A patra motiune esuata a PNL, sub semnul unui miting in ploaie. Liberalii nu au sanse sa obtina mai mult de 200-205 voturi la cea de-a patra motiune de cenzura indreptata impotriva guvernului Ponta, potrivit celor mai optimiste calcule din propria tabara. Pana acum, dintre formatiunile politice, doar UDMR si PMP au anuntat ca vor vota in favoarea motiunii de cenzura depuse de PNL. Kelemen Hunor, liderul formatiunii maghiare, a criticat insa textul motiunii de cenzura. "Recomandarea conducerii UDMR luata cu majoritate de voturi este votarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului, insa nu si a textului. Dar cum suntem in Opozitie, o vom vota", a spus acesta. Ca si la motiunea precedenta, pentru a se asigura ca nu are surprize neplacute, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca parlamentarii PSD-UNPR- ALDE vor veni la votul de la motiunea de cenzura pentru a asigura cvorumul, insa nu vor vota, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea, despre Ion Iliescu: Nu are prieteni cand vine vorba de partid. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la o emisiune a postului public de televiziune, ca Ion Iliescu nu are un preferat in formatiunea social-democrata, acesta fiind dedicat intregului partid si stangii romanesti. Intrebat despre afirmatiile facute de Ion Iliescu vineri, la o lansare de care, cand fostul presedinte al Romaniei s-a pronuntat impotriva actualului sistem de alegere al sefului PSD, Liviu Dragnea a precizat ca nu e vorba de vreun conflict cu fostul lider social-democrat sau de preferinta acestuia pentru alt candidat. "Cred ca domnului presedinte nu i s-a explicat intreg sistemul de vot si ca avem capacitatea organizatorica sa pregatim tot.Domnul Iliescu nu are prieteni, cand vine vorba de partid. Domnul Iliescu are doi prieteni: stanga romaneasca si PSD", a declarat Dragnea precizand ca Iliescu nu si-a manifestat sprijinul pentru un alt social-democrat, Serban Nicolae,chiar daa i-a fost apropiat (fost consilier prezidential), anuntaAdevarul.

Tariceanu anunta cum va vota ALDE la motiunea de cenzura. Parlamentarii ALDE vor fi prezenti in sala la dezbaterea motiunii de cenzura, dar nu vor vota, a declarat, luni, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. "Vom fi prezenti toti parlamentarii si, pentru ca noi consideram ca este mai mult un gest politicianist, decat o dorinta reala de dezbatere a unor probleme care vizeaza actul de guvernare, parlamentarii nostri nu vor vota motiunea de cenzura", a afirmat liderul ALDE, la finalul sedintei coalitiei de guvernar, informeazaGandul.

Basescu: Ponta si Dragnea sunt "politicieni de joasa speta", cu "un dispret total pentru interesele tarii". Traian Basescu a declarat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca Victor Ponta si Liviu Dragnea sunt "politicieni de joasa speta", "niste santajisti", care pun interesul personal in fata celui national. Fostul presedinte a subliniat ca actualul sef al statului, Klaus Iohannis, "nu realizeaza ce se intampla" si ca ar trebui sa cheme partidele la consultari in privinta viitorului premier. "As remarca faptul ca tara este in fata unui santaj ordinar practicat intr-un triunghi practicat de Dragnea, Ponta si presedintele Klaus Iohannis, care are un rol aici. Deci, sunt trei entitati, din care doi, Ponta si Dragnea, care avand un dispret total pentru interesele tarii merg la santajul pe care l-am anticipat de acum trei saptamani, cand spuneam ca pana cand Iohannis nu garateaza desemnarea unui premier de la PSD, Ponta nu va pleca de la Guvern", a declarat fostul presedinte, scrieEVZ.

Blaga: Sunt semnale ca parlamentari UNPR cer demisia lui Ponta; va conta daca sunt lasati sa voteze. Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, ca la motiunea de cenzura "se vor desparti apele", se va vedea cine doreste schimbarea lui Victor Ponta si "intrarea Romaniei pe un fagas normal", aratand ca sunt multi din UNPR care cer demisia lui Ponta, dar depinde daca vor fi lasati sa voteze. "Nu s-a mai intamplat intr-un stat democratic ca un premier sa fie timis in judecata sa fie inca in functie. Eu nu doresc raul nici celui mai mare adversar politic al meu, dar nu despre asta este vorba. E vorba ca avem un prim-ministru trimis in judecata care se incapataneaza sa ramana in functie. E momentul sa se desparta apele, adica sa vedem care doreste schimbarea lui Ponta si intrarea Romaniei pe un fagas normal si care doresc sa il sustina in continuare", a spus Blaga, anuntaAdevarul.