Adrian Papahagi: Casa Regala a fost confiscata de securisti. Cu Nicolae eliminat si Regele la sfarsitul vietii, mai ramane doar printisorul de opereta Duda. Adrian Papahagi a lansat un atac dur la adresa Casei Regale, spunand ca aceasta a fost confiscata de securisti si ca nu mai reprezinta nimic pentru Romania. "Dupa cum spuneam, cand ma injurau monarhistii: Casa Regala a fost confiscata de securisti. A fost infiltrata, anexata, compromisa simbolic. Aceasta familie regala nu mai reprezinta nimic pentru Romania de cand a acceptat mezalianta cu Duda, de cand a cedat in fata lui Iliescu pentru niste restituiri, de cand i-a cultivat pe Voiculescu, Antonescu si Ponta, de cand a luat partea USL si a credibilizat revolutia borfasilor", a scris Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook. El a adaugat ca ideea monarhica a fost compromisa pentru o bucata lunga de vreme, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Premierul pierde-vara: Ponta a lucrat doar 14 zile in doua luni. Victor Ponta a condus Guvernul doar doua saptamani in ultimele doua luni. In rest, Ponta s-a aflat, pe rand, in concediu medical, in concediu de odihna si, ca spectator, la Supercupa Europei la fotbal, in Georgia. In ultimele doua luni, zilele in care Victor Ponta a avut efectiv activitate sau a facut ceva ca premier, aproape ca pot fi numarate pe degete. Pentru seful Guvernului, vara a fost o combinatie intre concediu medical si concediu de odihna. Chiar si cand era premier in acte, Victor Ponta si-a facut timp de cateva excursii pentru a bifa importante evenimente sportive. Filmul verii in care am avut un premier mai mult cu numele incepe in data de 12 iunie. Era intr-o zi de vineri cand Ponta s-a prezentat la Parlament, schiopatand, pentru a sustine un discurs la motiunea de cenzura depusa de PNL. Liberalii n-au strans destule voturi, Ponta a ramas in fruntea Guvernului si cu procurorii pe urme. Trecusera cateva zile de cand calcase pragul DNA. Dupa respingerea motiunii de cenzura, in aceeasi zi, premierul Victor Ponta a plecat direct la Baku, unde a participat alaturi de Vladimir Putin si de Recep Erdogan, presedintele Turciei, la deschiderea Jocurilor Europene, un eveniment boicotat de toti liderii UE, anuntaAdevarul.

Predoiu: PNL nu a atacat si nu va ataca niciodata independenta justitiei. Prim-vicepresedintele liberal Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca PNL nu a atacat si nu va ataca niciodata independenta justitiei, acuzandu-l pe ministrul Justitiei Robert Cazanciuc ca "practica o dubla masura". Catalin Predoiu a declarat ca solicitarea trimisa de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, catre Consiliului Superior al Magistraturii de a verifica daca declaratiile recente ale unor lideri liberali aduc atingere independentei justitiei "este venita ca nuca-n perete", aratand ca PNL nu a atacat si nu va ataca niciodata independenta justitiei si ca PNL a sprijinit si va sprijini intotdeauna independenta justitiei. In acelasi context, Predoiu l-a acuzat pe ministrul Justitiei ca ar practica o dubla masura, informeazaGandul.

Un an de cand Iohannis a dat provincia pe politica de la Bucuresti. A trecut un an de cand Alianta Crestin- Liberala l-a desemnat pe Klaus Iohannis, la acel moment primar al Sibiului, drept candidat la functia de presedinte al Romaniei. La acel moment, Iohannis se lauda cu faptul ca nu este conectat la mediul politic bucurestean. "Eu vin de la Sibiu, din administratia locala. Unii imi spun ca nu sunt parte a jocului politic de aici din Bucuresti si nici nu doresc sa fiu. Va spun direct: vin din administratia locala spre Presedintia Romaniei pentru a schimba regulile jocului politic", declara, pe 11 august 2014, Iohannis. Actualul sef al statului si-a preluat rapid atributiile cel putin intr-un domeniu: politica externa. El a avut discutii cu presedintii Frantei, Poloniei, Austriei, Italiei, Portugaliei, cu cancelarul Germaniei, cu prim-ministrul Spaniei si cu cel al Marii Britanii. Iohannis a vizitat si Republica Moldova, Serbia, Croatia, Polonia si Ucraina, scrieEVZ.

Noul partid al Mariei Grapini se pregateste de congres, in septembrie. Partidul Puterii Umaniste (social liberal), format dintr-o grupare desprinsa din PC si coordonat de Maria Grapini, a avut miercuri, la Senat, prima reuniune a membrilor fondatori, unde s-a stabilit ca la Sibiu, in 15 septembrie, va avea loc Consiliul National pentru organizarea Congresului. Senatorul Laurentiu Mihai, presedinte interimar al Consiliului National, a declarat ca, in cadrul Consiliul National de la Sibiu, "vom stabili si agenda congresului, cu tot ceea ce se va intampla in timpul congresului si vom prezenta si un program mai amplu al partidului, programul nostru de tara, si conducerea centrala". Maria Grapini, copresedinte interimar, a explicat ca liderii interimari ai partidului au venit in fata filialelor cu un program politic, in faza de proiect, urmand ca acesta sa fie completat cu propuneri din teritoriu. Grapini a mai anuntat ca toti membrii care se inscriu in partid inainte de congres vor avea calitatea de membri fondatori. De asemenea, Maria Grapini a mai spus ca partidul va candida la alegerile locale pe liste proprii, urmand ca in functie de rezultat sa decida cum se vor prezenta la alegerile parlamentare, anuntaAdevarul.