PNL se da ranit in chestiunea votului prin corespondenta. Liberalul Mihai Voicu a demisionat, ieri, din fruntea Comisiei de Cod Electoral, care a ramas cu o mare restanta: votul prin corespondenta. Rezolvarea acestei probleme a fost promisa de PNL si presedintele Iohannis imediat dupa alegerile prezidentiale. In primul rand, liberalii nu au dorit sa isi asume rapunderea pentru esecul neadoptarii votului prin corespondenta. "Avand presedintia Comisiei noi ne vom asuma faptul ca nu va trece, chiar daca nu avem majoritate in comisie", au precizat surse liberale pentru EVZ. De altfel, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a precizat: "De astazi, intreaga responsabilitate pentru neadoptarea legii votului prin corespondenta revine PSD." Apoi, un alt motiv a fost acela ca din acest moment, PNL considera ca va putea da vina pe PSD pe faptul ca votul prin corespondenta nu va fi folosit la alegerile parlamentare de la anul, putand sa fie folosit ca munitie in campania electorala, sustin surse PNL, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Candidatura lui Negoita la sefia PSD nu i-a picat bine lui Dragnea. Robert Negoita, primarul sectorului 3, si Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, au avut un scurt schimb de replici tensionate inainte ca edilul sa isi anunte candidatura la sefia partidului. Dragnea i-a cerut lui Negoita o discutie privata dar si sa explice de ce a chemat jurnalistii in sediul partidului, informeaza Mediafax. Conferinta sustinuta de Robert Negoita nu fusese anuntata oficial de catre partid si nici de catre primarul Sectorului 3. Jurnalistii prezenti la sediul PSD erau tinuti in afara salii de conferinte, moment in care Robert Negoita a aparut la sediul partidului si s-a intalnit cu Liviu Dragnea, care tocmai parasea cladirea. In acel moment, Robert Negoita l-a intrebat pe liderul interimar al partidului daca poate invita jurnalistii in sala de conferinte, pentru a sustine o declaratie, anuntaRomania Libera.

PNL depune miercuri proiectul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin. PNL va depune miercuri un proiect de lege privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, a anuntat vicepresedintele PNL Mihai Voicu. "Dupa cum stiti, in cursul sedintei ligii alesilor locali de la Brasov s-a adoptat o rezolutie cu privire la sustinerea, in pofida votului majoritatii PSD, UNPR, ALDE, a alegerii primarilor in doua tururi de scrutin si am spus ca vom redepune un proiect de modificare si completare a legii alegerilor locale strict in acest sens, al alegerii primarilor in doua tururi de scutin. Proiecutl este redactat, in cursul zilei de astazi va fi semnat de copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, de liderii grupurilor parlamentare din Camera si de Senat si de ce cinci membri ai Comisiei de Cod electoral", a precizat, marti, intr-o conferinta de presa, Mihai Voicu. El a adaugat ca acest proiect va fi depus miercuri si trebuie sa fie pus pe ordinea de zi a Comisiei de cod electoral, informeazaAdevarul.

Legea Big Brother, mai aproape de adoptare. Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat raport favorabil Legii Big Brother. Proiectul va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, acest for fiind decizional. Senatorii au adoptat in urma cu doua saptamani modificarile la Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cunoscuta ca Legea Big Brother. Proiectul va fi trimis la Camera Deputatilor, care este for decizional in acest caz. Potrivit modificarilor adoptate, autoritatile vor avea acces la date doar la solicitarea instantelor sau al organelor de urmarire penala ori a organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, dar cu autorizarea prealabila a judecatorului stabilit potrivit legii, scrieEVZ.

Elena Udrea voteaza motiunea de cenzura dar critica Opozitia. Elena Udrea a declarat ca va vota in favoarea motiunii de cenzura a PNL impotriva Guvernului Ponta. Insa, fostul ministru al Dezvoltarii a criticat textul motiunii, spunand ca este "superficial" si ca nici liberalii nu se asteapta sa treaca si mimeaza opozitia.scrie Mediafax. "Este logic ca PNL sa depuna o motiune de cenzura, dar ar trebui sa incerce ceva serios. Cu aceasta motiune nici ei nu se asteapta sa treaca. Superficiala, facuta in graba. Au ratat o ocazie. Una pe semestru au voie, daca asta e cea cu care vor ei sa dea jos Guvernul mie mi se pare ca mimeaza Opozitia, de fapt nu vor sa vina la guvernare. (...) Voi vota pentru motiune, pentru caderea Guvernului", a delclarat Udrea. Deputatul sustine ca liberalii ar trebui sa critice in motiune problemele privind situatia investitiilor sau absorbtia fondurilor europene. "Sa critice la acest Guvern ceea ce e de criticat, din punctul meu de vedere reactia pe problema imigrantilor, a premierului si a Guvernului si ceea ce se intampla cu investitiile si cu absorbtia fondurilor europene (...). Victor Ponta in situatia aceasta nu prea mai are ce sa faca, acolo, seful Guvernului este domnul Dragnea, ca dansul controleaza si partidul. E un risc pentru PSD, daca Victor Ponta si-ar da demisia acum, ar putea sa o faca pentru ca rolul lui e minimal in momentul acesta, cred ca e pentru PSD un risc sa nu mai apuce guvernarea", a adaugat Udrea, anuntaRomania Libera.