Un comunicat al FP anunta decizia consiliului de a adopta, pentru perioada prealabila selectiei administratorului de fond, o forma de conducere colegiala, cu preluarea lunara, prin rotatie, a functiei de presedinte de catre membrii sai. In urma votului secret, cele mai multe optiuni i-au revenit lui Mircea Ursache, declara oficialii FP. Propunerea supusa la vot a fost avansata de un alt membru al Consiliului, liberalul Catalin Doica. Acesta nu a putut fi contactat pentru a explica initiativa.

El va ramine presedinte pina la finele anului, precizeaza Cotidianul, si va raspunde de selectarea consultantului financiar si a evaluatorului angajat pentru stabilirea valorii de piata a FP, etape foarte importante pentru listarea FP in vara anului viitor, anticipata in primavara.

FP a fost infiintat in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror bunuri imobiliare au fost confiscate sub regimul comunist. Desi se estimeaza ca peste 100.000 de persoane sint indreptatite la primirea acestor compensatii, doar putin peste 3.000 au primit actiuni ale FP.

Mircea Ursache este un fost activist comunist de frunte la UTC si fost consilier al presedintelui Ion Iliescu. In guvernarea Adrian Nastase, Ursache a primit sarcina de a „reforma“ PSD Bucuresti si fost pus si in fruntea AVAS. Numele lui sau apare mentionat si in declaratiile date procurorilor de Muhammad Munaf. In vremea in care Ursache era sef la AVAS, IPRS Baneasa a fost privatizata in favoarea firmelor lui Hayssam.