Cum fac politicienii trocuri pe bani ca sa ajunga la Putere. Acuzatiile DNA la a dre sa presedintelui Consiliului Judetean Caras Severin, Sorin Frunzaverde, sunt un studiu de caz despre fraudarea campaniilor, dar exista numeroase alte exemple. "Suntem in relatii bune cu orice Guvern vine, dar noi dam banii pe 2015, 2016. Discutiile au loc intre patru ochi (...) Vin din partea domnului presedinte cu rugamintea de a vota Iohannis. Vom tine cont la impartirea banilor", spunea Frunzaverde la o discutie cu vicepresedintele CJ Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, si cu secretarul CJ, Laurentiu Ciobanu. A doua zi dupa turul doi al prezidentialelor, Frunzaverde si Ghiorghioni au apreciat ca o parte din rezultate se datoreaza presiunilor facute, discutia fiind interceptata de SRI, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Marian Vanghelie ramane in arest la domiciliu. Primarul suspendat al Sectorului 5 Marian Vanghelie ramane in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins cererea de inlocuire a masurii cu controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat ca a atribuit preferential contracte de achizitii publice, in schimbul unui "comision". Marian Vanghelie a declarat, inainte ca instanta sa se pronunte, ca vrea ca la nasterea copilului sau sa fie alaturi de Oana Niculescu Mizil, de aceea le-a cerut procurorilor sa inlocuiasca arestul la domiciliu cu controlul judiciar. Primarul suspendat al Sectorului 5 a mai spus ca l-a calit viata si a prins curaj, astfel ca acum ii este frica "doar de Dumnezeu". Vanghelie a mai spus ca, dupa ce a vazut ca este posibil orice, a ajuns la concluzia ca poate trece peste tot ce ar putea sa i se intample, anuntaGandul.

Romanii din diaspora vor cere dizolvarea Parlamentului, daca nu se aproba votul prin corespondenta. Reprezentantii romanilor din Italia si Spania, prezenti la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului (Harghita), spun ca sunt pregatiti sa ceara presedintelui Klaus Johannis dizolvarea Parlamentului, daca nu se vor aproba votul prin corespondenta si votul electronic. Daniel Tecu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE), a afirmat, vineri seara, ca romanii din diaspora sunt pregatiti sa faca presiuni asupra autoritatilor din Romania, pentru a avea vot prin corespondenta si vot electronic, transmite corespondentul Mediafax. "Am inteles ca va exista o sesiune extraordinara peste putin timp. Daca in perioada asta nu se va vota votul prin corespondenta si votul electronic, nu mai este posibil. De aceea, sunt pregatit sa ii cer presedintelui Romaniei dizolvarea Parlamentului, care nu a fost capabil sa creeze o lege pentru romanii din diaspora, in timp ce (parlamentarii - n.r.) au fost capabili si au avut timp sa isi creeze legi pentru a-si mari salariile si pentru a-si crea pensii pentru ei", a declarat Daniel Tecu, informeazaAdevarul.

PNTCD ii cere Regelui Mihai sa se razgandasca in privinta nepotului sau Nicolae. PNTCD a lansat o petitie online - "Dorim: Printul Nicolae sa fie recunoscut Alteta Regala a Romaniei" - in scopul sensibilizarii regelui Mihai pentru reanalizarea si revenirea asupra deciziei prin care i-a retras nepotului sau Nicolae titlurile de "Alteta Regala" si "Principe al Romaniei", informeaza Agerpres. "Retragerea de catre Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, a titlurilor de Alteta Regala si Principe al Romaniei, precum si a desemnarii la succesiunea dinastica Printului Nicolae a tulburat o mare parte a monarhistilor, in randul carora printul se bucura de o larga simpatie. Prin aceasta petitie, deschisa de catre PNTCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestatii Sale, pentru reanalizarea si revenirea asupra deciziei luate", se afirma intr-un comunicat al PNTCD. Reprezentantii formatiunii adauga ca, "tocmai acum, cand nadejdea in monarhia constitutionala a crescut intr-un val fara precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesara, pentru ca dezamagirea sa nu se instaleze in sufletul romanilor", scrieEVZ.

Dupa un an in inchisoare, Voiculescu nu-si uita adversarii. Cine e pe lista fondatorului PC. Fondatorul Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, l-a criticat pe Calin Popescu Tariceanu, copresedintele ALDE, noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR. Voiculescu a scris din inchisoare, pe blogul personal, ca are ''proaspata in memorie ziua in care, la Parlament, domnul Tariceanu se opunea vehement propunerii neimpozitarii profitului reinvestit''. ''I-am explicat mecanismul, dar din pacate nu l-a inteles. Aseara (n.r. luni), primul-ministru a confirmat ca aceasta masura este in Noul Cod Fiscal. Foarte bine! In final, nu conteaza cine propune, important este sa se faca", se arata in mesajul lui Voiculescu, citat de paginadepolitica.ro. Dan Voiculescu se afla de mai bine de un an la inchisoare, fiind condamnat la 10 ani in dosarul privatizarii Institutului de cercetari alimentare, anuntaGandul.