Baronii penali se regrupeaza sub pulpana lui Liviu Dragnea Gheorghe Nichita si Mircea Cosma au renuntat la autosuspendarile din partid si au revenit la conducerea PSD Iasi, respectiv PSD Prahova, in ciuda problemelor cu legea. Nici Nicusor Constantinescu nu este definitiv impacat cu plecarea din partid. Primarul orasului Iasi, Gheorghe Nichita, a revenit in fruntea organizatiei judetene a PSD, desi este cercetat de procurorii DNA sub control judiciar. "Mi-am dat seama de faptul ca exista o sustinere foarte mare vizavi de a prelua aceasta conducere din nou a partidului si a-mi face cererea de incetare a autosuspendarii. Propunerea a plecat de la organizatiile teritoriale si de la primari. Ei mi-au cerut sa revin", a motivat Nichita, conform Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Lista senatorilor care au probleme cu legea Aproape 25% dintre parlamentarii care s-au rulat in legislatura actuala, 2012-2016, au probleme cu legea, fie ca sunt condamnati, trimisi in judecata, urmariti penal sau acuzati de ANI de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate. Gandul a identificat 142 de actuali sau fosti parlamentari din legislatura 2012-2016, care se afla intr-una dintre aceste situatii. Parlamentul a adoptat in iunie o lege prin care fiecare dintre ei, cu exceptia celor condamnati pentru infractiuni de coruptie, vor primi o indemnizatie la pensie, in functie de numarul de mandate pe care le-au exercitat. Suma poate ajunge la aproximativ 4.600 de lei pentru cei cu peste 3 mandate. Presedintele Klaus Iohannis a respins legea de la promulgare, intorcand-o in Parlament. Acum, parlamentarii discuta daca ar fi cazul sa isi mareasca si salariile, la 9.000 de lei pe luna. Integral pe Gandul.info.

Predoiu, despre Codul Fiscal: Am observat deschidere la Liviu Dragnea Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca a observat doua linii de gandire in PSD in privinta Codului Fiscal, una ridiga a oamenilor din jurul lui Victor Ponta, iar alta de deschidere din partea presedintelui interimar Liviu Dragnea, relateaza Romania Libera. Predoiu a precizat, la TVR, ca se asteapta de la consultarile din 17 august, propuse de PNL pe tema Codului Fiscal, ca Guvernul sa refaca calculele si sa demonstreze sustenabilitatea masurilor din acest cod, adaugand ca exista semnale din partea liderilor Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si Klemen Hunor ca oamenii politici s-au maturizat si nu mai joaca interesele Romaniei.

UNPR lasa PNL fara obiectul muncii Dupa ce in urma cu cateva zile PNL a lansat partidelor politice invitatia de a participa la consultari pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal si Legea salarizarii, si UNPR a venit cu propria invitatie catre partide, pe aceeasi tema. Consultarile au fost propuse pentru data de 19 august. "UNPR poate fi o punte intre palate - Palatul Cotroceni, Palatul Victoria si acum si Palatul Parlamentului. Vom face tot posibilul sa iesim din logica conflictului politic, vom aduce la aceeasi masa toate punctele de vedere pentru a obtine cel mai bun rezultat pentru Romania si romani", a spus Oprea, ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul UNPR. Invitatia sa nu a picat bine primvicepresedintelui PNL Ludovic Orban care l-a acuzat pe Oprea de plagiat, spunand ca parlamentarii PNL au anuntat primii discutii cu partidele pe marginea Codului Fiscal. "Domnul Oprea uita ca prima formatiune politica care a anuntat discutii serioase cu partidele parlamentare este PNL. Face un plagiat", a acuzat Orban, scrie EVZ.

Ce colectioneaza parlamentarii: bijuterii, ceasuri, masti, vaze, tablouri de zeci de mii euro Parlamentari de la toate partidele au trecute, in declaratiile de avere, bijuterii, tablouri, ceasuri de aur, colectii de arta de zeci de mii de euro, dar si masti africane si statuete cubaneze. Sebastian Ghita are ceasuri si bijuterii de 4 milioane euro, dar si obiecte de arta de 13 milioane euro. Potrivit declaratiilor de avere, actualizate in iune si publicate pe site-urile Camerei Deputatilor si Senatului, deputatul Elena Udrea are bijuterii de 100.000 de euro, deputatul PSD Madalin Voicu detine bijuterii de familie de 40.000 de euro, Anton Marin de la UNPR are o colectie de tablouri de peste 160.000 euro, ceasuri si bijuterii in valoare de 90.000 de euro, in timp ce Stefan Baisanu de la PNL declara metale pretioase, bijuterii de peste 50.000 de euro si obiecte de arta, colectii de arta, numismatica si filatelie tot in valoare de peste 50.000 de euro, scrie Adevarul.