Potrivit ziarului Cotidianul, care citeaza surse din cadrul PD, Basescu i-ar fi facut vinovati pe liderii democrati de slaba mobilizare la vot atit pentru referendum, cit si pentru alegeri, cerindu-le intr-un mod imperativ sa rezolve problema. La citeva ore dupa anuntarea rezultatelor la exit-poll, presedintele Traian Basescu a intrat in sediul de campanie al PD din Aleea Modrogan nr. 22, de unde a a iesit dupa maximum un minut, sustine si publicatia Gandul.

Dupa anuntarea rezultatelor la alegerile pentru Parlamentul European, in curtea PD nu a curs sampania. Si asta desi partidul a obtinut cel mai bun scor din istorie. In calea bucuriei PD, a stat lipsa de interes a românilor pentru refendumul convocat de presedintele Traian Basescu, dar si procentele mai scazute decat cele scontate, obtinute la euroalegeri.

Surse din conducerea democrata, citate de Gandul, sustin ca presedintele Basescu a fost sucarit si ca vorbele adresate celor din birou nu au fost de felicitare. Potrivit surselor, nervozitatea sefului statului se datoreaza faptului ca PD nu a reusit sa-si motiveze filiale şi activistii pentru a scoate lumea la vot pentru referendum si, mai ales, ca liderii democrati nu si-au respectat promisiunea de a-i aduce la urne 6-7 milioane de votanti.

Potrivit Cotidianul, Basescu a cerut furios sa cada capete la PD. Cine a condus Bucurestiul sa se dea jos din vagoane, le-ar fi spus presedintele celor trei lideri PD, mai precizeaza publicatia, citiand surse democrate. Emil Boc dezminte declaratia acestuia, dar a evitat sa precizeze daca seful statului i-a certat sau nu.

Intre timp, PD si PLD vor trebui sa lupte pentru a indeplini obiectivele enuntate de Basescu. Democratii vor depune astazi, la Senat, proiectul de vot uninominal in doua tururi de scrutin. Liberal-democratii, la rindul lor, au anuntat ca nu au renuntat la ideea de a depune motiunea de cenzura.