Mircea Geoana a vorbit despre "razboiul cutitelor lungi" din PSD. Despre Ponta: "Nu am crezut ca face matrapazlacuri cu Sova". Fost presedinte al PSD si fost ministru de externe a Romaniei, Mircea Geoana umbla prin judetele tarii pentru a-si organiza partidul. Prezent la Cluj, Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, a vorbit deschis despre situatia existenta in prezent, in PSD, despre fractura relatiei dintre Victor Ponta si Liviu Dragnea. Potrivit lui Dragnea, aceste fracturi vor duce in viitorul apropiat la plecarea din functia de prim ministru a lui Victor Ponta, spunand ca prezenta acestuia in fruntea guvernului Romaniei, face rau tarii dar si partidului. "Nu stiu cand cand va pica de la guvernare dar este deja prea mult. PSD a mai avut momente dificile. De aici, de la Cluj, impreuna cu fostii mei prieteni am incercat in 2015, dupa ce am pierdut alegeri, cu acuzatii de coruptie, cu un Basescu foarte popular atunci, sa salvam acest partid si am reusit sa-l salvam. Niciodata nu a fost o situatie dramatica ca acum. Cei mai importanti lideri ai PSD, inclusiv Oprescu, asta este o fantosa ca a fost un independent, el este un lider important al PSD, lideri importanti din teritoriu, toti au probleme", a spus Geoana, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

UNPR a ajuns in preajma pragului electoral. Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PNL ar obtine 42% din totalul voturilor, iar PSD 35%, arata Barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului "Adevarul". De precizat ca 37,4% din populatie nu a indicat o optiune de vot (23,6% nehotarati, 9,3% nu merg la vot, 4,5% nonraspunsuri). De asemenea, este important de retinut ca pana in iulie 2015, UNPR a fost masurat impreuna cu PSD. Desi UNPR este prezent in coalitia de guvernare, modul in care a precizat ca va aborda alegerile din 2016 a condus la masurarea separata si individualizarea in lista noastra a acestui partid incepand cu luna septembrie. Reorganizarile politice din ultima vreme au dezavantajat deocamdata PSD, care deconteaza in plus si o erodare fireasca pentru un guvern aflat spre final de mandat. PC s-a asociat cu PLR si a constituit ALDE, UNPR s-a individualizat fata de PSD in perspectiva anului electoral 2016 si a beneficiat de pe urma prezentei publice semnificative pe parcursul verii a lui Gabriel Oprea, anuntaAdevarul.

Joaca de-a candidatura in PSD. De ce s-a retras Negoita. La fel de brusc cum si-a anuntat candidatura la sefia PSD, edilul Sectorului 3 a transmis, miercuri seara, ca nu mai intra in cursa si ca ramane in echipa lui Liviu Dragnea. Schimbarea radicala de intentie nu a fost convingator explicata de liderul PSD Bucuresti, dar surse din partid sustin ca reactiile ferme ale unor lideri social-democrati l-ar fi impins sa se retraga. Miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, Robert Negoita a precizat ca nu mai vrea sa candideze la cea mai inalta functie din PSD. "Astazi, colegul meu Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PSD. In aceste conditii, imi retrag intentia de a candida pentru aceasta functie. Fac parte din echipa Liviu Dragnea si il sustin, impreuna cu PSD Bucuresti, in acest demers", a rostit primarul, intr-un scurt video postat. Dincolo de formularea "imi retrag intentia", merita subliniate doua amanunte. Primul ar fi ca, fata de ziua de marti, cand a tinut sa cheme presa in sediul PSD pentru a face marele anunt al candidaturii, acum Negoita a preferat varianta "curajoasa" a postarii pe Facebook, la ceas de seara, informeazaRomania Libera.

Sageata PNL s-a infipt in proiecte europene de 25 milioane de lei. Nascut in Pascani si stabilit in Roman, senatorul PNL Eugen Tapu Nazare este un mogul al fondurilor europene. Firma familiei sale, Vlanda Company, este printre cei mai mari beneficiari de fonduri europene din Regiunea Nord-Est. O buna parte dintre cele circa 25 de milioane de lei este indreptata clientelar spre colegii de partid ai senatorului. Culmea ipocriziei: senatorul Tapu-Nazare se jura ca nu stie ca sotia lui a primit fonduri. Si Costel Alexe, seful PNL Iasi, a primit aproape 200.000 de lei. Toate sagetile din schema derularii a doua proiecte europene merg drept la tinta: spre colegii de partid ai principalului beneficiar, unul dintre cei mai influenti politicieni din judetul Neamt. Eugen Tapu Nazare este senator PNL si nu a uitat sa hraneasca si alte guri liberale din cei 5,5 milioane de euro primiti prin doua proiecte europene de firma familiei sale, scrie7est.ro.

Mircea Dusa: Se doreste restrangerea conducerii PSD. Vicepresedintele PSD Mircea Dusa a declarat joi, la Zalau, ca la Congresul PSD se doreste modificarea statutului partidului, in sensul restrangerii numarului de membri din organismele de conducere, scrie Agerpres. "Eu nu va ascund, ca nici nu pot sa ascund acest lucru, ca se doreste ca in timpul Congresului sa se modifice Statutul, in sensul ca organismele partidului sa fie mai restranse numeric si mai suple, mai eficiente, cu intalniri mai dese. Astfel, daca Consiliul National este acum format din peste 1.200 de membri, daca bine retin, va fi poate undeva la 300-400 de membri, ca sa se poata intalni mai des, nu odata pe an, asa cum este acum; de asemenea, Comitetul Executiv, in momentul de fata format din vreo 90 de persoane, sa fie format din maxim 50-55 de membri, adica baza din Comitetul executiv sa o reprezinte presedintii organizatiilor judetene; si Biroul Permanent de asemenea sa fie format dintr-un numar mai mic de vicepresedinti - am inteles asa, inca nu s-a stabilit acest lucru, in principiu, sa fie 12 vicepresedinti, secretari executivi si secretari cu alte probleme", a precizat Mircea Dusa, prezent la Zalau la Conferinta Judeteana a organizatiei Salaj a PSD, anuntaEVZ.