Emil Boc, curtat de PMP pentru o candidatura la Primaria Cluj. Cu o intentie de vot de doar cateva procente in sondajele de opinie, Partidul Miscarea Populara (PMP) isi pregateste relansarea, nu doar prin inscrierea fostului presedinte Traian Basescu in partid, dar si printr-o serie de candidaturi cu greutate la alegerile locale. Printre acestea si candidatura lui Emil Boc la Primaria Cluj, una din variantele luate in considerare de edil, potrivit unor surse politice citate de "Evenimentul zilei". "Emil Boc se apropie de 60% in sondajele de opinie, poate sa candideze si din partea PNL si din partea PMP si ca independent si tot o sa castige. Oricum, nu o sa se decida acum, la anul", ne-au declarat surse din PNL Cluj. In schimb, contactat deEVZ, copresedintele PNL Cluj Daniel Buda a exclus aceasta varianta.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Zgonea: Voi prezenta saptamana viitoare un set de principii privind legea votului prin corespondenta. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca va prezenta saptamana viitoare "un set de principii" privind legea votului prin corespondenta, mentionand ca adoptarea acestui proiect reprezinta una dintre prioritatile legislative ale PSD in aceasta sesiune parlamentara. "De prea multe ori am auzit lozinci de genul "dreapta tine cu diaspora, iar stanga nu". Marea lor sustinere nu s-a intins insa mai departe de a specula electoral si politicianist o imensa greseala facuta in 2014. Dincolo de vorbele lor goale si de incompetenta, tot guvernul social-democrat a fost cel care, de exemplu, a eliminat taxele consulare pentru eliberarea certificatelor de nastere pentru copiii romani nascuti peste hotare. Eu cred ca fiecare cetatean al Romaniei are aceleasi drepturi si trebuie tratat cu acelasi respect de catre stat", a scris Zgonea, miercuri, pe contul sau de Facebook. El mentioneaza ca, din aceste considerente, in aceasta sesiune parlamentara, una dintre prioritatile legislative ale PSD si ale sale personal va fi adoptarea legii votului prin corespondenta, anuntaAdevarul.

Lefurile medicilor, cardul politic al lui Ponta. Pus la colt de liderul PSD, Liviu Dragnea, Victor Ponta a incercat, ieri, sa-si reafirme autoritatea. Premierul a aprobat cresterea salariilor medicilor cu 25% si a inceput sa isi critice propriii ministri, la concurenta cu Liviu Dragnea. Guvernul a aprobat, ieri, ordonanta de urgenta privind majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25%, masura urmand sa fie aplicata de la 1 octombrie. Prin actul normativ se majoreaza cu acelasi procent, respectiv 25%, cuantumul sporurilor pentru conditii de munca, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de garda si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut. Potrivit estimarilor guvernului, impactul bugetar anual al acestor majorari salariale este de aproximativ 1,7 miliarde lei, anual. Pentru acest an, banii vor fi asigurati de la bugetul Ministerului Sanatatii si din cel al Casei Asigurarilor de Sanatate, economii rezultate in urma implementarii cardului de sanatate, informeazaRomania Libera.

Crin Antonescu: "Nu am avut o relatie de prietenie cu Klaus Iohannis. In politica, relatiile sunt de tip contractual". Fostul presedinte al Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a vorbit despre relatiile pe care le are cu presedintele Klaus Iohannis, dar si cu premierul Victor Ponta. Crin Antonescu recunoaste ca nu a avut niciodata o relatie de prietenie cu Klaus Iohannis. "Nu pot spune ca am avut o prietenie cu Klaus Iohannis. A fost un loc de ipoteza foarte larg. In politica, relatiile sunt de tip contractual, pragmatic. Este necesar ca oamenii sa se tina de cuvant. Nimeni nu e de vina de ceea ce crede sau imagineaza un altul despre sine", a spus Crin Antonescu la Realitatea TV. De asemenea, Crin Antonescu a vorbit si despre relatia pe care a avut-o cu Victor Ponta. Antonescu spune ca intre el si actualul premier au fost si sunt diferente mari. Crin Antonescu a facut referire si la directorul SRI, Eduard Hellvig, scrieEVZ.

Cum otravesc interesele de partid legea votului prin corespondenta. Dupa ce seful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca se va implica in adoptarea legii votului prin corespondenta, liberalii au ripostat spunand ca ei sunt, de fapt, promotorii proiectului. Disputa ramane strict electorala, pentru ca niciuna dintre variante nu inlesneste dreptul romanilor din strainatate de a vota Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a venit cu un anunt care le-a picat greu liberalilor: social-democratii vor sustine adoptarea legii votului prin corespondenta. Desi exista mai multe proiecte de lege in Parlament, inclusiv unul al PNL, care a deschis discutia pe aceasta tema inca din luna martie, Dragnea i-a bagat in corzi pe liberali cand a afirmat ca, de fapt, Autoritatea Electorala Permanenta ar trebui sa redacteze propunerea legislativa, iar presedintele pesedist al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat sa se ocupe de principiile generale dupa care va fi elaborata legea, anuntaAdevarul.