Un an de bilant. Noul PNL, o casnicie de forma presarata cu scandal. La un an de la fuziunea dintre liberali si democrat-liberali, noul PNL este mai preocupat de luptele interne pentru suprematia in organizatiile locale si la Centru decat de lupta cu PSD. In ultima vreme, tensiunile sunt accentuate de faptul ca, pana la 1 august, liberalii trebuie sa-si anunte intentia de a candida la alegerile locale. Astfel, fie exista prea multi doritori pentru o singura candidatura sau, dimpotriva, nimeni nu vrea sa-si asume raspunderea pentru un eventual esec la alegerile locale. De pilda, marile primarii, ravnite de liberali deja au mai multi candidati. Este cazul Primariei Capitalei, pentru care si-a anuntat inscrierea in cursa europarlamentarul PNL Cristian Busoi, dar de care este interesat si Ludovic Orban. Si pentru Primaria Constanta, liberalii oscileaza intre Robert Boroianu si Gigi Chiru, aceasta rivalitate fiind de natura a genera dispute in organizatie, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum functioneaza telefonul fara fir dintre Palate. Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca nu a mai discutat cu presedintele Klaus Iohannis din 5 iunie si a admis ca refuza sa vorbeasca la telefon cu seful Cancelariei de la Cotroceni, Dan Mihalache, care l-a contactat in repetate randuri. In schimb, presedintele Iohannis a comunicat cu Guvernul, prin intermediul vicepremierului Gabriel Oprea, care l-a inlocuit pe Victor Ponta cat timp acesta s-a aflat in Turcia. Scurtcircuitul de comunicare dintre cele doua Palate a ajuns in atentia presei dupa ce seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, s-a plans, intr-o emisiune la Antena 3, ca Ponta nu ii raspunde la telefon. "El (Ponta - nr.) nu mai nimereste telefoanele, nu mai vorbeste deloc. E un comportament bizar de comunicare doar prin intermediul televiziunilor", a spus Mihalache, anuntaAdevarul.

Geoana: De la sultanatul lui Ponta, in era Dragnea ne ducem catre o perioada fanariota. Liderul Partidului Social Romanesc (PSRO), Mircea Geoana, a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca PSD se indreapta, "in era Dragnea", catre o perioada de-a dreptul "fanariota", inclusiv ultima rectificare de buget reprezentand "o rasplata pentru sprijinul pe care Dragnea l-a obtinut la votul recent de la nivelul Comitetului Executiv National", transmite corespondentul Mediafax. El a adaugat ca s-a trecut de la "sultanatul din vremea lui Ponta" la "era Dragnea", in care sunt specifice "folosirea si abuzul de resurse publice pentru scopuri electorale si politice", informeazaGandul.

Secretul lui Mihai Razvan Ungureanu, devoalat de MAE. Mihai Razvan Ungureanu ar fi ascuns cu strasnicie timp de 14 ani, informatii despre apartamentul din Viena. Totul s-a dovedit a fi o minciuna. Mihai Razvan Ungureanu a locuit intr-un apartament din Viena, pe vremea cand era director general - emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Est si apoi coordonator adjunct al Initiativei de Cooperare Sud-Est Europeana (SECI). Informatia livrata in mediul on-line suna cam asa: actualul sef al Serviciului de Informatii Externe ar detine un apartament la Viena, din 2001, locuinta pentru care statul roman ar achita toate cheltuielile, inclusiv in prezent, intrucat, in 2005, Mihai Razvan Ungureanu (supranumit MRU) nu ar fi predat apartamentul de lux catre statul roman. Mai mult decat atat, in apartamentul din Viena ar locui inca sotia acestuia, medic de profesie, scrieEVZ.

Cum influenţează Codul Fiscal jocurile politice. Sesiunea extraordinară în care parlamentarii vor vota, din nou, Codul Fiscal ar putea însemna o lovitură în plex dată Opoziţiei, dar, pe de altă parte, ar putea fi şi o portiţă prin care premierul Victor Ponta să iasă discret de pe scena politică. Pe lângă discuţia strict economică, în jurul noului Cod Fiscal se ţes şi câteva scenarii politice, care privesc Puterea şi Opoziţia deopotrivă. Liviu Dragnea a anunţat că PSD va convoca o sesiune extraordinară în perioada 24-25 august, în care Parlamentul va vota cererea de reexaminare trimisă de preşedintele Klaus Iohannis, iar partidele au început să-şi facă deja calcule. În tabără Puterii, există mai multe variante de lucru. În cazul în care actuala coaliţie reuşeşte să rămână unită, PSD va puncta electoral: va fi prima dispută majoră câştigată de Victor Ponta împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, iar Codul Fiscal va fi trofeul prezentat publicului, anuntaAdevarul.