Alesii au reluat discutiile privind votul prin corespondenta, dar nu au stabilit nimic Membrii Comisiei de Cod Electoral s-au reunit, marti, pentru a relua dezbaterile pe tema proiectului privind introducerea votului prin corespondenta. Parlamentarii s-au cramponat in principii. "Este necesar ca in doua, maximum trei saptamani, raportul sa fie finalizat. Este un termen necesar. NL a depus un proiect de lege. Nu ne cramponam de paternitatea proiecutlui de lege. Nu exista garantii legale prin care o institutie a statului sta in spatele unui cetatean pentru a vota singur. Nimeni nu-i pazeste pe oameni sa voteze singuri", a sustinut Mihai Voicu, presedintele Comisiei pentru elaborarea legislatiei electorale, informeaza Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dragnea "cantareste" pana luni daca va candida la Congresul PSD. Ce spune Ponta Noul lider al PSD, Liviu Dragnea, a evitat sa spuna deschis daca va candida la Congresul din 11 februarie pentru pozitia de presedinte al partidului, spunand ca va face acest anunt dupa Comitetul Executiv de luni. Intrebat daca va renunta la functia din partid daca va fi condamnat in dosarul Referendumul, Dragnea a raspuns: "vom vedea atunci, dar sper ca instanta sa nu fie influentata de pozita mea politica". Intrebat daca aceasta ezitare in anuntarea candidaturii este legata de noul termen in dosarul Referendumul, Dragnea a raspuns: "ca sa nu mai aveti aceste trairi interioare, nu am problema la care va referiti dvs, mi se pare corect si onest sa imi anunt sau nu candidatura cand se anunta in mod formal data congresului", scrie Gandul.

Dragnea, despre legea pensiilor speciale pentru alesi: Poate trebuie sa regandim tot sistemul de pensii Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, a declarat, marti, ca trebuie "cantarit" mai mult in privinta Legii pensiilor parlamentarilor, aratand ca poate este bine sa se regandeasca intreg sistemul de pensii, adaugand ca alesii trebuie sa se gandeasca la toti pensionarii, informeaza Romania Libera. "Am discutat in coalitie despre pensiile parlamentarilor. Eu cred ca e bine sa mai cantarim, ca e bine sa vina si legea salarizarii bugetarilor in Parlament, ca poate ar fi bine sa generam o discutie serioasa despre intregul sistem de pensii, poate regandim intregul sistem si dupa ce continuam aceste discutii sa luam o decizie finala. Eu zic a treia oara ca este bine sa cantarim mult mai mult aceasta decizie privind legea pensiilor pentru parlamentari", a spus Dragnea.

Stroe (PNL) despre intentia Ungariei de a construi un gard la granita cu Romania:Aurescu ar trebui sa ceara explicatii urgente la Budapesta Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat, azi, referindu-se la intentia Ungariei de a construi un gard la granita cu Romania, ca gestul este ''total impotriva oricaror practici si solutii avansate de Uniunea Europeana'' si a sustinut ca ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ar trebui sa solicite de urgenta explicatii Guvernului ungar. "PNL considera ca ministrul Bogdan Aurescu ar trebui sa ceara explicatii urgente la Budapesta. Este evident ca nu exista niciun fel de pericol si niciun fel de motiv pentru a impune acel control asupra granitei cu Romania din partea Ungariei. Este o decizie mai mult decat hazardata, este o decizie care, luand-o prin comparatie cu cea a inchiderii granitei dintre Serbia si Ungaria, este total impotriva oricaror practici sau solutii avansate de UE. Consideram ca in acest moment autoritatile romane trebuie sa ceara in mod public explicatii celor maghiare", a afirmat Stroe, conform EVZ.

Drept la replica. Dorel Visan explica de ce merita sa primeasca indemnizatie de revolutionar Actorul Dorel Visan a trimis un drept la replica in urma articolului intitulat "Rentele pentru revolutionarii de catifea se intorc", in care se arata ca Dorel Visan va beneficia din nou de indemnizatie speciala, dupa ce a fost recunoscut, in urma unei cereri personale, ca luptator determinant la Revolutie. Ciudat este ca, in urma cu cateva luni, cand renta ii era suspendata, Dorel Visan avea o cu totul alta parere despre Revolutie. Pentru a oferi o imagine completa despre crezul revolutionar al actorului, va prezentam si pasaje dintr-un interviu pe care Dorel Visan l-a oferit ziarului Adevarul, in urma cu cateva luni, in care vorbea mult mai relaxat despre Revolutie. Interviul a fost publicat in luna martie, cand indemnizatiile pentru revolutionari erau suspendate.