Mutii din Parlament. Cum explica alesii faptul ca au vorbit doar la juramant: "Nu am avut ce spune. A vorbit cine a trebuit, cu sprijinul meu" Si-au votat pensii speciale si acum se gandesc cum sa-si majoreze salariile, insa mai mult de o treime dintre parlamentari nu au luat cuvantul in Parlament nici macar o data in 2015. La trei ani de la preluarea mandatului, multi dintre ei au vorbit doar la depunerea juramantului. Motivele invocate de parlamentari sunt dintre cele mai neserioase. Din cei 387 de deputati ramasi in Camera Deputatilor, 92 nu au luat cuvantul in plen nici macar o data in acest an, iar 44 au urcat a tribuna Parlamentului doar pentru a jura credinta fata de tara si popor, intr-o sedinta solemna organizata special la fiecare inceput de Legislatura, fapt fara de care nu le puteau fi validate mandatele de parlamentar, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta, despre sedinta CSAT la care nu a participat: Iohannis l-a plagiat pe Basescu, m-a busit rasul Premierul Victor Ponta a comentat, luni, convocarea de catre presedintele Klaus Iohannis a ultimei sedinte a CSAT, la care nu a putut participa fiind in concediu, spunand ca presedintele l-a "plagiat" pe Traian Basescu si amintind de o situatie similara in 2013, el spunand ca l-a "busit rasul". "Aia a fost, asa, un plagiat dupa Basescu. M-a busit rasul, recunosc, cand am auzit de chestia asta. Stiti ca Basescu in 2013 stia probabil de la SPP cand ma urc in avion si nu mai pot sa ma intorc si a convocat un CSAT, nici nu mai stiu pe ce. Acum, cand m-am urcat in avion a convocat domnul Iohannis. M-a busit rasul", a spus Ponta, intr-o emisiune la Romania TV, conform Gandul.

Catalin Predoiu: Ponta si guvernul lui incep sa puna focul in padure Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a scris, luni, pe Internet, ca economia incepe sa se bazeze pe consum din import, iar Victor Ponta si Guvernul incep "sa puna focul in padure". El sustine ca adoptarea Codului Fiscal fara masuri de reforma duce la deznodamantul din 2008 - deficite bugetare imense si saracie. "Exporturile Romaniei in primul semestru au ajuns la 27 de miliarde de euro. Prilej pentru turistul din Miami si Caraibe sa se laude cu o crestere de 5,9%. Ce uita sa ne spuna Ponta este ca importurile au avut o crestere abrupta la 30,3 miliarde de euro. Deficitul balantei comerciale a crescut, asadar, cu 15% fata de perioada similara a anului trecut", a scris Predoiu pe pagina lui de Facebook, anunta Romania Libera.

Ce au facut consilierii la Cotroceni cat Iohannis n-a fost acasa Este pentru prima oara, in istoria ultimilor 20 de ani, cand Administratia Prezidentiala mediatizeaza puternic activitatea consilierilor prezidentiali, care, in mandatele lui Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, au mentinut o prezenta discreta. De altfel, un fost consilier al presedintelui Basescu a relatat ca fostul sef al statului le-a atras atentia ca lucreaza pentru el, nu pentru imaginea lor. el mai activ si mediatizat consilier prezidential a fost Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale, care s-a intalnit, pe 4 august, cu reprezentantii Coalitiei Nationale pentru Absorbtia Fondurilor Structurale. In comunicatul Administratiei Prezidentiale nu se precizeaza cine face parte din aceasta coalitie, dar, in fotografiile postate de Mihalache pe Facebook, se observa ca la discutii a participat Robert Negoita, primarul PSD al sectorului 3, Anton Hadar, liderul unei confederatii sindicale din invatamant sau Alexandru Cumpanasu, de la Asociatia pentru Implementarea Democratiei. Mihalache a discutat cu acestia, potrivit comunicatului oficial, despre "identificarea celor mai bune masuri pentru optimizarea mecanismelor de absorbtie a fondurilor structurale", scrie EVZ.

PNL, cel mai harnic grup parlamentar in 2015 Grupul parlamentarilor liberali a inregistrat cele mai multe initiative legislative, luari de cuvant in plen, declaratii politice, interpelari si motiuni, fiind astfel cotat drept cel mai activ grup din Parlament, potrivit unei formule de calcul propuse de parlamentara PNL Andreea Paul. Andreea Paul explica, intr-o analiza dedicata activitatii parlamentarilor, ce este indicele activitatii parlamentare si cum se calculeaza. "IAP la nivel individual este un indice cantitativ. Cea mai mare pondere in alcatuirea sa o au initiativele legislative (in proportie de 30%), urmat de luarile de cuvant (25%), declaratiile politice (20%), intrebari si interpelari (15%) si motiuni (10%)", arata deputata. Potrivit studiului, indicele activitatii de la Senat l-a depasit, in ultima sesiune parlamentara, pe cel al activitatii de la Camera Deputatilor, scrie Adevarul.