Romanii din Spania, cu jalba la Iohannis: "Am o vila. Doi ani le-a luat vecinilor sa se obisnuiasca cu mine". Presedintele s-a intalnit cu romanii care muncesc in Spania. Acestia i s-au plans sefului statului in legatura cu imaginea negativa pe care o au, pe nedrept, in aceasta tara. "Fii atent, cand o sa dau mana cu el, ca o sa dau mana cu el, sa-mi faci o poza!". "O poza, sau o fotografie?". Doi tineri se tineau de glume, in timp ce Carmen si Klaus Iohannis erau inconjurati de zeci de oameni, fiecare avand lucruri de spus. Acelasi scenariu al intalnirilor cu romanii din Diaspora, alti actori, si alt loc de filmare: Madrid, sala unui hotel. Mai exact, hotelul unde a fost cazat seful statului, pentru ca sediul ambasadei Romaniei era prea mic pentru cei 300 de invitati. Prin urmare, evenimentul a fost organizat de o firma de telefonie mobila. Romanii asteptau rezolvarea problemei dublei cetatenii. Numai ca, dupa intalnirea cu premierul spaniol Mariano Rajoy, Klaus Iohannis le-a transmis ca mai au de asteptat. In schimb, i-a anuntat ca la nivelul Administratiei Prezidentiale se gandeste "o viziune coerenta pentru Diaspora", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Motivul pentru care premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze din Guvern: "amendamentul Ponta". Premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze din Guvern dupa ce procurorii i-au atribuit calitatea de inculpat, potrivit regulilor adoptate, chiar la insistentele acestuia, in Consiliul National PSD din luna martie. "Amendamentul Ponta", asa cum a fost botezat documentul privind criteriile de integritate ale membrilor PSD, este incalcat insa chiar de autorul lui. Rezolutia privind criteriile de integritate aplicabile membrilor PSD, care stabileste, de fapt, sanctiuni pentru social-democratii cu probleme penale, a fost adoptata in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului National al partidului. Pana la Victor Ponta, prevederile documentului au fost respectate de toti social-democratii cu probleme penale, in frunte cu Liviu Dragnea, Darius Valcov sau fostul presedinte PSD Prahova, Mircea Cosma. De altfel, Ponta insusi a insistat, pana sa intre el insusi in vizorul DNA, ca noile reguli sa fie aplicate tuturor membrilor partidului. In prezent, acelasi amendament pe care l-a initiat il obliga sa se retraga nu din functiile politice, cum este cea de presedinte de partid, ci din cele executive, implicit din postul de prim-ministru, anuntaAdevarul.

Ce spune Gabriel Oprea despre varianta "Tariceanu-premier". Intrebat daca este posibil ca presedintele Calin Popescu Tariceanu sa devina premier in locul lui Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea a raspuns ca Tariceanu a fost un premier bun, dar ca UNPR il sustine pe Victor Ponta. Oprea a spus ca nu doreste sa fie prim-ministru, dar a adaugat: "mai bine sa intrebe lumea de ce nu vrei un lucru, decat sa intrebe de ce vrei". Gabriel Oprea a declarat ca nu ar fi bun ca prim-ministru, ci doar ca ministru pe probleme de securitate nationala. In schimb, varianta lansata de premierul Ponta, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ar putea sa ii ia locul la Palatul Victoria, nu a fost sprijinita de Oprea, informeazaGandul.

Vasile Blaga: Voi discuta cu Gabriel Oprea pentru formarea unei coalitii PNL-UNPR. Vasile Blaga, copresedintele PNL, a declarat, marti, ca va incerca sa discute cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, pentru formarea unei coalitii PNL-UNPR. "Sa vedem daca Ponta mai doreste sustinerea domnului Oprea pe un termen destul de scurt, pentru ca domnul Ponta ar dori anticipate, dr cu el la guvernare", a spus Blaga, citat de Agerpres. "Il cunosc pe domnul Oprea, am o relatie foarte buna cu domnia sa, nu de acum", a explicat Blaga. La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a reiterat ca Partidul National Liberal are deja un candidat pentru functia de premier, in persoana lui Catalin Predoiu, care se bucura in continuare de sustinerea formatiunii, scrieRomania Libera.

PSD isi alege azi un nou sef. Interimar. Victor Ponta a declarat ca nu trebuie sa fie neaparat "capitanul" PSD. "Nu mai sunt presedinte al PSD, punct. Colegii mei se intalnesc miercuri (astazi-n.red.), isi aleg un alt presedinte interimar pana la Congres", a spus Ponta. Potrivit statutului PSD, nu exista un termen limita pentru o conducere interimara, insa Biroul Politic de astazi va desemna un inlocuitor pentru Victor Ponta. "Cel mai probabil va fi Rovana Plumb, dar nu se stie niciodata. Pot fi si alte propuneri. Domnul Dragnea are problema aceea cu condamnarea, nu mai poate prelua sefia. Dar cine stie", au declarat pentru EVZ surse din PSD, care au mentionat ca toate detaliile privind termenul pentru interimar si chiar organizarea unui Congres, in care sa fie desemnata o noua echipa la conducerea partidului, ar putea fi transate astazi , in BPN, si la Comitetul Executiv National programat pentru saptamana viitoare, anuntaEVZ.