curtea Constitutionala", a transmis Ghita, informeaza Gandul.

Alina Gorghiu, despre desemnarea lui MRU la conducerea SIE: Presedintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca presedintele Klaus Iohannis nu a consultat-o nici pe ea, nici pe Vasile Blaga cu privire la numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE. De asemenea, Alina Gorghiu a precizat ca liberalii vor sustineaceasta propunere ]n mod categoric, deoarece este unanim acceptata la nivelul intregului partid. Aceasta a adaugat ca, din punct de vedere constitutional, propunerea pentru conducerea SIE apartine presedintelui, iar votul Parlamentului, scrie EVZ.

CE infiinteaza o echipa speciala pentru relatiile cu Marea Britanie, pana cand decide daca ramane membra UE Comisia Europeana a trimis un semnal politic puternic Londrei, infiintand o echipa speciala care sa se ocupe de relatiile cu Marea Britanie pana la referendumul acesteia privind apartenenta la UE, informeaza Mediafax. Echipa, care isi va incepe activitatea la 1 septembrie, va fi condusa de Jonathan Faull, avocat si unul dintre functionarii publici de rang inalt ai Marii Britanii la CE. Misiunea lui Faull va fi aceea de a media intre functionarii publici de la Bruxelles si cei de la Londra. Noua "unitate Brexit" face parte dintr-o remaniere mai vasta a Comisiei Europene dupa retragerea secretarului general Catherine Day la sfarsitul lui august. Ea va fi inlocuita de olandezul Alexander Italianer, care pana in prezent a condus unitatea antritrust. Dintre cei 33 de directori generali care au condus departamentele Comisiei, doar 23 vor ramane in functie, scrie Romania Libera.

Mandru ca-i roman, Ponta mai ramane in Turcia. Baroni locali: "PSD e in pericol sa se scindeze. Sa se ocupe urgent de partid, apoi de problemele personale" "In maxim doua saptamani, vin in Romania pe picioarele mele. Cu Gabi Oprea la Guvern si Rovana Plumb la partid nu se darama lumea". Acesta a fost ultimul anunt al lui Victor Ponta, facut duminica seara prin telefon la B1 TV, despre momentul revenirii lui in tara. Contactati de Adevarul, mai multi lideri locali ai PSD au comentat declaratia lui Ponta. Daca unii sustin ca "sanatatea este cea mai importanta", exista si voci din partid care critica amanarea premierului de a reveni acasa, subliniind ca primul-ministru "trebuie sa se ocupe urgent de problemele partidului, apoi de cele personale".