Parlamentul a pierdut aproape 10% din "greutate". După scrutinul din decembrie 2012, Parlamentul României s-a ales cu nu mai puțin de 588 de senatori și deputați, fiind cel mai numeros Legislativ din istoria țării. Între timp însă, Parlamentul s-a subțiat simțitor: 24 aleși au rămas fără mandat sau au demisionat urmare a problemelor cu legea. Printre aceștia, nume cu răsunet: Gigi Becali, Relu Fenechiu, Monica Iacob Ridzi, Antonie Solomon și Sorin Roșca Stănescu, Viorel Hrebenciuc, Darius Vâlcov, Ioan Adam, Marko Attila (urmărit prin Interpol), Oana Niculescu-Mizil, Miron Mitrea sau Theodor Nicolescu. O situație aparte este cea a lui Gigi Nețoiu, care, deși a fost condamnat la doi ani de închisoare în Dosarul "Transferurilor", a rămas deputat, din cauza unor probleme birocratice. Un caz deosebit este cel al lui Dan Voiculescu, care a demisionat din Senat pentru a schimba instanța competentă să îl judece. Trei deputați și un senator și-au pierdut mandatul ca urmare a unor decizii de incompatibilitate. Cel mai recent caz este al lui Petre Roman. El a anunțat că vrea să candideze la Primăria Capitalei, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Voiculescu critica noul Cod Fiscal si pe Victor Ponta: Stia ca minte sau a fost neputincios? Omul de afaceri Dan Voiculescu nu intelege de ce se lauga Guvernul Ponta cu noul Cod Fiscal adoptat astazi de Parlament avand in vedere ca s-au eliminat toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic, precum reducerea impozitului pe dividende, reducerea accizelor la carburanti sau eliminarea taxei pe constructii speciale. "Mult zgomot pentru nimic.Comunitatea oamenilor de afaceri a primit cu entuziasm noul proiect de Cod Fiscal. Minunea a durat 3 zile. De fapt, s-au eliminat toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic: reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea taxei pe constructii speciale, reducerea accizelor la carburanti. A ramas reducerea TVA de la 24% la 20% lucru care va ajuta consumul, si implicit productia, dar mai ales importul. Ma intreb de ce se lauda guvernul Ponta cu Noul Cod Fiscal: stia ca minte sau a fost neputincios?", scrie Voiculescu, pe blogul sau personal, anuntaAdevarul.

Dragnea: Sunt multumit ca a fost adoptat Codul Fiscal; va duce la dezvoltarea Romaniei. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca este foarte multumit ca a fost adoptat Codul Fiscal, aratand ca acesta va duce la dezvoltarea Romaniei care va deveni, in doi-trei ani, mult mai atractiva. "Eu sunt foarte multumit intrucat Codul Fiscal adoptat astazi (n.r. - joi) este exact cum a fost adoptat in forma initiala, cu precizarea ca unele masuri vor fi aplicate etapizat. Dincolo de aceste masuri in care cred foarte mult, cred ca va duce la dezvoltarea Romaniei. In doi - trei ani Romania va deveni mult mai atractiva si va genera si crestere economica. Sunt multumit ca partidele parlamentare au reusit sa ajunga la un consens. Am reusit si puterea si opozitia sa trecem peste mici orgolii politice si impreuna sa ne asezam la aceeasi masa, sa aratam ca putem avea un punct de vedere comun", a spus Dragnea, informeazaGandul.

Elena Udrea s-a intors la munca: Voi incerca sa fiu un parlamentar foarte activ. Elena Udrea, care a fost prezenta joi in Camera Deputatilor la votul pe Codul fiscal, a declarat ca va incerca sa fie un parlamentar "foarte activ" pentru ca sunt foarte mult lucruri care raman nerezolvate de la o legislatura la alta si crede ca este nevoie de un parlamentar care nu are o obligatie in spate, scrie Mediafax. "Am venit sa votez Codul fiscal, pe care il consider intr-o varianta mai buna cea care a trecut initial. Era mult mai bine era daca de la 1 ianuarie 2016 am fi avut scoase taxa pe stalp, acciza pe carburanti, redus impozitul pe profit de la 16% la 5%, dar negocierile si consensul au dus la un Cod fiscal care in momentul acesta nu ajuta foarte mult, insa oricum este mai bine decat acum", a spus Udrea, conformRomania Libera.

Traian Basescu si Vasile Blaga, in weekend politic, pe litoral. Organizatiile de tineret ale PMP, respectiv PNL, se aduna in acest weekend pe litoral la traditionalele scoli de vara. Invitatul tineretului PMP este Traian Basescu, el fiind asteptat, sambata, la Mamaia. Maine, la Eforie Nord, tineretul liberal va deschide Scoala de Vara a TNL, in prezenta copresedintilor Vasile Blaga si Alina Gorghiu. Cele doua evenimente politice se desfasoara in acelasi timp, de maine si pana duminica, in locatii diferite de pe litoral. Tineretul PNL la Complexul "Dunarea" din statiunea Eforie Nord, iar tinerii din PMP la Complexul "Caraiman" din Mamaia. Deschiderea oficiala a Scolii de vara a TNL va avea loc vineri, incepand cu ora 11.00, cu discursurile copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, ale secretarilor generali ai PNL Marian Petrache si Gheorghe Flutur, ale copresedintilor TNL Costel Alexe si Sorin Moldovan, precum si al presedintelui TLDM Andrei Spanu, anuntaEVZ.