PNL a depus o noua motiune simpla in Senat Senatorii PNL au depus marti o motiunea simpla intitulata "Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicaieri". Liderul grupului PNL din Camera Superioara, Ion Popa, care a precizat ca documentul este semnat de 44 de liberali. Motiunea simpla va fi dezbatuta martea viitoare in plenul Senatului, a anuntat vicepresedintele social-democrat al Camerei superioare Ioan Chelaru. "Domnule presedinte, subsemnatii membri ai grupului parlamentar al PNL, mentionati in anexa la prezenta motiune, in temeiul articolului 67 si al articolului 112, alin. 2 din Constitutia Romaniei republicata si art. 153-157 din Regulamentul Senatului, inaintam prezenta motiune simpla cu titlul 'Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicaieri'. Va rog sa dispuneti masurile necesare in vederea declansarii procedurilor legale pentru dezbaterea acesteia", se arata in adresa de inaintare citita de Ion Popa, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cine l-a "spalat" pe "doctorul" Gabriel Oprea. Membru CNE: "Se face in prezent confuzie intre copiat si plagiat. Oricine poate sa copieze o carte intreaga" Petru Andea e membru in Consiliul National de Etica, forul numit politic care a dat, intr-un timp record verdictul ca suspiciunile de plagiat in cazul lui Gabriel Oprea "nu se confirma". Intrebat de Gandul, acesta nu poate explica discrepanta dintre decizia Consiliului si verdictul dat de seful Comisiei de Etica de la Universitatea Bucuresti, care a spus ca, in acest caz, este vorba "in mod sigur despre un plagiat", zeci de pagini fiind "copiate integral". "Se face in prezent confuzie intre copiat si plagiat. Foarte multe sesizari sunt "uite, a copiat", "unii zic ca a plagiat". Copiatul inseamna ca a copiat si a spus de unde a copiat. Aceasta situatie nu intra sub incidenta legii 207/2004", sustine Andea care este si deputat PSD. "Cum sa spun? Oricine poate sa copieze o carte intreaga, aici e vorba mai ales de cursurile academice, si spune: "Da, domnule, legea lui Arhimede a descoperit-o Arhimede, legea lui Euler a decoperit-o Euler, ca n-a inventat-o autorul", adauga acesta.

Controversa: "Sta Consiliul Judetean Constanta in 300 de milioane de lei?" Consiliul Judetean Constanta a fost verificat, in luna mai a acestui an, de inspectorii Curtii de Conturi. Raportul a fost facut public la inceputul acestei luni, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Constanta. Reprezentantii Curtii de Conturi au avut 20 de observatii de facut si au dat un termen pentru remedierea deficientelor: 29 februarie 2016. Cristinel Dragomir, omul care conduce Consiliul Judetean Constanta, spune ca suma descoperita in plus in urma controalelor putea fi "acoperita" din alte lucrari. Unul dintre punctele sesizate de Curtea de Conturi se refera la "efectuarea unor plati pentru acordarea unor burse lunare elevilor clasati pe locurile I, II si III din clasele V-VIII din unitatile scolare din mediul rural, precum si celor care au fost admisi la liceu, cu nerespectarea prevederilor legale in vigoare privind regimul operatiunilor de casa". Auditorii institutiei au stabilit ca, prin Hotararea CJ Constanta nr. 291/17.12.2007, "au fost efectuate plati cu aceasta destinatie in anul 2014, in suma totala de 3.120.800 lei", scrie Romania Libera.

PSD se chinuie sa demita conducerea TVR Subiectul demiterii lui Stelian Tanase si a intregii conduceri a Televiziunii Romane (TVR) a revenit in atentia Coalitiei de guvernare. Pe ordinea de zi a sedintei de ieri a coalitiei unul din puncte se referea la situatia in care se afla TVR. "Suntem astazi in situatia in care cei aproximativ 2.700 de angajati nu mai au garantia ca mai au siguranta locului de munca. Suntem in situatia in care actuala conducere a TVR si-a asumat un plan de redresare, pe care nu l-a respectat", a declarat presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.Primul pas pentru demiterea lui Stelian Tanase de la sefia televiziunii a fost facut in luna mai. Atunci, Comisiile parlamentare reunite pentru buget, finante si banci, au dat un aviz negativ contului de executie bugetara al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi "pentru" si doua "abtineri", informeaza EVZ.

Dragnea ii raspunde lui Iohannis pe tema Constitutiei: Respect pozitia presedintelui, dar nu renunt Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca nu renunta la ideea revizuirii Constitutiei, acest lucru fiind benefic pentru Romania, si, chiar daca se face in 2017, important este sa fie acceptate principiile privind comasarea alegerilor, informeaza Adevarul. "Am vazut pozitia presedintelui si o respect, dar eu imi mentin in continuare punctul de vedere. (...) Nu renunt la aceasta idee. Ca se face de maine, ca se modifica Constitutia anul viitor, ca se modifica in 2017, e important sa se accepte acest principiu. Noi putem intarzia orice idee, buna sau rea, dar orice lucru bun, daca se considera ca e bun, daca se face mai repede are de castigat Romania", a afirmat Dragnea, potrivit sursei citate. Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, cu privire la propunerile PSD privind modificarea Constitutiei, ca nu i se pare "o idee buna" inceperea disuctiilor pentru revizuire in acest moment, dat fiind ca la anul sunt alegeri locale si parlamentare. In schimb, ar fi oprtuna inceperea acestor discutii dupa alegerile din toamna.